Tuning, wasz i ze świata
-
Użytkownik archiwalnynapisał 16 kwi 2010, 10:23 ostatnio edytowany przez Hellsin
Hmmmm, jakie Ty siły chcesz
liczyć? Bez rozpórki się nie składa a z rozpórką się złoży? Rozwiń myśl bo nie rozumiem...chodziło mi o odpowiedni dobór materiału do panujących tam sił ( bo chyba takowe występować tam muszą ? ), bo jak materiał się podda, to po co komu takie coś ? Dodatkowo chyba tą dolną można czasem o coś przyhaczyć, lub coś zebrać z drogi w ekstremalnym przypadku
-
Użytkownik archiwalnynapisał 17 kwi 2010, 10:58 ostatnio edytowany przez LansikBansik
Marku mam nadzieję że zrobisz porządek z kolegami .
Ale ja tez coś muszę napisać .
Hell lubię Cię ale co jakiś czas widzę że masz z kimś spinkę na zlosnikiu , wrzuć na luz to forum ludzi pogodnie nastawionych a o takie bzdety nie warto tracić czasu .
To nie tylko do Hellsina ale też innych . -
Użytkownik archiwalnynapisał 17 kwi 2010, 12:34 ostatnio edytowany przez Hellsin
co by nie było że za dużo OT
Ostatnio zaciekawiony amorkami Koni żółtymi przeglądałem sobie ceny ... jakież było moje zdumienie jakie różnice mogą być na tym samym produkcie ( komplet na tył akurat ) :
- w PL 950-1000 zł;
- w DE 580-880 zł;
- w USA 270-630 zł;
Jak widać u nas rozbieżność cen jest mała, ale za to cena jest najwyższa ...
-
Użytkownik archiwalnynapisał 17 kwi 2010, 12:40 ostatnio edytowany przez Dajmos
A czy do ceny doliczyłeś sobie transport?
-
Użytkownik archiwalnynapisał 17 kwi 2010, 12:56 ostatnio edytowany przez Hellsin
A czy do ceny doliczyłeś
sobie transport?wszystkie ceny są bez transportu
Z DE transport to 24 euro, z USA 60 baksów + cło ( no chyba że masz kogoś to tylko 60 baksów ) więc nie wygląda to tak tragicznie vs nasze 20 zł kurierem -
Wreszcie się pokazały na allegro
APEX -35mm NEW
Dla tych co nie są przekonani do Firmy jamex tu mamy kompromis
Pozdro! -
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 20:57 ostatnio edytowany przez Pita_600
Witam.
Mam małe zapytanko, Czy jeśli wstawiłbym do swojej Suzi, zwykłe żarówki xenonowe, ale 100 W , czy nie było by problemu ? Czy nie uszkodzilo by mi instalacji elektrycznej naprzykład ? Robił już to ktoś ? Z góry dzieki z a pomoc i porady. Pozdrawiam. -
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 21:05 ostatnio edytowany przez Hellsin
Czy jeśli wstawiłbym do swojej Suzi, zwykłe żarówki xenonowe, ale 100 W , czy nie
było by problemu ? Czy nie uszkodzilo by mi instalacji elektrycznej naprzykład ?wykończysz powolnie instalację elektryczną świateł, w najgorszym wypadku stopisz izolację, klosze zaczną matowieć, a nawet dojdzie do pożaru po pożegnaniu się z izolacją i zrobieniu zwarcia ...
-
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 21:12 ostatnio edytowany przez danbar
Tak jak Piotrek pisze, możesz tylko zaszkodzić autku, takie żarówki zakłada się w Jelczu a nie w osobówce.
Można zakładać dobre żarówki typu Night Vision itd. było o tym wiele razy na forum...
nie robiąc żadnego kuku, a mając dobry efekt np nocą. -
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 21:14 ostatnio edytowany przez Hellsin
Można zakładać
dobre żarówki typu Night Vision itd. było o tym wiele razy na forum...
nie robiąc żadnego
kuku, a mając dobry efekt np nocą.spokojnie wystarczą mu zwykłe Philipsy +50% lub Osramy.
