Zgon turbawki (definitywny)
-
plastkowóz już był u Punkersa z pomocą i przywiózł troche gratów dla turbo pomarańczy.
Oby udało się go poskładać do kupy!
-
plastkowóz już był
u Punkersa z pomocą i przywiózł troche gratów dla turbo pomarańczy.
Oby udało się go
poskładać do kupy!Coś w stylu ADAC wyspecjalizowanym w Swiftach ten Twój GTi albo raczej obwoźny sklep z częściami do swiftów
-
Czekam na dalszy rozwój prac
-
plastkowóz już był u Punkersa z pomocą i przywiózł troche gratów dla turbo pomarańczy.
Oby udało się go poskładać do kupy!
Oby się udało
PS: Rockforda wozi w bagażniku - burżuj
-
Ja myślałem, że turbolot trafi w Twoje ręce, a tu niespodzianka - jeszcze graty do niego zawiozłeś
-
Ja myślałem, że
turbolot trafi w Twoje ręce, a tu niespodzianka - jeszcze graty do niego zawiozłeśZa dużo już w niego władowałem, abym miał się go pozbyć...
-
A jak reszta budy? Opłaca się reanimować (serducho serduchem - wiadomo ale jak z rudą)?
-
Progi po zimie są w nieciekawym stanie, reszta wygląda ok.
-
Niedługo serducho zacznie bić na nowo. Właśnie skończyłem montaż w budzie, zostaje podłączenie kabelków, duperelków, turbiny i napełnić płynami ustrojowymi. Martwi mnie turbina, oś ma dość spore luzy i nie wiem jak się będzie spisywać.
-
Jeszcze jedno pytanie: z czego jest ta uszczelka i jak ten materiał się nazywa i czy można to gdzieś kupić? Przepierdziało ją w jednym miejscu i spaliny smażą intercooler...
-
Może to nie była uszczelka, a pasta do uszczelniania łączeń wydechów, np. Firegum.
-
Może to nie była
uszczelka, a pasta do uszczelniania łączeń wydechów, np. Firegum.Jak wyskubałem kawałek, to się rozłazi jak gruba tektura. Po podgrzaniu zapalniczką rozżarza się do czerwoności, ale się nie pali i wraca do pierwotnego stanu. Kolor "szarej" tektury używanej do kartonów.
-
Właśnie zakończyłem jazdę próbną. Bez turbiny jednak przelotowy wydech jest trochę za głośny, no i mocy brakuje. Muszę się na nowo przyzwyczajać...
-
I jak udało się znowu zmontować Turbo Swifta?
-
Czyli co ? od tak sobie można zamontować turbinke i mic nie robić z silnikiem ? bez zmian wałków rozrządu i co tam jeszcze ...
Może ktoś obeznany w temacie założy wątek o owym turbo i potrzebnych przeróbkach w serii . -
Może ktoś obeznany
w temacie założy wątek o owym turbo i potrzebnych przeróbkach w serii .Myślę, ze kolega punkers dużo wie, bo sam miał TURBO SWIFT'a.
-
No to niech produkuję kolega ;)Bardzo chętnie poczytam , obejrzę zdjęcia , w rezultacie pewnie też będe takie chciał , oczywiście jak nie sprzedam albo nie rozbije suzuki
-
A ja to bym chętnie zobaczył tego Swifciaka na żywo, bo ma fajny kolor.
-
No własnie - jak tam sie historia dalej potoczyła?
-
tez jestem ciekaw kurde dla takich zlodzieji to kara smierci