[mk IV 1.0 2000] ile uzupełnić oleju???
-
Tak aby na bagnecie był własciwy poziom...... To najlepszy wskaźnik.
-
no tak ale filtr przecież tez zatrzymuje olej i w ten sposób będzie więcej oleju po uruchomieniu. No i chodzi mi o to czy to będzie oki?
-
no tak ale filtr
przecież tez zatrzymuje olej i w ten sposób będzie więcej oleju po uruchomieniu. No
i chodzi mi o to czy to będzie oki?Nie myśl za dużo bo się pogubisz Lej tak aby na bagnecie było ok, odpal na minutę, zgaś, odczekaj kilka min. sprawdź poziom na bagnecie i ew. uzupełnij.
-
Witam nie chciałem zakładać nowego wątku wiec pytam tutaj
bo chodzi o olej
tzn
mój drugi Japończyk almera 1,4 wciąga olej, po podróżny na mazury i powrót dolałem 4litry(uzupełniając w trakcie jazdy bo wiedziałem ze bierze,ale nie zdążyłem zrobić przed wyjazdem głowicy) w sumie jakieś 1600km .
Ale skoro tyle zjadło to chyba grubsza sprawa bo chyba pierścienie tez i zastanawiam sie
co się stanie jak będę uzupełniał olej a nie naprawiam bo nie wiem czy jest sens.
Może głupie pytanie dla niektórych , ale dla mnie nie
dzięki za odpowiedz -
znajomy kiedyś dolewał ostro olej i silnik zrobił 50tyś , zrobiłby drugie 50 ale poszedł na złom. Dolewał najtanszy olej , nawet go nie zmieniał , wiec podejrzewam że jesli zawsze bedziesz miał odpowiedni stan to nic mu nie będzie , no chyba ze zaczniesz dolewać olej beczkami , wtedy to mija sie z sensem
-
Przecie on już wlewa beczkami. 4 litry na 1600 km, to daje 25 litrów na 10 000 km.
-
no tak wychodzi jak liczysz 25 l
tylko to była trasa wiec jazda była szybsza 130
a na co dzień jeździ nim żona spokojnie.
Wiec chyba będę obserwował teraz w mieście jak będzie ubywało.
Myślałem jeszcze żeby spróbować naftą zalać cylindry może puszczą pierścienie.
dopiero co wymienione było sprzęgło i rozrząd (ponad 1200zł rozrząd na łańcuchu) tym bardziej kasy brak na taki remontdzięki za odpowiedz
-
Założyłem filtr oleju k&n hp 1002 posiada on system zapobiegający suchemu
rozruchowi.
Jak każdy inny -
Ależ ta almera musi kopcić na niebiesko... Kocham jechać za takim autem... Jesli podczas jazdy miejskiej też będzie brać tyle oleju to trzeba będzie silnik robić
-
Ależ ta almera musi
kopcić na niebiesko... Kocham jechać za takim autem...no właśnie nie jest tak źle z tym kopceniem jakby na to mogły wskazywać ubytki
nie ma gęstej chmury jak culumbusy jest tam lekko widoczny dymek
wiadomo najgorzej jest z góry hamować silnikiem i później gaz to wtedy jest obłok aż wstyd