Podciśnienie w kolektorze ssącym
-
Nie posprawdzałem nic z braku czasu, ale jeśli chodzi o spalanie to na 5 litrach przejechałem 70km krótkie odcinki i takie tam
jestem mega zadowolony -
czyli spalanie 6l na 100km i takie powinno być
ciekawe czy przeszło mu już na dłuższy czas
-
czyli spalanie 6l
na 100km i takie powinno być
ciekawe czy
przeszło mu już na dłuższy czasno jak wyliczyłem, to spaliłby 7,14l na 100 ale spali tyle ile będzie chciał
myślę, że na dłużej, bo dopływ paliwa ma ograniczony moim patentem -
tyle ze wg mnie regulator ciśnienia daje tyle paliwa na wtryskiwacz ile to konieczne. z tego co zroiłeś wychodzi ze mu je poprostu ograniczyłeś mocno.. sądzę zatem że przez to na wysokich obrotach mieszanka paliwa może być uboga.
-
Napewno ten dopływ paliwa jest ograniczony - jak bardzo, nie wiem (jak za mocno zakręce, to nie odpali).
Wolę mieć ubogą mieszkankę na wysokich obrotach, niż bogatą cały czas -
Napewno ten dopływ
paliwa jest ograniczony - jak bardzo, nie wiem (jak za mocno zakręce, to nie
odpali).
Wolę mieć ubogą
mieszkankę na wysokich obrotach, niż bogatą cały czasZrób porządek z tym regulatorem na tip-top, bo na oko regulować dawkę paliwa to można...
Jak będziesz za długo na zubożonej mieszance jeździł to padnie uszczelka pod głowicą
-
Zrób porządek z tym
regulatorem na tip-top, bo na oko regulować dawkę paliwa to można...
Jak będziesz za
długo na zubożonej mieszance jeździł to padnie uszczelka pod głowicąAlbo tloki.
Ogolnie sie nie oplaca. -
Dzisiaj wyczyściłem podstawę regulatora - skrobałem śrubokrętem dodająć odrzewiacza na szmatce i ściagałem ten syf odkurzaczem, żeby te paprochy nie wleciały we wtrysk
wybrałem się nawet po membrankę - ku mojemu zdziwieniu idealnie dobrałem rozmiar ale nie dopasowałem tego pierścienia, który jest pod spodem i na zewnątrz, poprostu jest za duży (identyko: http://allegro.pl/nowa-membrana-gaznika-vw-golf-ii-skoda-audi-seat-i2221370571.html) Wziąłem z tym bolcem, bo myślałem, że go roznituje.
Byłem w trzech sklepach i dostałem tą membrane do skody favoritki, nic innego nie było, a do swifta napewnoOd jakiego samochodu mogę coś takiego dopasować?
-
Membrana moze byc z czegos innego, byle by sie rozmiary pokrywaly. Najwazniejsza jest sprezynka, ktora to musi byc ze swifta bo od niej zalezy cisnienie.
-
Wymieniłem membranę, sprężynkę też, bez zmian jednak.
Dlatego jeszcze tą pompę postanowiłem wymienić. Kupiłem zamiennik pasujący np. do Polonoza z 1-pkt wtryskiem (podaje ciśnienie 1,3 bar). Umieściłem go w starej obudowie i nawet to spasowało:
Pytanie: Czy ten filtr jak na zdjęciu może taki być? Bo oryginalne swiftowe są takie podłużne.
(w poniedziałek biorę się za wymianę i mam nadzieje, że zda test ta pompka.)
edit. przy okazji zapytam osłony przegubu marki QUINTON HAZELL są warte kupna?
-
szukaj osłony spidan - dobra jest.
wciaz uwazam ze szukasz przyczyny nie potrzebnie w pompie paliwa.
-
wciaz uwazam ze
szukasz przyczyny nie potrzebnie w pompie paliwa.No też tak myślę właśnie, ale mój mechanik od japończyków jest przekonany w 100%, że to jej wina.
-
srawdzaleś ten zaworek zwrotny ?
sprawdzaleś ciśnienie po odłączeniu przewodu powrotnego przy wtrysku i zbieranie paliwa do oddzielnego pojemnika ? (wykluczone zostało by zblokowanie układu powrotnego).
-
No też tak myślę
właśnie, ale mój mechanik od japończyków jest przekonany w 100%, że to jej wina.Jeśli tą pompę polonezowską zastosujesz to teoretycznie możesz wyeliminować problem, bo ona daje takie ciśnienie bez regulatora, takie jakie daje swiftowa pompka 3 bar + regulator
Trzymam kciuki, bo sam mam taką pomkę na stanie i zastanawiam się, żeby ją zamontować
Tylko ja zamontowałbym ją z tego powodu, że oryginalna swiftowa pompka tak zagłusza mi cb radio, że rezygnuję z jego włączania
Chyba się zdecyduję, bo przydałoby się zdjąć profilaktycznie bak, przepłukać go, zmienić filtr paliwa, który czeka na montaż już ze 2 lata
Także załóż, popróbuj i zdaj relację... Ciekawe, czy 1,3 bara na pompce z Poldka wyda przy energicznym przyspieszaniu w 1,3 i czy fabryczny regulator ciśnienia paliwa nie zwariuje jak dostanie takie małe ciśnienie
-
Pompa zaadaptowana, podaje paliwo w takim stopniu, żeby samochód jechał na wysokich obrotach jeszcze nie sprawdzałem. Mniej kopci, praktycznie w ogóle, nie czuć tego nieprzepalonego paliwa.
Ale dlatego, że pompa to zamiennik to słychać jej pracę przy przekręceniu w pozycję zapłonu i po uruchomieniu silnika teżZdam relację jak wyjęźdzę to co mam w baku.
-
Pompa zaadaptowana,
podaje paliwo w takim stopniu, żeby samochód jechał na wysokich obrotach jeszcze
nie sprawdzałem. Mniej kopci, praktycznie w ogóle, nie czuć tego nieprzepalonego
paliwa.
Ale dlatego, że
pompa to zamiennik to słychać jej pracę przy przekręceniu w pozycję zapłonu i po
uruchomieniu silnika też
Zdam relację jak
wyjęźdzę to co mam w baku.Czekam na info - zobacz jak wkręca się na wyższe obroty
Moją fabryczną słychać też jak auto pracuje - od tyłu auta trzeba podejść
-
Czekam na info -
zobacz jak wkręca się na wyższe obroty
Moją fabryczną
słychać też jak auto pracuje - od tyłu auta trzeba podejśćPrzejechałem się kawałek, wchodzi na wyższe obroty bez żadnych problemów, do 5 tys. podkręciłem, więcej nie chciałem, bo nie lubię jak wyje
wydaje mi się, że chodzi już ciut ciszej, może musi się dotrzeć -
Przejechałem się
kawałek, wchodzi na wyższe obroty bez żadnych problemów, do 5 tys. podkręciłem,
więcej nie chciałem, bo nie lubię jak wyje
wydaje mi się, że
chodzi już ciut ciszej, może musi się dotrzećżeby się całkiem nie dotarła
-
żeby się całkiem
nie dotarłaNie strasz, bo już mi się wydaje, że zakończyły się problemy z wysokim spalaniem
Nawet zauważyłem że inaczej gaśnie silnik bo wcześniej tak szarpało nim, jak stacyjkę przrkęciłem. -
Nie strasz, bo już
mi się wydaje, że zakończyły się problemy z wysokim spalaniem
Nawet zauważyłem że
inaczej gaśnie silnik bo wcześniej tak szarpało nim, jak stacyjkę przrkęciłem.Czekam na dalsze wyniki testu pompki