[swift 1.3 1999r.] Gasnie podczas jazdy
-
Witam serdecznie! Ostatnio mam problem ze swoją Suzi otóż samochód po przejechaniu około 30-40 km zaczyna lekko szarpać i tracić moc jak by nie reaguje na gaz swą to chwile tak po 2-3 sekundy dodatkowo gdy wciskam sprzęgło NP. Dojeżdżając do skrzyżowania spadają mu obroty i gaśnie po szybkim odpaleniu jedzie dalej. Gdy już go zatrzymam i postoi z 30 minut nie da się go odpalić tzn. Odpala ale momentalnie spadają obroty i gaśnie. Ktos wie o co może chodzić? Pilnie potrzebna pomoc musze dzisiaj przejechać 100km
-
Hej! Nikt nic nie kojarzy? Samochód już u Mechanika ale on też ma zagwozdkę.
-
7 lat Swiftem jeżdżę i nigdy takiego czegoś nie miałem, nawet chyba na forum nikt na to się nie skarżył...
-
Nic tylko kody błędów wyłapać ,jeśli problemy z obrotami to podmień TPS-a na inny sprawny ,popraw wszystkie kostki na czujnikach i kable masowe idące od nich .
-
Jest pierwsza diagnoza mechanika - podejrzewa wtrysk a jeśli nie to to jakiś elektroniczny system sterowania silnika - nie wiem co to jest ktoś się orientuje o co chodzi?
-
Witam ponownie,
Usterka nadal bez diagnozy jedyne co mechanik podpowiedział to to że najprawdopodobniej będzie to sterowanie elektryczne w silniku i żeby udać się właśnie do elektromechanika. Czy wy użytkownicy swiftów jesteście mi wstanie jeszcze coś podpowiedzieć?Ja zastanawiam się nad filtrem paliwa ale mechanik stwierdził że to raczej nie możliwe bo sprawdzał i dopływa paliwa odcina mu przy silniku dopiero jakie są wasze sugestie ?
-
Witam
ja mam podobną usterkę odnośnie gaśnięcia przy dojeżdżaniu do skrzyżowania tylko u mnie jest wtedy gdy wyjeżdżę gaz i jeżdżę na benzynie jakieś 100km to po tankowaniu gazu i przełączeniu na gaz robi mi sie taki objaw ale sam znika po przejechaniu roznie 10-20 km na gazie później nie ma tego wcale i tez nie wiem skąd sie to bierze
może byc ze sterowanie czy może mapa sie zmienia ale nie mam pojęcia nie próbowałem tego wyjaśnić choć ciekawi mnie to
pozdrawiam i życzę powodzenia