Zmiana żarówek w lampach na LED. Czy legalne?
-
To se pojeździj
synek najpierw Focusem a potem pogadamyNie wmówisz mi, że to gówniane światełko cokolwiek daje! Widziałem je parę razy po ciemku w "akcji" i gówno widać za przeproszeniem.
-
Nie wmówisz mi, że
to gówniane światełko cokolwiek daje! Widziałem je parę razy po ciemku w "akcji"
i gówno widać za przeproszeniem.A prowadziłeś czy tylko widziałeś "w akcji" bo ja jakieś 30 min temu parkowałem i nie narzekam... No chyba,że potrzebujesz takie coś to sorry... http://tablica.pl/oferta/lampy-robocze-cofania-tir-laweta-halogen-12v-2szt-CID5-ID2fOZX.html
-
A prowadziłeś czy
tylko widziałeś "w akcji" bo ja jakieś 30 min temu parkowałem i nie narzekam...Widać, że zapomniałeś jakie oświetlenie do tyłu daje Swift to po pierwsze.
Po drugie ja mam na myśli I generację Focusa, a Ty raczej o tej nie piszesz.
No i po trzecie światło na wysokości max. 20 cm nad ziemią nigdy nie da Ci oświetlenia na jakieś 5 metrów do tyłu za autem, więc się nie oszukuj! -
Widać, że
zapomniałeś jakie oświetlenie do tyłu daje Swift to po pierwsze.
Po drugie ja mam na
myśli I generację Focusa, a Ty raczej o tej nie piszesz.
No i po trzecie
światło na wysokości max. 20 cm nad ziemią nigdy nie da Ci oświetlenia na jakieś 5
metrów do za autem, więc się nie oszukuj!Nie jeździłem jeszcze autem, które miałoby lepiej doświetlone plecy niż swift, nie wspominając ju o tym, że ładnie te światełka wyglądają
-
Widać, że
zapomniałeś jakie oświetlenie do tyłu daje Swift to po pierwsze.
Po drugie ja mam na
myśli I generację Focusa, a Ty raczej o tej nie piszesz.
No i po trzecie
światło na wysokości max. 20 cm nad ziemią nigdy nie da Ci oświetlenia na jakieś 5
metrów do tyłu za autem, więc się nie oszukuj!No Swiftem nie miałem okazji jeździć od hohohooo i jeszcze dłużej, za to astra w sedanie też ma 2 żaróweczki i nie odczuwam dyskomfortu gdy wsiadam do fiorda mk1 czy 2 światło mają w tym samym miejscu jakbyś zapomniał 5m?? Po kij Ci 5 metrów?
-
mk1 czy 2 światło
mają w tym samym miejscu jakbyś zapomniałMam na myśli swojego Swifta czyli Mk IV, który ma dwie żarówki cofania. Mk III i Mk V też mają.
5m?? Po kij Ci 5 metrów?
No np. jak cofasz w kompletnych ciemnościach u kogoś na działce i nie chcesz wylądować w jego studni albo jak zasuwasz w nocy na wstecznym powyżej 25 km/h.
-
mk1 czy 2 światło
mają w tym samym miejscu jakbyś zapomniałMam na myśli swojego Swifta czyli Mk IV, który ma dwie żarówki cofania. Mk III i Mk V też >mają.
Dajmosowi chodziło o Focusa mk1 i mk2
-
Dajmosowi chodziło
o Focusa mk1 i mk2O którego by nie chodziło to światło do tyłu daje do dupy...
-
O którego by nie
chodziło to światło do tyłu daje do dupy...Pojeździj, dopiero potem sie wypowiedz
-
Hmm ja mam z tyłu po zamieniane na LEDy wszystkie oprócz kierunków i przeciwmgłowych i nigdy nie miałęm problemów. Zresztą czy ktoś to sprawdza? Ja na przykład podświetlenie tablicy to mam "żarówki" samoróby czyli jedna dioda LED+rezystor i wsio
Jak zamienisz na te z linka to wrzuć fotki jak to wygląda, bo tu masz LEDy SMD a moje "żarówki" to są zwykłego kształtu
Patrzyłem na dokumentację diod i białe nawet mają dobre parametry jeżeli chodzi o jasność świecenia LINK