[GTi] Uszczelki do G13B - polecany zestaw
-
Zawias drzwi
przednich - 200zł (za JEDEN, czyli 800zł za komplet na przód)Kurde, to przecież bardzo tanio!!! Ja za regenerację i demontaż/montaż dałem grubo ponad 100 zł.
Patrząc na ceny zaślepek halogenów (180 zł/szt.!) to zawiasy wychodzą przy nich po prostu śmiesznie tanio!
-
Kupiłem ( chyba wszystko dobre ) wszystko
Ogółem będzie to zestaw Elring, Viktor Reinz i Takoma Dzięki za rady -
Wracam do tematu - jakie panewki polecacie do tego silnika ?
Do tego uszczelniacz wału korbowego i pierścień oporowy wału korbowego.
W IC mieli tylko firmy bodaj Kolbenschmidt - co to jest ? miał ktoś z tym styczność ?
Panewki ACL Race - warto inwestować ? Po ile u nas są ?
P.s: przypomniało mi się - jeszcze pierścionki jakie polecacie ? -
Pierścienie RIK (na pewno nie Goetze - są bardzo słabe teraz).
Panewki ACL - tak, jeśli auto ma być do sportu. Jeśli nie, może być coś innego.
Uszczelniacze dobrałem na podstawie katalogów i kupiłem Corteco. -
Pierścienie RIK (na
pewno nie Goetze - są bardzo słabe teraz).gdzie takowe można dostać ?
Panewki ACL - tak,
jeśli auto ma być do sportu. Jeśli nie, może być coś innego.tak samo jak wyżej i jaka cena, bo ja mam namiar za ok.350 zł z wysyłką ale nie wiem czy to dobra cena.
Co do tego sportu - jak składać silnik, to chyba raz a porządnie ?Uszczelniacze
dobrałem na podstawie katalogów i kupiłem Corteco.gdzie takowe dostałeś ?
Dzięki za odp. -
Corteco na wałki i wał od strony rorządu wszystkie są takie same , wymiar mozna znaleść na forum , kosztuja 10pln sztuka , do kupienia w każdym sklepie motoryzacyjnym
Duży uszczelniacz wału też dostałem w dobrym sklepie , bez wiekszego problemu
-
Jeśli za komplet (główne i korby) ACLa 350 zł, to powinno być ok.
Pierścienie RIK kupowałem tutaj: www.motorex-krakow.pl
Uszczelniacze opisał plastekk.
Ja osobiście kupowałem w sklepie z łożyskami i uszczelniaczami. -
Jeśli za komplet
(główne i korby) ACLa 350 zł, to powinno być ok.
Pierścienie RIK
kupowałem tutaj: www.motorex-krakow.pl
Uszczelniacze
opisał plastekk.
Ja osobiście
kupowałem w sklepie z łożyskami i uszczelniaczami.Co prawda jeszcze swojego motoru nie rozbierałem ale gdy byłem na etapie składania to wszędzie polecali też pierścienie TP Teikoku Pistons - japońskie, m.in pierwszy montaż w Hondach. Wyglądały bardzo solidnie a motor jak na razie też ładnie mi zapyla. Gdyby nie było RIK-a to możesz śmiało brać.
Panewki jak szukałem to nie było ACL-ek w moim wymiarze na korby i wziąłem NPR Europe - w sumie też chwalone.
Ważniejsze od tego jakie panewki i pierścienie weźmiesz jest to czy Ci motor poskładają w czystości, bardzo dokładnie sprawdzą pasowania i tolerancje wg manuala oraz wyważą dobrze całość. Bez tego to i na najlepszych częściach długo motor nie pojeździ
-
Corteco na wałki i
wał od strony rorządu wszystkie są takie same , wymiar mozna znaleść na forum ,
kosztuja 10pln sztuka , do kupienia w każdym sklepie motoryzacyjnymwałków mam, tu chodzi o uszczelnienie wału
Jeśli za komplet
(główne i korby) ACLa 350 zł, to powinno być ok.PW
Pierścienie RIK
kupowałem tutaj: www.motorex-krakow.plto znów uśmiech do tego sklepu - pamiętasz cenę ?
Co prawda jeszcze
swojego motoru nie rozbierałem ale gdy byłem na etapie składania to wszędzie
polecali też pierścienie TP Teikoku Pistons - japońskie, m.in pierwszy montaż w
Hondach.kojarzysz cenę ?
