Norma pobierania oleju Swift
-
U mnie niedawno była wymiana (10k od poprzedniej). Nie wziął nic. Z tym że też szalona litrówka
-
U mnie też
wychodzi, że nic nie spala tylko mi wycieka...Dopóki wycieka to w sumie nie wiadomo ile wycieka a ile może zostać spalone także tak się Panowie nie cieszcie
-
Dopóki wycieka to w
sumie nie wiadomo ile wycieka a ile może zostać spalone także tak się Panowie nie
cieszciePo uszczelnieniu prawie wszystkich wycieków dolewam może z 50 ml raz na 3 miesiące, a oleum sączy się spod pokrywy zaworów...
-
Po uszczelnieniu
prawie wszystkich wycieków dolewam może z 50 ml raz na 3 miesiące, a oleum sączy się
spod pokrywy zaworów...Nie widziałem jeszcze chyba 1.3 8v, w którym by się nie sączyło spod klawiatury Sam tą uszczelkę robiłem 2 razy i jak sprzedawałem znów była do wymiany, w sumie to można ją zmieniać przy każdej wymianie oleju
-
a oleum sączy się
spod pokrywy zaworów...A u mnie uszczelnienie michy puszcza...
-
No to powiem wam że u mnie tego oleju te 200-300 ml zassał od wymiany do wymiany, 5W wtedy miałem zalany.
Teraz zobaczymy, co będzie się działo na gęstszym. -
No to powiem wam że
u mnie tego oleju te 200-300 ml zassał od wymiany do wymiany, 5W wtedy miałem
zalany.Tylko Twój styl jazdy jest ultra agresywny...
-
Oj tam od razu agresywny...aby motur się rozgrzał i ogień na tłoki
Przy uszczelnianiu miski tłoków ani świec nie znaleziono, tak samo panewki bardzo ładne ;>
-
Mi pare gramów ubywa przez nieszczelną miskę
Przy następnej wymianie uszczelnię, więc będzie ok.
Ale i tak mogę jeździć spokojnie między wymianami, bo na pewno nie zabraknie i bardzo się cieszę, że silnik tak dobrze służy -
Aby regularnie kontrolować płyny i filterki mu wymieniać to będzie żył
-
Mi bierze 0.5L na 10000km.
-
Mi bierze 0.5L na
10000km.To tak jak mi tylko nie wiem czy to nie wycieka tyle...
-
Aby regularnie kontrolować płyny i filterki mu wymieniać to będzie żył
Staram się jak mogę
Myślę, że poniżej litra między wymianami to nie ma się czego wstydzić...A poza tym to jest gdzieś do dostania uszczelka pod misę do 1,3 8v?
-
A poza tym to jest
gdzieś do dostania uszczelka pod misę do 1,3 8v?A to na silikon nie pójdzie?
-
W starym aucie gdzieś tam tam ten olej musi wyciekać albo się palić. Jeśli jest to ilość w okolicach 0,5 na 10kkm to wg mnie nie ma czym sobie zaprzątać głowę. Ew. gęstszy olej i tyle.
-
A to na silikon nie pójdzie?
Pójdzie
Ale lubię jak jest w miarę możliwości oryginalnie
Więc szukam uszczelki jeśli nie to silikon dopiero -
Ja nie znalazłem uszczelki, zrobiłem na silikon 2 lata temu i trzyma elegancko.
-
Mój 8V nie bierze
nic, prędzej coś wycieknie niż go spalia u mnie bierze baniak 4l na jakieś 2-3 miesiące głównie spokojnej jazdy
-
a u mnie bierze
baniak 4l na jakieś 2-3 miesiące głównie spokojnej jazdyplus 4 świece i 2 paski rozrządu?
-
plus 4 świece i 2
paski rozrządu?paskow nie wymienialem od poczatku czyli ponad rok, a swiece co 35tys~~