Czy czesci od swifta mk2 i mk3 pasuja do mk4 ?
-
Witam! Tak jak W temacie. Aha i czy od subaru justy pasują:) Wiem ze nie wszystkie czesci beda pasowac bo jednak troche sie roznia te modele ale np czesci od zawieszenia?
pozdrawiam -
Ale koledze chodzi o części mechaniczne czy blacharkę czy części wnętrza?
Doprecyzować pytanie trzeba, bo nic z niego nie wynika...
-
Nie chodzi mi o jakas konkretna czesc tylko np czesci wnetrza albo czesci pod maska czy np amortyzatory albo tlumnik. Pytam czysto teoretycznie bo spodobal mi sie swift jako pierwszy samochod i chce go kupic tylko nie wiem jak z dostepnoscia czesci:) na allegro troche jest ale sporo z nich jest od mk2
-
wiekszosc rzeczy pasuje , amory , wahacze itp , jedynie w nowszych swiftach sa inne zaciski a tak wszystko to samo.
Z karoserii to identyczne sa drzwi i klapa , szyba.. W srodku fotele i boczki praktycznie wymienne
ogolnie czesci do swifta jest cała masa
-
wiekszosc rzeczy
pasuje , amory , wahacze itp , jedynie w nowszych swiftach sa inne zaciski a tak
wszystko to samo.
Z karoserii to
identyczne sa drzwi i klapa , szyba.. W srodku fotele i boczki praktycznie wymienne
ogolnie czesci do
swifta jest cała masaDokładnie - ze Swiftem było tak samo jak z naszym rodzimym Polonezem - 16 lat produkcji i zmiany raczej kosmetyczne
-
Czyli nie mam sie co martwić o ceny części? Bo chciałbym żeby utrzymanie samochodu było jak najtańsze:) (jeszcze nie pracuje tylko się uczę)
-
Części są raczej tanie, choć są samochody jeszcze tańsze w utrzymaniu
-
Np. tico ale niestety wygląda jak pudełko a blacha niewiele wytrzymalsza od papieru:) Przynajmniej tak mówią:)
-
Jeśli chodzi o blachę to akurat swift i tico się nie różnią Ale fakt swift się lepiej prezentuje wizualnie, ale jest też droższy trochę mimo wszystko w utrzymaniu i zakupie.
-
Ale wydaje mi sie ze i tak tanszy niz wiekszosc aut w tej cenie. To by bylo moje pierwsze auto bo wlasciwie dopiero wczoraj zdalem egzamin na prawko (teorie) a praktyke mam na poczatku marca więc tak bardzo mi się nie spieszy z kupnem ale interesowac sie moge:)
-
Jedyne na co masz zwracać uwagę w przypadku zakupu Swifta to korozja, resztę da się ogarnąć
-
Dzieki za pomoc;) już myślałem żę dogadam się z facetem z warszawy bo samochód był zadbany ale rozmyślił się:/ nie sprzedaje:/
-
Szukaj moim zdaniem rodzynka, czyli Swifta Mk V (2001-2003) z silnikiem 1.3.
Możliwie najnowsza buda i jeden z najmocniejszych silników. -
No tylko takiego swifta ciężko znaleźć już nie mówiąc o tym, że jego cena na pewno będzie wyższa. A z tego co zrozumiałem kolega szuka autka raczej tańszego niż droższego
-
No trochę trudno, ale potem satysfakcja gwarantowana.
-
A i tak prędzej czy później to bardziej prędzej niż później zeżre go rdza
-
A i tak prędzej czy
później to bardziej prędzej niż później zeżre go rdzaKażde auto rdza zeżre, a nas zjedzą robaki