Myślał ktoś kiedyś o modyfikacji reflektorów? ; >
-
Czasem mam ochotę kupić sobie wiatrówkę na amatorów ksenonów (lub żarówek al'a xenon 100w) w zwykłych lampach, na dodatek bez poziomowania. Polepszanie swojego bezpieczeństwa kosztem bezpieczeństwa innych, wspaniały pomysł! I nie mówcie, że wy tak zrobicie, że nie będzie raziło, bo będzie... Mam wadę wzroku i jak taki burak mnie chińskimi ksenonami oślepi, to parenaście metrów jadę na ślepo. Siekiera i potrzaskać idiotom lampy. Amen.
-
Ja też miałem
kiedyś takie zarąbiste niebieskie (wiem nie wolno na takich jeździć ) za jakieś
śmieszne pieniądze.niebieskie może nie, bo podchodzi pod niechciany tuning, ale biale jak najbardziej, postojowki mam na białych ledach z lekką błękitną poświatą, fajnie to wygląda na chińskich lampach
-
Czasem mam ochotę
kupić sobie wiatrówkę na amatorów ksenonów (lub żarówek al'a xenon 100w) w zwykłych
lampach, na dodatek bez poziomowania. Polepszanie swojego bezpieczeństwa kosztem
bezpieczeństwa innych, wspaniały pomysł! I nie mówcie, że wy tak zrobicie,
że nie będzie raziło, bo będzie...Nie mam setek, ale niestety silniczki reflektorów mi padły, więc i tak nie opuszczę...
-
niebieskie może
nie, bo podchodzi pod niechciany tuning, ale biale jak najbardziej, postojowki mam
na białych ledach z lekką błękitną poświatą, fajnie to wygląda na chińskich lampachNiebieskie to one były jak trzymało się je w ręku. Jak świeciły to właśnie z taką niebieską poświatą (takich też nie wolno mieć wg przepisów!).
-
Cóż, prawda jest taka że wsadzisz cokolwiek inne niż seryjna żarówka to będzie oślepiać.
-
Cóż, prawda jest
taka że wsadzisz cokolwiek inne niż seryjna żarówka to będzie oślepiać.Jakakolwiek by to nie była żarówka nie będzie oślepiać jak super hiper turbo kszenon z allegro
-
Nie mam setek, ale
niestety silniczki reflektorów mi padły, więc i tak nie opuszczę...Ja za to testowalem wczoraj przy -15 el podnoszenie swiatel i el regulacji szyb i wszystko sprawne
-
Cóż, prawda jest
taka że wsadzisz cokolwiek inne niż seryjna żarówka to będzie oślepiać.Wystarczy dobrze wyregulować wysokość świecenia, to czy zarowka świeci na biało czy na różowo to nie ma znaczenia wtedy . . .
-
No to niech ktoś Tobie szarpnie z ksenonu po ślepiach
Wystarczy że cię bujnie i już świecisz po oczach. -
Wystarczy dobrze
wyregulować wysokość świecenia, to czy zarowka świeci na biało czy na różowo to nie
ma znaczenia wtedy . . .Skoro nie trafia do Ciebie argument o oślepianiu i usilnie twierdzisz, że tak nie jest to miej wypadek z kimś ogarniętym, wystarczy, że powie policjantowi, że masz swoje super xenony i go oślepiłeś, i już jest w tym momencie Twoja wina
-
Skoro nie trafia do
Ciebie argument o oślepianiu i usilnie twierdzisz, że tak nie jest to miej wypadek z
kimś ogarniętym, wystarczy, że powie policjantowi, że masz swoje super xenony i go
oślepiłeś, i już jest w tym momencie Twoja winaMnie oślepia co drugi samochód i nie sądzę, żeby ich kierowcy mieli na uwadze to, że kogoś oślepiają czy nie, a na dziurach to chyba z każdej żarówki światło oślepi - jeśli pada bezpośrednio na oczy kierowcy pojazdu jadącego z naprzeciwka lub pośrednio przez lusterko z auta jadącego z tyłu. Kiedyś miałem światła rozregulowane i ustawione tak wysoko, że działały jak długie, no wtedy to faktycznie kierowcy dawali się wyprzedzić i jechali 3m za mną na długich Ale szybko naprawiłem usterkę
-
Skoro nie trafia do
Ciebie argument o oślepianiu i usilnie twierdzisz, że tak nie jest to miej wypadek z
kimś ogarniętym, wystarczy, że powie policjantowi, że masz swoje super xenony i go
oślepiłeś, i już jest w tym momencie Twoja winaja bym poszedł dalej i przy bummm ... może być kapota jakich mało - wskaże sprawca/poszkodowany że ma zenony z bazaru i ubezpieczyciel się wypnie ... bo może.
