Nadejszła zima !
-
moglbys tak mowic jakbys miał i był niezadowolony. ale nie miałeś bartoszu ... hmmm
-
Karolu przecież jaja sobie robię...
Każdy jeździ na tym czym chce. Jeden będzie lał do baku V-Power'a Racing z Shell'a, a drugi stary olej po frytkach... -
A nie mówiłem, że
gaz to zło...No, bo benzyny na mrozach zapewne 4L będzie palił... Jak tak czytam to czasem mam wrażenie, że niektóre silniki produkują paliwo podczas jazdy. Jak schodzę w trasie do 6,5L to też twierdzisz że gaz to zło? Płać dalej 5.50zł/ litr, nic mi do tego, ale jak nie masz nic konstruktywnego do dodania to najlepiej nie pisz. Napisałem przecież z czego wynikało to spalanie. Zastanawia mnie spalanie Twojego ile by wyszło na PB przy odcinkach ~5km, wariowaniu na parkingach i wożeniu czterech osób (i nie piszę tego złośliwie). Bo gaz wyśmiałeś a wynikiem się nie pochwaliłeś...
-
Skoro wątek zimowy,
jak wygląda u Was spalanie? Mi dziś wyszło 10,3L LPG - głównie krótkie odcinki na
mrozie, zabawy na parkingach i jakaś 1/4 ze sporym jakby nie patrzeć pięcioosobowym
obciążeniem (lekko +450kg ) .ja z jazdą po warszawie, często w 4,5 os. i nie jakoś mega oszczędnie do 6 - 6,5l paliwa po 5,30zł z auchan
-
Litrem na krótkich odcinkach wychodzi mi bite 10 litrów LPG, benzyny nie używam, nie pyli się jak silnik jest tańszy od 20 litrów benzyny
W trasie rekord 5,9 LPG, stale jadąc 80-90km/h w nocy -
Napisałem przecież z
czego wynikało to spalanie. Zastanawia mnie spalanie Twojego ile by wyszło na PB
przy odcinkach ~5km, wariowaniu na parkingach i wożeniu czterech osób (i nie piszę
tego złośliwie). Bo gaz wyśmiałeś a wynikiem się nie pochwaliłeś...Popatrz po innych kącikach(dokładnie na Motomanii), bo niedawno założyłem nawet wątek o spalaniu aut zimą...
Tam też znajdziesz i moje spalanie. No i przy okazji możesz wpisać Swoje spostrzeżenia na temat spalania.P.S. A odcinki ostatnio robię jeszcze krótsze niż Ty...
-
No to ja sie pochwalę że u mnie cudów nie ma , dobre 9.5 litra łyka benzynki, przy zabawach parkingowych , dojazdach częstych po 5 km i takie tam zabawy w kulig , a szyby jakby sie uspokoiły , jakoś cicho dziwnie i miękko na tym śniegu .
Ubolewam nad tym że nie mam gazu ;(, teraz tak myśle że mogłem go zagazować zamiast remontować ;( -
No i widać skrajne różnice. BPX, Rav - ~6.5L, Macq, Sovik i ja okolice 10L. Ciekawe z czego biorą się aż takie różnice. Na dobrą sprawę nawet nie bardzo wiem ile pali mi PB bo nie miałem okazji zalać do pełna przez montażem gazu.
-
No i widać skrajne
różnice. BPX, Rav - ~6.5L, Macq, Sovik i ja okolice 10L. Ciekawe z czego biorą się
aż takie różnice. Na dobrą sprawę nawet nie bardzo wiem ile pali mi PB bo nie miałem
okazji zalać do pełna przez montażem gazu.Tylko u Was łyka dychę LPG, a u nas 6,5 l beny... Zresztą zobaczymy jakie spalanie wyjdzie mi po moim teście.
-
sovik3b pisał o 9,5L PB
-
a gdzieś ty wyczytał że u mnie gazolina jest?
A po za tym ja mam 1.6 jak by ktoś sie pytał -
a gdzieś ty
wyczytał że u mnie gazolina jest?Myślałem o Krzemol'u i macq'u...
A po za tym ja mam
1.6 jak by ktoś sie pytałNo i to wszystko wyjaśnia.
-
-
przy moim bucie i obecnej temperaturze 1.0 pali (tzn...paliłoby) około 8,5l PB/100km, czyli nadal oszczędzam. 6.5L PB w mieście z silnikiem 1.0 wsadzam z całą stanowczością między bajki.
-
przy moim bucie i
obecnej temperaturze 1.0 pali (tzn...paliłoby) około 8,5l PB/100km, czyli nadal
oszczędzam. 6.5L PB w mieście z silnikiem 1.0 wsadzam z całą stanowczością między
bajki.czyli lepiej mieć 1,3 niż 1,0
jedzie lepiej i mniej paliedit:
coś jest nie tak -
Jakby człowiek wiedział że się przewróci to by usiadł... Myślisz, że nie wolałbym 1.3?
Szkoda, że żadna trasa mi się nie szykuje. Wiedziałbym coś lepiej o tym spalaniu. -
GTi w trasie zima 7.6l spokojnej jazdy
zabawy po parkinach , czeste 7k rpm , ogolnie szybka i sprytna jazda - 9-10l i też bardzo malo uzywam PB
-
1.3 pali mniej, jak 1.0 w pewnych warunkach, to fakt. Mi sedanik nie spalił więcej jak 8 litrów w mieście, a dorżnięty był konkretnie, bo oprócz 8 litrów PB palił pół litra oleju i 4 świece na 100km
-
Nic tylko gazować te swifty !
-
Nic tylko gazować
te swifty !Ano, zwłaszcza, że tolerują nawet Igen. Takich jednostek w obecnych czasach nie znajdziesz