Panewki jak
szukałem to nie było ACL-ek w moim wymiarze na korby i wziąłem NPR Europe - w sumie
też chwalone.w Kapitanie - tak samo kojarzysz cenę ?
Ważniejsze od tego
jakie panewki i pierścienie weźmiesz jest to czy Ci motor poskładają w czystości,
bardzo dokładnie sprawdzą pasowania i tolerancje wg manuala oraz wyważą dobrze
całość. Bez tego to i na najlepszych częściach długo motor nie pojeździwiem, wiem Wiesz, jak coś to oni znów będą kompletować części
-
Nie pamiętam dokładnie, ale to normalna cena była - koło 100 zł chyba. Zadzwoń do nich to się dowiesz
Uszczelniacz wału od strony rozrządu (ten w pompie oleju) jest taki sam jak uszczelniacze wałków). Ten z drugiej strony jest duży. Ale oba można kupić od Corteco.
-
Nie pamiętam
dokładnie, ale to normalna cena była - koło 100 zł chyba. Zadzwoń do nich to się
dowieszwiadomo
Uszczelniacz wału
od strony rozrządu (ten w pompie oleju) jest taki sam jak uszczelniacze wałków). Ten
z drugiej strony jest duży. Ale oba można kupić od Corteco.to jeśli jest taki sam jak wałków to mam ... bo kupiłem wałków podwójne, właśnie Corteco, a później Elring-a jeśli dobrze pamiętam
-
ok to dalszy ciąg telenoweli
Panewki główne + korbowodowe :
ACL aluglide + ACL duraglide - 175 zł komplet
ACL Race + ACL Race - 350 zł kompletDzwoniłem do Pana Kusia - niestety powiedział mi że do "szlifowanego" wału bez azotowania Race mogą być za twarde ... pytanie jest czy jest sens np. połączyć ten komplet czyli główne aluglide a na korby dać race ...
Pierścionki - chyba zaufam TE jak będą
Jedno pytanie - te półksiężyce to fachowo nazywają się pierścienie oporowe czy jak ? są tego 2 sztuki ... też to potrzebuję ... -
Jedno pytanie - te
półksiężyce to fachowo nazywają się pierścienie oporowe czy jak ? są tego 2 sztuki
... też to potrzebuję ...Tak NPR weź one tam z 27zł kosztują
-
ktoś coś doradzi - Erde, Toyolds ?
Ogółem dostałem taką ofertę na set :
Pierścienie NPR - 180 zł
Panewki oporowe ACL - 30 zł
Panewki główne ACL Aluglide - 95 zł
Panewki korbowodowe ACL Race - 139 złCo wy na to ? Myślę że ok ? Czy brać na korby duraglide i pierścienie inne ?
-
Myślę, że to jest ok. A które panewki z tych wymienionych wybierzesz, to raczej obojętne. Natomiast co do wału, to ja bym szukał nominału. Ewentualnie dał szlifowany do azotowania. Bo po szlifie to plastelina jest.
-
Myślę, że to jest
ok. A które panewki z tych wymienionych wybierzesz, to raczej obojętne.zamówione już dzięki.
Natomiast co
do wału, to ja bym szukał nominału. Ewentualnie dał szlifowany do azotowania. Bo po
szlifie to plastelina jest.no niestety szukam nominału już xxx czasu i lipa ... ten miał być ideał, niestety nie był ... dlatego szlif ... co do azotowania to znów kolejne wydatki, bo potem ktoś to musi prze polerować i itp. ...
Ponoć w PL tylko jeden dobry jest zakład odnośnie azotowania, chyba że Ty kogoś znasz co robi to dobrze ? -
popytaj na politechnikach
-
popytaj na
politechnikachtzn. ?
-
na polibudzie łódzkiej jak studiowałem była możliość za jakąś tam kasę azotować elementy na wydziale mechanicznym
-
na polibudzie
łódzkiej jak studiowałem była możliość za jakąś tam kasę azotować elementy na
wydziale mechanicznymciekawą rzecz napisałeś, muszę powiedzieć
tylko pytanie czy zrobią to tak jak należy ... wał ponoć potem "puchnie" i trzeba na to brać poprawkę ... do tego dochodzi jeszcze 75 zł w błoto jeśli chodzi o panewki ... akurat to już mniejsze zło.
Z tego co wiem to jeśli dobrze zapamiętałem to w Andrychowie za azotowanie biorą 300 zł.
Ehhhh jak nie urok to sraczka ...