Swift mk3 GTI V MAX 185??????????????
-
Posiadam mojegi gti
od ponad roku, przez niecały rok go remontowałem, po remoncie jak zacząłem jeździć
wydaje mi się że ma mało mocy na wyższych biegach. Wydaje mi się że wcześniej
jechałem koło 200, na 4 5 tak jakoś słabo się zbiera , naprostujcie mnie albo
doradzcie co sprawdzić, silnik chodzi równo , świece kable kopułka filtr wymienione
, kat wywalony.swifty na 4 i 5 biegu nigdy nie miały kopa
-
swift vmax osiaga na biegu 4
-
ale gti na 5 biegu jesli ma ori skrzynie
-
czyli 185 to v max czy nie
-
czyli 185 to v max
czy nieNie.
-
to od czego zaczynamy, przepływowmierz ? jak to się sprawdza, ja dodaje gazu a on jak by w ogóle tego nie odczuwał.
-
Wybłyskiwałeś kody błędów?
-
nie moge znaleźć tego cholernego przycisku ja mam chyba już coś w rodzaju obd
-
są 3 sposoby na wyblyskanie.
-
A ja mam takie głupie i laickie pytanie to ile gti się rozpędzi ??
-
na lpg jezdzilem po 180 a na PB 200 luzem i nie palowalem wiecej bo mialem bimoto ( silnik drugi w bagazniku ) i brak zbieznosci na przedniej i tylniej osi
-
bimoto
-
Wiózł drugi silnik w bagażniku Gti rozpędza się do 220km/h czyli odcina na piątym biegu o ile się nie mylę U mnie 200 leci bez problemu a więcej po prostu strach mi jechać Także 185km/h to coś nie teges.
-
Mi na orginalnej skrzyni spokojnie dochodził do 200km/h teraz jak mam inną skrzynię nie dochodzi do 190km/h
-
GTi na dokręconej czwórce jedzie licznikowe 195 km/h (rzeczywiście 190 km/h). Na piątce więcej (pokazuje spokojnie 210 km/h), ale seryjny GTi nie dokręci się do odcięcia na piątce (wtedy byłoby 225 km/h).
-
GTi na dokręconej
czwórce jedzie licznikowe 195 km/h (rzeczywiście 190 km/h). Na piątce więcej
(pokazuje spokojnie 210 km/h), ale seryjny GTi nie dokręci się do odcięcia na piątce
(wtedy byłoby 225 km/h).a co macie na tych świstakach napisane na drzwiach?
ja w GLX mam napisane, że Vmax to 165km/h (albo 160, nie pamietam) oraz że przekraczanie tej granicy jest niebezpieczne. To w takim razie skoro konstrukcja Gti do mk4 jest podobna, to co obejmuje ta granica? Bezpieczeństwo, czy silnik (bo można 170 pojechać spokojnie)? -
Zależy na których drzwiach. Bo na jednych mam twin cam a na drugich jeszcze "lubiezapierdalac.com" Toydols w sumie jak kupilem auto to licznikowo wskazywał dobrze odcięcia (140/190 - trójka, czwórka) teraz o te ~5km/h więcej. W sumie w miałem sprawdzić vmax i dam znać niedługo jak tam odcina/nie odcina piątka ;p
-
Zależy na których
drzwiach. Bo na jednych mam twin cam a na drugich jeszcze "lubiezapierdalac.com"
Toydols w sumie jak kupilem auto to licznikowo wskazywał dobrze odcięcia (140/190 -
trójka, czwórka) teraz o te ~5km/h więcej. W sumie w miałem sprawdzić vmax i dam
znać niedługo jak tam odcina/nie odcina piątka ;pNo na drzwiach kierowcy wewnątrz auta na rancie jakby od strony maski. Wygląda na oryginalną wręcz plomba. 160 km / h
-
Wez gps`a do testu vmaxa
Jak 160 w czerwonym kolku to pewnie indeks predkosci opon zimowych. niemcy maja glupi zwyczaj naklejac to w kabinie, na zegarach itp...
-
A to mnie pocieszyles. Sprawdze dokładnie. Licznik pokazuje mi mniej o 5 km/h bo mam 15stki. Sprawdzone nawigacja. Jak ceramizer mi sie rozprowadzi to sprawdze Vmax : )