Co może ograniczać prędkość maksymalną w Swifcie?
-
Właśnie nie próbowałem
-
no to, do roboty !
-
a ja w LPG mam 165 i jakoś tak wystarczająco. PB szło dalej, ale mi się nie chciało paliwka tracić
oczywiście pomiar bez TPS-a i ręcznie regulowanym BLOS-ie
-
Sprawdź czy hamulce nie trzymają.
-
Sprawdź czy hamulce nie trzymają.
Nie trzymają jak zwolnie dźwignię
Regulowałem w tamtym roku, potwierdzone przy zmianie kół -
Mimo zasilania
gazem ogólnie na dynamikę Swifta nie mogę narzekać.
Przeważnie jeżdżę
100-120km/h. Nigdy nie wyciskałem wszystkiego.
Próbowałem zrobić
to wczoraj i nawigacja wzkazała maksymalnie 147km/h z lekkiej górki.
Myślę, że nie jest
to satysfkacjonujący wynik.
Silnik 1.3 8v jest
dość zdrowy, nie ma apetytu na olej.
Wydech przelot,
jedynie końcowy standardowy (więc powinny przybyć ze dwa konie ).
Świece i przewody
wymieniane pod koniec tamtego roku, w sierpniu parownik gazu.
TPS ustawiany wg
manuala.
Gaz lany przeważnie
na tej samej stacji, zawsze Orlen.
Opony 165/60/14.
Podczas wyżej
wspomnianego pomiaru jechałem sam.
Nie wiem co jeszcze
może się przyczynić do prędkości maksymalnej
Jedyny pomysł jaki
przychodzi mi do głowy (przyszedł już podczas pisania) to umożliwienie większego
otwarcia silniczka krokowego gazu w sterowniku.ja przy podobnych specyfikacjach leciałem na prostej drodze 180, także coś musi być nie tak
przy prędkości maksymalnej spore znaczenie ma paliwo, które napędza silnik, wiadomo, że na LPG będzie gorzej, a jakość benzyny też się liczy
-
rav on leciał na LPG ... i to jest inne niż twoje. nie można porównywać benzyny z LPG, bo przy wysokich prędkościach różnica jest diametralna... tym bardziej jeżeli jest mikser
-
rav on
leciał na LPG ... i to jest inne niż twoje. nie można porównywać benzyny z LPG, bo
przy wysokich prędkościach różnica jest diametralna... tym bardziej jeżeli jest
mikserdlatego wyedytowałem, bo przeczytałem dalej
-
rav on leciał na LPG ... i to jest inne niż twoje. nie można porównywać benzyny z LPG, bo
przy wysokich prędkościach różnica jest diametralna... tym bardziej jeżeli jest mikserSpróbuje jeszcze dać mu lepszy dostęp do gazu
Ale na razie mam poważniejszy problem w innym temacie -
Z 68 koni pewnie zostalo z 65, do tego mikser i mamy 60, za luzny wydech i jest 55. Litrowka ma tyle w danych technicznych i sie wszystko zgadza.
Za filmik ze 180km/h na prostej na gps w 1.3 8v stawiam 6pak dobrego piwa i zwrot kosztow paliwa na taka probe
-
Czemu po 5 koni na mikser i wydech?
Co rozumiesz przez za luźny wydech?
Wydech jest bez dziur, dobrze przykręcony kolektora, wszystkie łączenia dosyć szczelne. -
mój gtik na gazie łyka 200km\h ( realne 190 )
jest tak ustawiony że chodzi jak na benzynie
-
Próbowałem zrobić
to wczoraj i nawigacja wzkazała maksymalnie 147km/h z lekkiej górki.
Opony 165/60/14.To mój ma takie same wyniki (a nawet lepsze jeśli jest czas i miejsce) na identycznych oponach...
-
Myślę, że na koniec po prostu brakuje mu paliwa, bo nie wiem co mogłoby być innego
Dam mu większe pole do popisu (względem paliwa) na próbę jak tylko wróce do domu, bo kabelek "od gazu" został -
nie prościej jest włączyć po prostu benzyne? mój gti na mikserze chodził tragicznie więc..
-
nie prościej jest włączyć po prostu benzyne? mój gti na mikserze chodził tragicznie więc..
Też będę próbował na benzynie.
Ogólnie na instalację nie narzekam.
Odkąd osobiście wyregulowałem wszystko nie dzieje się nic niepokojącego, wszystko bez zająknięcia, spalanie zadowalające. Jedynie Vmax, ale to się okaże - nie mam na to ciśnienia, jedynie ciekawość -
A u mnie dalej lipa ze spalaniem. Niby nawet przy 9,5L jest taniej jak na benzynie, co nie zmienia faktu że za dużo. A niby ustawione na chwilę obecną tak jak wtedy gdy wyniki były w granicach 8L... Inna sprawa że ani trochę go nie zamula, można cisnąć but w podłogę a i tak idzie normalnie, więc przynajmniej pod tym względem jest dobrze. Może zaczął też palić za dużo PB a ja nawet o tym nie wiem . Chyba zatankuję do pełna, wyjeżdżę i znów zatankuję, po czym spuszczę to paliwo z baku i jakiemuś znajomemu sprzedam
-
Z 68 koni pewnie
zostalo z 65, do tego mikser i mamy 60, za luzny wydech i jest 55. Litrowka ma tyle
w danych technicznych i sie wszystko zgadza.
Za filmik ze
180km/h na prostej na gps w 1.3 8v stawiam 6pak dobrego piwa i zwrot kosztow paliwa
na taka probeMożesz już iść do sklepu ; >
-
Twój się nie liczy, masz skrzynię z GTi
-
A u mnie dalej lipa
ze spalaniem. Niby nawet przy 9,5L jest taniej jak na benzynie, co nie zmienia faktu
że za dużo. A niby ustawione na chwilę obecną tak jak wtedy gdy wyniki były w
granicach 8L... Inna sprawa że ani trochę go nie zamula, można cisnąć but w podłogę
a i tak idzie normalnie, więc przynajmniej pod tym względem jest dobrze. Może zaczął
też palić za dużo PB a ja nawet o tym nie wiem . Chyba zatankuję do pełna,
wyjeżdżę i znów zatankuję, po czym spuszczę to paliwo z baku i jakiemuś znajomemu
sprzedama ja dzisiaj cisnąłem swojego naprawdę mocno i jak na liczniku dyspozytora wybiło 9l przy przejechanych 154km to mi szczęka opadła... sekret (jeszcze nie potwierdzony) - jeździłem dziś sam, czyli masa auta minimalna