[ALL] Zbiornik paliwa - czy kupię nowy?
-
Poddaj się - jak
ruda wejdzie to nie wygonisz jejJak będzie dobrze walczył to ją w jakimś stopniu powstrzyma, ale to max. co 2-3 lata zabieg trzeba będzie powtarzać i zapewne nie małymi nakładami wiec czy przysłowiowa gra warta jest świeczki?
-
Ja się już poddałem. Jeszcze miesiąc będę świstakiem pomykał
-
Poddaj się - jak
ruda wejdzie to nie wygonisz jejE tam.. to tylko kwestia nakładów finansowych, dokładności..
No i oczywiście w przypadku mocowań wahaczy należy reagować szybko, zdecydowanie, nie ignorując nawet najmniejszych oznak korozji -
to na bank nie matą
szklanąWięc będzie tak:
Czyszczę najlepiej jak się da tą folię termokurczliwą (bez jej zrywania, bo jest w bardzo dobrym stanie) i ładuję na to podkład antykorozyjny, a na to środek do ochrony podwozia.
Dobry plan? -
Poddaj się - jak
ruda wejdzie to nie wygonisz jejWeszła jeszcze zanim nabyłem Swifta (za poprzednich właścicieli)... I co?! Jakoś jeździ do dziś!
-
Weszła jeszcze
zanim nabyłem Swifta (za poprzednich właścicieli)... I co?! Jakoś jeździ do
dziś!Swifta trzeba raz na pół roku wywrócić na bok i zakonserwować porządnie. Denerwujące, ale mechanika to wynagrzadza. Gdyby te auta były w ocynku, to jeździłyby wiecznie...
-
Swifta trzeba raz
na pół roku wywrócić na bok i zakonserwować porządnie.Na coś takiego nie mam niestety miejsca...
-
Więc będzie tak:
Czyszczę najlepiej
jak się da tą folię termokurczliwą (bez jej zrywania, bo jest w bardzo dobrym
stanie) i ładuję na to podkład antykorozyjny, a na to środek do ochrony podwozia.
Dobry plan?nie wiem ile w tym sensu, skoro jeszcze stan jest taki, że wszystko się zachowało
-
Czyli nic nie tykać?
-
Czyli nic nie
tykać?Nie panikuj, montuj i się ciesz
5 lat wytrzymie
Krzemol rozebrał swoją rusioffą litrówkę