swift mk4 '99 1.0, 4 drzwiowy poj. zbiornika paliwa
-
Nie wiesz, że nie powinno się jeździć na paliwie w baku "do końca", nie jest to zbyt zdrowe dla silnika
-
Nie wiesz, że nie
powinno się jeździć na paliwie w baku "do końca", nie jest to zbyt zdrowe dla
silnikaMyślisz, że istnieje coś co jest jeszcze w stanie zaszkodzić silnikowi, który bierze litr oleju na tydzień?
-
Myślisz, że
istnieje coś co jest jeszcze w stanie zaszkodzić silnikowi, który bierze litr oleju
na tydzień?No, bardziej sie boje o pompę
-
GTi po 20 lat mają i jakoś pompy im nie padają
Co do elektryki, do zrobienia, tylko trochę czasu potrzeba aby połączyć elektrykę mk4/5 z mk3
PS:
Następny który opitoli mnie na światłach... ;( (sooo saad)
A co do tego co może zaszkodzić takiego silnikowi to odpowiadam:
woda zamiast oleju, na pewno zaszkodzi (wersja extreme) -
Zima odpuszcza , a spalanie w swifcie rośnie , w sobote zalałem za 100zł , zrobiłem już 120 km, a wskazówka już sie chybie przy E ;( Zdjęcie położenia wskazówki paliwa
-
ja na tym jeszcze 150-180km da rade zrobić
-
Panie toc Ty tam jeszcze za 15 litrów masz
-
do kreski to ze 4 literki może.
-
Ja przy takim stanie wskazówki to mam jeszcze 14-15 litrów ale to już pewnie w każdym Swifcie jest inaczej.
-
Ja przy takim
stanie wskazówki to mam jeszcze 14-15 litrów ale to już pewnie w każdym Swifcie jest
inaczej.Dokładnie tak jest
180km~ spokojnie, później może urywac gaz, wtedy jest na dnie, czyli jakieś 2 litry
-
Przy takim stanie to ja ok 12 litrów mam w GTY
-
Zima odpuszcza , a
spalanie w swifcie rośnie , w sobote zalałem za 100zł , zrobiłem już 120 km, a
wskazówka już sie chybie przy E ;(
Zdjęcie położenia
wskazówki paliwaZauważ, że cena wachy wzrosła ostatnio o 20 groszy, więc mniej paliwa nalałeś za tą stówkę
-
Panie toc Ty tam
jeszcze za 15 litrów maszU mnie by było z 9 litrów razem z rezerwą
-
to u was
we wrocku tankowałem po 5.60
ilość nie ma znaczenia
zawsze dziele zalane litry przez kilometry wyjeżdżone do ostatniej kreski . Do E raczej sie nie zbliżam . -
Od E w dól masz 80km jazdy...
-
To nie dotyczy mojego smoka
-
Ale jest to dowód że coś jest nie tak z moim autem, bo różnica jest ogromna , w trasie schodzi do 6 litrów nie oszczędzając go , miaasto wciąż około 12,
-
Ale jest to dowód
że coś jest nie tak z moim autem, bo różnica jest ogromna , w trasie schodzi do 6
litrów nie oszczędzając go , miaasto wciąż około 12,jak możesz wiedzieć ile Ci pali skoro zjeżdżasz bak do tych 8-10l (na oko, bo wskazówka zawsze pokaże inaczej, jedynie na postoju na równym pokaże zawsze tak jak trzeba) i dopiero tankujesz.
Zrób porządny test, zatankuj na maxa pod korek, aż zobaczysz, że paliwo się wylewa wlewem (nie jak pistolet odstrzeli, tylko dalej go ciśnij), przejedź te 500-600km i znowu zatankuj tyle samo - na maxa - i bedziesz miał dwa wyniki na podstawie których wyliczysz średnie spalanie - ilość l paliwa, ilość przejechanych km, warto też wziąć poprawke na rozmiar opon, czyli o ile przekłamuje licznik. Poza tym nie bój się zjeżdżać paliwa do końca, ja na ostatnich ml, tak, że podczas jazdy mi gasł, odcinał gaz i z trudem dojeżdżałem ten ostatni km przejeżdżałem już bardzo często (za czasów biedy w pracy w telepizzy) i nigdy nic się z niczym nie stało - raz tylko miałem taką lipe ze stacja była 100m dalej ale pod górkę i kompletnie nie dało rady już nic zrobić, to musialem kupić kanister i zalać te 5l, cały czas mam go pełnego w bagażniku -
Przy takim stanie
to ja ok 12 litrów mam w GTYU mnie będzie bardzo podobnie, bo od kreski nad "E" mam ok. 8 litrów.
-
Od E w dól masz
80km jazdy...U mnie będzie 120-140 km...