Nie chce odpalić!
-
a jak nie bede
ruszał, to wyschną po tych 24h? jest szansa ze jutro wieczorkiem odpali? ;Pewnie wyschną, bo ścieknie, ale jeśli nie chcesz czekać, to za dnia posprawdzaj wszystko tak jak none7 opisał
-
nawet jeżeli zassał ci wodę / śnieg, to zatrzymało się to na filtrze powietrza. Nawet jeżeli poleciało dalej to szybko wyleciało bo sądzę że silnik był rozgrzany. jak nie to i tak wodę przedmuchało dalej.
po tej kałuży chodził jeszcze silnik ?
-
nawet jeżeli zassał
ci wodę / śnieg, to zatrzymało się to na filtrze powietrza. Nawet jeżeli poleciało
dalej to szybko wyleciało bo sądzę że silnik był rozgrzany. jak nie to i tak wodę
przedmuchało dalej.
po tej kałuży
chodził jeszcze silnik ?tak, bezproblemowo, nic sie nie dzialo, jeszcze przejechalem przeparkować, bo wyjsc nie moglem - takie kałuże.
Dzwonilem do mechanika, kazał mi to co Wy no i do tego filtr powietrza przeczyścić i wysuszyć - z paliwa no i te swiecy wyciągnąć (choć nie mam jak) i zapalniczką wysuszyć, mam nadzieje ze jutro odpali, tylko o której sprobowac?
Ostatnio probowalem krecic o 17:30 -
odpowietrz komory spalania odłączając na chwilę wtryskiwacz i kręcąc silnikiem kilka obrotów.
http://allegro.pl/suzuki-swift-wtrysk-wtryskiwacz-1-6-16v-i2980915129.html
na tej przykładowej aukcji widać wtyczkę wtryskiwacza (szara - obok TPS-a)
-
odpowietrz komory
spalania odłączając na chwilę wtryskiwacz i kręcąc silnikiem kilka obrotów.
http://allegro.pl/suzuki-swift-wtrysk-wtryskiwacz-1-6-16v-i2980915129.html
na tej przykładowej
aukcji widać wtyczkę wtryskiwacza (szara - obok TPS-a)zaznaczyłbyś w paintcie jesli mogbtlm Cie prosić?
Nie chce czego innego odlaczyć -
górna lewa wtyczka
-
Jest jeszcze jedna opcja, ja tak miałem - trochę wody dostało się pod kopułkę rozdzielacza zapłonu i też nie chciał zapalić, wystarczyło odkręcić, wytrzeć i podsuszyć.
-
skoro ci zaskakiwał to trzeba było trzymać rozrusznik aż załapie , stawiam na zalane świece , jak dobrze czytałem to odpaliłeś go wcześniej na chwilę żeby przestawić czy coś , jest zima czyli chodzi ssanie , do tego pewnie masz przebicie na kablach zapłonowych od wilgoci , rozładowany akumulator od kręcenia i zimna ogólnego ,to wszystko składa sie w jedną całość czyli zalane swiece i słabą iskre ,
Mam taki własny sposób który jest niezawodny jeśli masz wszystkie elementy mechaniczne sprawne w aucie , musisz odkręcić ten plastik z filtrem powietrza tak żeby widzieć przepustnice,
wcześniej zaopatrzyć sie w spray do czyszczenia styków i wtyczek w aucie, z braku laku może być tani dezodorant , i teraz cała akcja !
Psikasz tym co masz na przepustnice tak żeby sie aż lało i odpalasz bez problemu, jeśli masz kogoś kto ci pomoże to dobrze jest pryskać też podczas kręcenia , ten spray do styków jest bardzo lotny i wysusza wszystko łącznie z olejem , jak to nie zadziała to szukasz przyczyny mechanicznej, jak coś nie rozumiesz to pytaj ,jeszcze 40 min posiedze przy kompie -
Także tak, Wszystko mokre, nie ma iskry, ani z jedynki nie pociągnął, ani z dwójki, kumpel co mi pomagał powiedział, że jutro przyjedzie, pociągnie mnie do wulkanizatora i przedmuchamy całą wodę sprężonym powietrzem, świece to samo. Mam nadzieje, że to pomoże, macie może jeszcze jakieś sugestie? Dobrze, że mam bdb akumulator od plastka, bo naprawe dużo wytrzymał i 0 oznak wyładowywania
-
Wyszedlem do autka aby odpalić i uparty jak osioł.
Korzystajac jednak z dnia przedmuchalem swiece itp i załączyl od razuOczywiście silnik chodził jak w traktorze, myślalem ze wyskoczy z ramy, tak jakby chodzil na nie wszystkie gary, z rury pocieklo, mala kaluza byla, ale po 10minutach wszystko wrocilo do normy : D
-
Sprawdziłeś chociaż z inną świecą dobrą czy jest iskra?
może być tak że w ogóle nie będzie iskry bo coś padło, i po co wtedy dmuchać u wulkanizatora ??? wystarczyło kupić ten spray do styków co ci napisałem i nie musiałbyś jechać do wulkanizatora , spsikałbyś na miejscu świece i po problemie , najprostsze rozwiązania są najlepsze , po co kombinować, czytaj i przetwarzaj to na swoje działanie a bedziesz zadowolony . -
Cytat:
Odpinasz
kabel ze świecy, jedna osoba kręci a Ty ten kabel przykładasz do silnika.
przecież tym
sposobem zaleje świece już na maxa!Jak świece zalane, to przy odpalaniu pedał gazu w podłodze i da radę
-
aaa mialem racje
-
aaa mialem racje
Oj już działa !
-
a świece jakim kluczem odkręciłeś ?
-
Oj już działa !
Wymień dla świętego spokoju świece, kable i kopułke, to są groszowe sprawy a jak ktoś używa auto jako narzędzie pracy i jeździ tyle co Ty to raczej warto mieć sprawne auto, bo nawet jeśli to od tej kałuży to coś jest nie tak jeśli auto złapało wilgoć.
-
Aha, zrobilem filmik, na chwwile po odpaleniu, chodził jak traktor, silnik cały chodził, czego nie widać na filmiku bo słaba jakość
http://www.youtube.com/watch?v=Wsnxhff2y54&feature=youtu.benatomiast dźwięki się zgadzają
-
0:45 dziura?
-
0:45 dziura?
dziura w nadkolu, a wlasciwie jego brak i powod takiego zachowania auta po roztopach ; /
-
przecież to nadkole masz...
Było pokazać prawe , tam nei ma nic i filtr ssie prosto syf z koła