Dziurawy wydech.
-
Witam!
Ponieważ od dłuższego czasu mój świstak może konkurować z niejednym samochodem rajdowym w klasie dźwięku wydechu:D postanowiłem w końcu coś z tym zrobić...
Prezentuje się to tak:
I teraz pytań kilka.
Dzwoniłem po paru warsztatach i ceny naprawy tego wahają się od 90 do 300zł:D:D:D co mnie zbiło z nóg:D.Czy w tym miejscu da się to zaspawać?
Może jakieś taśmy uszczelniające z pastą?
Czy lepiej wymienić cały odcinek z katalizatorem, bo koszt na allegro to 120zl...?Czy znacie jakiś dobry i tani warsztat na terenie trójmiasto, który mógłby to tanio zrobic:D?
-
jak masz kata dobrego to ten odcinek niech Ci na nowy wymienią. zadne uszczelnianie. rura tez juz pewnie cienka wiec spawanie tez odpada.
jak wolają gdzies 90 zł za wstawienie nowej rury to nie ma co, pojedz tam i niech ci zrobią bo wg mnie na trojamiasto to nie taka zła cena. ale mozesz tez sprobować tu: Mebus s.c.
Wincentego Pola 10, Gdańsk. -
Kup na Allegro najtańszy z materiału mieszanego z Aluminium, czy jakoś, ja tak trzy lata temu zrobiłem i do dziś w kilu miejscach są tylko delikatne przebarwienia, żadnej rdzy nie zauważyłem. Koszt to 150 zł plus przesyłka na Allegro za cały układ wydechowy (bez kolektora) z imitacją katalizatora (brak katalizatora sprawia, że przy dawaniu więcej gazu troszke głośniej chodzi)
Pozdrawiam -
To może się podłączę, co proponujecie do GTi? Czy średnica wydechu jest taka sama jak w 1.3 zwykłym czy trzeba rzeźbić z wydechu 1.6 ?
-
Z tego co mnie pamieć nie myli to w gti średnica rur układu wydechowego to 45mm, ale mogę sie mylic, w zwykłym 1.3 nie wiem. Jak będziesz rzeżbił to góra 50 mm/2cale rura.
-
To może się
podłączę, co proponujecie do GTi? Czy średnica wydechu jest taka sama jak w 1.3
zwykłym czy trzeba rzeźbić z wydechu 1.6 ?jest różnica bodajże 2mm w średnicy pomiędzy 8V a 16V, kiedyś z MKV-em pisałem o tym, poszukaj
-
Dzięki, znalazłem
-
Ogólnie chyba skuszę się na Twoje rozwiązanie, bo na łączniku pomiędzy katalizatorem a tylnymi tłumikami też coś dmucha, więc chyba dłużej posłuży taki zestaw za 130zl;)
-
Ogólnie chyba
skuszę się na Twoje rozwiązanie, bo na łączniku pomiędzy katalizatorem a tylnymi
tłumikami też coś dmucha, więc chyba dłużej posłuży taki zestaw za 130zl;)Ostrzegam przed tanimi częściami do wydechu - 1,5 roku temu wymieniłem środkowy tłumik od polskiego producenta Polmo Ostrów i teraz wygląda jakby miał tyle lat ile samochód... Cały w rdzy i niedługo będzie przedmuch... A niby z niemieckiej stali Thyssen-Krupp
-
Ostrzegam przed
tanimi częściami do wydechu - 1,5 roku temu wymieniłem środkowy tłumik od polskiego
producenta Polmo Ostrów i teraz wygląda jakby miał tyle lat ile samochód... Cały w
rdzy i niedługo będzie przedmuch... A niby z niemieckiej stali Thyssen-KruppNo to żeś mnie pocieszył... Ja kupiłem najtańszy Polski zestaw tłumików... Miejmy nadzieję, że mój wytrzyma trochę dłużej...
-
No to żeś mnie
pocieszył... Ja kupiłem najtańszy Polski zestaw tłumików... Miejmy
nadzieję, że mój wytrzyma trochę dłużej...Nie sądzę, ale może Tobie się poszczęści
-
no wiec wydech zrobiony. ponieważ poddaliście pod wątpliwość jakość tych tanich wydechów, więc skorzystałem z usług warsztatu. Mogę polecić warsztat Ak-Ma na ul. Wielkopolskiej w Gdyni, który specjalizuje się w naprawie tłumików.
Wymienili mi w nim całą rurę kolektorową i pierścień uszczelniający pomiędzy katalizatorem a tylnymi tłumikami. całość kosztowała 110zł i jest objęta gwarancją:). teraz cisza spokój.