ss1.0 '98 Robocizna - przegub, uszczelniacz
-
Witam
Autko to SS 1.0 1998...
Mam w planach wymianę przegubu zewnętrznego /lewa strona/. Dodatkowo lekko cieknie mi z uszczelniacza walu korbowego. Za 10 tys km powinienem wymienić rozrząd. W warsztacie wycenili mi robociznę na 300 za przegub i 250 za uszczelniacz. Polecili zrobić to razem z rozrządem "bo uszczelniacz i rozrząd to ta sama robota". Dajcie, proszę, znać czy to uczciwe ceny czy chcą mnie naciągnąć. Jak wspomniałem o wymianie klocków hamulcowych to dośpiewali 50-100 pln. To sa ceny samej robocizny...pzdr dla wszystkich
-
zmień warsztat jak njszybciej bo ja za zmianę pół osi na obu stronach wziałem na flaszkę czyli 30zł
Rozrząd powinien oscylować w granicach 150 max 200
-
dobra, wpierw... mniejsze miasteczko ? większe ? jakie? może ktoś z kolegów taniej Ci zrobi to. ja sobie sam robię ale rozrząd to wg mnie 150-200zł, przegub 150-200 (odkręcenie: śruba sworznia, nakrętka przegubu; zbicie lub rozcięcie przegubu, montaż nowego i poskręcanie w całość - 3-4Rh max). Prawdą jest ze rozrząd i uszczelniacz to ta sama robota.
takie moje zdanie, ale pamiętajmy ze ja sam sobie robię wszystko
-
dobra, wpierw...
mniejsze miasteczko ? większe ? jakie?Miasto to Gdańsk albo ogolniej 3city... Chyba musze poszukac jakiegos warsztatu garazowego . Moja suza w przeciagu roku posypala sie tak, ze rachunek za zrobienie wszystkiego na cacy bylby wiecej wart niz cale autko. To chyba pora myslec o zlomowaniu. W jednym proponowali mi cos kolo 800 pln, ale wg mnie na dawce, albo na wozidelko dla studenta, to on wiecej wart jest.
-
Miasto to Gdańsk
albo ogolniej 3city... Chyba musze poszukac jakiegos warsztatu garazowego . Moja
suza w przeciagu roku posypala sie tak, ze rachunek za zrobienie wszystkiego na cacy
bylby wiecej wart niz cale autko. To chyba pora myslec o zlomowaniu. W jednym
proponowali mi cos kolo 800 pln, ale wg mnie na dawce, albo na wozidelko dla
studenta, to on wiecej wart jest.Jeżeli masz trochę zdolności manualnych, to zainwestuj w mały komplet narzędzi i próbuj coś robić samemu, w razie pytań pomożemy. Satysfakcja z dobrze wykonanej samodzielnej naprawy- bezcenna Na prawdę, w swifcie dużo spieprzyć się nie da, wystarczy użyć mózgownicy... no chyba, że cierpisz na brak czasu.