-
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 21:16 ostatnio edytowany przez danbar
spokojnie wystarczą
mu zwykłe Philipsy +50% lub Osramy.no to o tym Piter mówię właśnie
i właśnie o tym była mowa wiele razy na forum -
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 21:45 ostatnio edytowany przez Pita_600
Jakie wiec żarowki polecicie.
Glownie chodzi mi o wyglad za dnia jak i w nocy oraz lepsza widocznosc. Głownie zeby dawaly niebieskie światlo. Dostawałem już duzo propozycji, Philips Blue Vision, X-treme 80%, osram, Tungsram.. doradzcie. -
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 22:00 ostatnio edytowany przez Hellsin
Jakie wiec żarowki
polecicie.
Glownie chodzi mi o
wyglad za dnia jak i w nocy oraz lepsza widocznosc. Głownie zeby dawaly niebieskie
światlo. Dostawałem już duzo propozycji, Philips Blue Vision, X-treme 80%, osram,
Tungsram.. doradzcie.niebieska poświata, to niezbyt dobry pomysł w deszcz ... dużo ludzie co miało właśnie Blue Vision na to narzekało, że za dnia ok, a w nocy podczas deszczu lipa ...
Jeśli miał bym brać żarówki jakieś to Phlipsy +50% lub Night Guide na próbę.
Tunsgramy + 50% też nie są złe, a żyją dłużej od Philipsów ( sprawdzone ! ) -
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 22:03 ostatnio edytowany przez przemo90lodz
niebieska poświata,
to niezbyt dobry pomysł w deszcz ... dużo ludzie co miało właśnie Blue Vision na to
narzekało, że za dnia ok, a w nocy podczas deszczu lipa ...Jeden wielki bullshit, kumple mi pieprzyli takie brednie przejechali się ze mną w deszcz w nocy i inaczej gadali.
Jeśli miał bym brać
żarówki jakieś to Phlipsy +50% lub Night Guide na próbę.
Tunsgramy + 50% też
nie są złe, a żyją dłużej od Philipsów ( sprawdzone ! )Też bym się raczej skłaniał ku Tungsramom, albo jakimś z carrefoura teraz takie mam i odziwo chodzą super
-
Użytkownik archiwalnynapisał 10 sie 2010, 22:27 ostatnio edytowany przez Hellsin
Jeden wielki
bullshit, kumple mi pieprzyli takie brednie przejechali się ze mną w deszcz w nocy i
inaczej gadali.dlatego piszę co ludzie mówili, którzy jeździli na tym na co dzień
Też bym się raczej
skłaniał ku Tungsramom, albo jakimś z carrefoura teraz takie mam i odziwo chodzą
superTunsgramy to kompromis pomiędzy ceną a jakością.
Miałem Philipsy X-treme Power ... ale nie polecam ... szybko siadają ... -
Użytkownik archiwalnynapisał 11 sie 2010, 04:46 ostatnio edytowany przez dawidczaju
Osram Cool Blue Hyper White 5000k - tu akurat białe światło (niebieska poświata tylko w lampie bo żarówka jest niebieska). Polecam, dobra widoczność i nie razi innych. Niestety bez homologacji bo z UK ;p
-
Użytkownik archiwalnynapisał 3 wrz 2010, 15:37 ostatnio edytowany przez danbar
Pojawił się ciekawski komplecik na allegro z przeznaczeniem dla sedaników,
w skład którego wchodzą:- dokładka przedniego zderzaka
- dokładka tylnego zderzaka
- lotka na klapę tylną
- dokładki progów
Wszystkie części oryginalne, chociaż nie wiem jak to było z progami, czy takie były oryginalnie ?
Link do aukcji:
alllllegroo --- klik -
Allegro
Takie cuś znalazłem Jak to są te co na foto to się opłaca jak bym nie miał swoich
APEX to już by siedziały u mnie
P.s ile H&R Obniżają ?Pozdro
-
Użytkownik archiwalnynapisał 23 wrz 2010, 17:16 ostatnio edytowany przez KonradSwift
czerwone H&R to jest beton ;D
-
Użytkownik archiwalnynapisał 23 wrz 2010, 17:19 ostatnio edytowany przez dawidczaju
Cięte czerwone H&R to jest dopiero beton.