-
ja bym poszedł
dalej i przy bummm ... może być kapota jakich mało - wskaże sprawca/poszkodowany że
ma zenony z bazaru i ubezpieczyciel się wypnie ... bo może.ja kupiłem te:
http://allegro.pl/komplet-zarowek-xenon-h1-h3-h4-h7-55-i-100-w-e13-i2914430404.htmlna dole jest napis:
"Żarówki SUPER WHITE XENON FARENHEITPOSIADAJĄ HOMOLOGACJĘ E13
ŻARÓWKI SĄ DOPUSZCZONE DO RUCHU DROGOWEGO!"
Oczywiście, domyślam się że może i są dopuszczone, ale w afryce... Natomiast tak rzadko jeżdże na drogach, na których mogę kogoś oślepić (warszawa, czyli oświetlone, kilkupasmowe drogi w większości), że raczej nie zwracam na to uwagi...
-
Też o tym myślałem
i zastanawiałem sie nad wsadzeniem lamp od Subaru imprezy.To Ty jeszcze żyjesz? Dawno Cię nie było
Jak tam autko?
-
skąd masz gładki?
podejrzewam, że
teraz kupie sobie coś takiego
http://moto.allegro.pl/zarowki-farenheit-xenon-h1-h3-h4-h7-hit-f-vat-i2919141263.html
a jak będzie cieplo
to pobawie się z tym całym hidem : DDanbar długo miał na sprzedaż ze swojego i chyba nikt nie kupił. Napisz do niego czemu sam przestał używać
-
A zamowilem te
slabsze już
Kiedys mialem białe
z selgrosa za 20zł, wyglądały super, tylko mi się poprzepalały i olałem sprawę
kupując philipsy vision coś tam za 80zł ktorych żywotność jest beznadziejnie mała
edit:
tak wiec szybko się
poprzepalały (4miesiące około), kupilem zwykle po 4zł, a wczoraj za 20zł niby blue
xenon white bla bla i to samo co te za 4zł...Tych pomalowanych na niebiesko nie kupuj bo świecą bardzo słabo - miałem kiedyś taki zestawik i była lipa - na szczęście można nożykiem do tapet zdrapać tą farbę
Teraz mam zestaw zwykłych (bezbarwnych) żarówek +50% z Lidla za 20 zł kpl i jestem mega zadowolony - ładnie świecą już od ponad roku 2 tygodnie temu znowu były w tej samej cenie, więc poszukaj, może jeszcze w którymś Lidlu jeszcze są
-
ja bym poszedł
dalej i przy bummm ... może być kapota jakich mało - wskaże sprawca/poszkodowany że
ma zenony z bazaru i ubezpieczyciel się wypnie ... bo może.To też miałem na myśli bo auto nie jest sprawne technicznie - elementem niesprawnym są światła - xenon MUSI mieć SOCZEWKĘ, SPRYSKIWACZE I SAMOPOZIOMOWANIE a jak tego nie ma to znaczy, że będzie oślepiać ale jak widać, niektórym nie przetłumaczysz...Rav jak chcesz mieć xenon to kup auto, który go ma fabrycznie a nie rzeźbisz w kupie a potem kolejny na drodze, który oślepia przez wiejskie pomysły rodem z remizy, ale najważniejsze jest +100 do przedłużenia własnego ego
-
To też miałem na
myśli bo auto nie jest sprawne technicznie - elementem niesprawnym są światła -
xenon MUSI mieć SOCZEWKĘ, SPRYSKIWACZE I SAMOPOZIOMOWANIE a jak tego nie ma to
znaczy, że będzie oślepiać ale jak widać, niektórym nie przetłumaczysz...Rav jak
chcesz mieć xenon to kup auto, który go ma fabrycznie a nie rzeźbisz w kupie a potem
kolejny na drodze, który oślepia przez wiejskie pomysły rodem z remizy, ale
najważniejsze jest +100 do przedłużenia własnego egotak się składa, że już miałem 'ksenony' i sprawdzałem z kumplem czy oślepiają i testy tego nie wykazały, także Twoja teoria, że zawsze będzie oślepiać nie jest słuszna
No chyba że te okażą się gorsze pod tym względem, to oczywiście szybko zdejme, bo wiem jak to jest jechać wiejskimi drogami we mgle i deszczu
-
Mówiąc "ksenony" masz teraz na myśli instalacje z żarnikami czy te "xenonowe" żarówki bo nie wiem czy piszemy o tym samym?
-
Mówiąc "ksenony"
masz teraz na myśli instalacje z żarnikami czy te "xenonowe" żarówki bo nie wiem czy
piszemy o tym samym?zarowki, do instalacji sie przymierzam, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie