Napięcie i przypływ prądu z alternatora
-
Widzisz, problem w tym, że nie sprecyzowałeś, czy rozrusznik w ogóle nie kręci jak przygasają kontrolki.
No to już precyzuję kontrolki przygasają i słychać jedynie cyknięcie jakby nie miał siły ruszyć, nie kręci w ogóle wtedy. A czasem za chwilę normalnie odpala.Aha...i jeszcze jedno...gdy akumulator ma pomoc to na ciepłym odpali, próbowałem prostownika z rozruchem.
Przy akumulatorze mam moc rozruchową 360A -
e tam, wszystko da
rade od góry i rozrusznik montowany jest na 2 śrubach, nie 3.No rzeczywiście 2 śruby - u mnie tą dolną lepiej odkręcało się od dołu, bo dolna śruba ma dużo gwintu
-
A ja mam lepszy myk Wróciłem z trasy, wszystko okej a na drugi dzień rano padaka.
-rozrusznik nie chce zbytnio się zakręcić a jak już to może z jeden raz
-przy tej operacji wszystko przygasa
-przy odpalaniu na kablach od drugiego auta to samo
-klemy przeczyszczone i kabel do rozrusznika też
-problem nigdy nie występował ;pKocham po prostu jak coś nagle pada z dnia na dzień. Łyknął trasę 800km bez problemu i na drugi dzień kaplica. Obstawiam rozrusznik no chyba, że macie jakies pomysły jeszcze.
-
U mnie był akumulator ostatecznie
Od wymiany nie mam żadnych problemów, prądu nie oszczędzam zbytnio.
Pali zawsze i szybko.U Ciebie też może być akumulator, a na kablach nie daje rady, bo teraz te kable to takie, że tylko izolacja gruba, a w środku kilka drucików, mnie też nie dało się odpalać przez zwykłe kable z marketu. Przez osobiście zrobione z grubego przewodu odpalał nawet Ursus przy -25
Spróbuj podłączyć dobry akumulator normalnie pod klemy.
-
Też bym obstawiał ze kable rozruchowe liche take z reala to są dobre do odpalenia skutera nie auta sam się o tym przekonałem xD
jeśli takimi próbowałeś coś zdziałać
tak jak pisze xq92x daj new aku jakiś w miejsce starego i odpal i wtedy będziesz już miał jedną opcja z głowy -
Aku trochę podładowany (3 godziny) i odpalił. Ale tylko 3 razy Zaraz wymieniam go na nowy ;p
Co do kabli to dobrze wiedzieć -
Polecam Bosch Silver S4 44Ah 440A
Bosch na Allegro
ZureX zapewne też poleca -
na razie za krótko macie te Bosche tak samo ja mogę polecić Centrę Futurę ... ale tak samo za krótko ją mam
-
Też mam boscha ale S3, na razie kręci..., zobaczymy w zimę.
-
mialem s3 i nie polecam , zdechł przez muzykę w pól roku
-
mialem s3 i nie polecam , zdechł przez muzykę w pól roku
S3 jest niby najuboższy, mojemu wujkowi trzyma w Cordobie już sporo identyczny jak mój (S4) mimo, że potrzeba tam większego.
-
No i Bosch S4 na pokładzie ;p I wszystko działa
-
No i Bosch S4 na
pokładzie ;p I wszystko działaNo to już we trzech mamy S4...
-
No to już we trzech mamy S4...
Czterech
Ty, ja, dawidczaju i ZureX -
No to w sumie i likaona można "podciągnąć", bo on też ma Boscha...