[1.0 98] filtr paliwa
-
A taki "duży" filtr Manna/Knechta kots montował?
-
Ja miałem podobny w GTi z którego brałem części.
-
Zastanawiałem sie czy on sie tam miesci, nie ma tam za duzo miejsca.
Ale skoro mówisz ze miałeś taki, to spróbuję w przyszłości taki zastosować powinien lepiej spełniać swoje zadanie. -
Miałem go w nadkolu luzem, bardzo mocno naprężone przewody były ale ktoś go tam upchnął...
-
Zastanawiałem sie
czy on sie tam miesci, nie ma tam za duzo miejsca.
Ale skoro mówisz ze
miałeś taki, to spróbuję w przyszłości taki zastosować powinien lepiej spełniać
swoje zadanie.A TAKI seryjny jest zły ?
Poza tym fabryczny jest plastikowy z jakiegoś powodu, więc nie wiem po co pchać tam metalowy o zupełnie innych parametrach i wymiarach, wymagający kombinacji z mocowaniem.
Może ktoś to racjonalnie wyjaśnić ? -
A
TAKI
seryjny jest zły ?
Poza tym fabryczny
jest plastikowy z jakiegoś powodu, więc nie wiem po co pchać tam metalowy o zupełnie
innych parametrach i wymiarach, wymagający kombinacji z mocowaniem.
Może ktoś to
racjonalnie wyjaśnić ?Ja mam do założenia podobny do tego tylko metalowy
A co tego, którego zdjęcie wkleiłeś to nawet będzie lepszy, bo nie zardzewieje
-
Cytat:
Ma zastosowanie w modelach produkcji węgierskiej od 1997 roku
-
Cytat:
Ma
zastosowanie w modelach produkcji węgierskiej od 1997 roku
A kolega ma auto z 1998 roku, więc o co chodzi
-
Filtr paliwa wymieniony jedyne co to dwie sruby trzymajace linke recznego trzeba bylo rozwiercic /3 dni zalewalem WD40 i nie drgnely.../ - dwie pozostale trzymajace sam filtr poszly latwo - a skorodowane prawie tak samo jak te trzymajace linke. Moze latwiej poszly bo ich łby sa bokiem do podloza ??? Jesli ktos by pytal to cena filtra w sklepie 42 peeleny bez kilku groszy...
-
Może ktoś to racjonalnie wyjaśnić ?
Plastikowy do swifta 44zł, uniwersalny filtrona 12zł Ale ja centuś jestem
-
dziś pod auto wszedłem i przy okazji moj filtr sprawdziłem. w stanie łądnym, żadnych wycieków. oczywiście filtrona... nawet cena jeszcze była - 5zł
-
A we właściwym kierunku ma przepływ? Znaczy zgodnie ze strzałką na obudowie? Jak dasz na odwrót to też będzie działał, ale jego skuteczność i żywot znacznie się skróci.
-
zgodnie - zreszta ten filtr - jego obudowa jest asymetryczna i wlasciwie tylko w jeden - prawidlowy - sposob mozna go zamontowac; znaczy srubami przykrecic - przewody paliwow zamontowane tak jak przed demontazem