Klimatyzacja z mk3 w mk5
-
No fakt szkoda ale jeżeli życzą sobie za niego tylko 130 EUR to coś musi być z nim nie tak, chociaż sprzedawca zarzeka się, że jest super a nowy TuV to tylko formalność. W sumie jakbym z niego wyciągnął co trzeba to można dalej sprzedać
-
No fakt szkoda ale
jeżeli życzą sobie za niego tylko 130 EUR to coś musi być z nim nie tak, chociaż
sprzedawca zarzeka się, że jest super a nowy TuV to tylko formalność. W sumie jakbym
z niego wyciągnął co trzeba to można dalej sprzedaćNo chyba, ze będziesz go rozbierał i graty posprzedajesz...
Jak coś to ja chętnie wezmę system spryskiwania reflektorów
-
Wszystko co w nim jest w nie ma tego w GL idzie do mnie Chyba, że miałbyś załatwić żółte lakierowane zderzaki do mk5, to wtedy mógłbym sobie te spryskiwacze odpuścić. Ale to jeszcze nie jest pewne, że po niego pojadę bo to jednak kawał drogi, a w moim zawodzie teraz najgorętszy okres i może być problem z wolnym.
-
A tak z ciekawości co siedzi w miejscu prawego halogena?
-
zaślepka mam identyczne u siebie w mk4.
-
A tak z ciekawości
co siedzi w miejscu prawego halogena?zaślepka z mk4
-
Swift od 92 roku zmieniał się w zasadzie tylko kosmetycznie z zewnątrz więc ta klima powinna w 99% pasować. Jak będziesz miał całe auto to sobie kawałki instalacji wytniesz razem z kostkami tak jak ja i będzie Ci to działało. Na pewno będzie prościej przekładać Swift->Swift niż to co my robiliśmy Geo->Swift.
Pod deskę rozdzielczą bebechy będą pasować w 100% pewnie będzie trzeba dorobić mocowanie chłodnicy klimatyzacji więcej problemów być nie powinno. Schematów elektryki poszukaj na forum były na 100% zamieszczane -
zaślepka z mk4
niekoniecznie z Mk IV
-
niekoniecznie z Mk
IVmk5 miało okrągłe halogeny...
-
mk5 miało okrągłe
halogeny...a nie widział takich zaślepek nigdy w ori zderzakach z Mk III
-
a nie widział
takich zaślepek nigdy w ori zderzakach z Mk IIINie widział, bo w mk3 GS-ach i GTI-kach halogeny tylko widział zamontowane
-
Na allegro jest pełno zderzaków do kupienia do mk3 już z takimi zaślepkami pod kolor
Ja już zamawiam od jednego mk3 co na części idzie ;p -
Wkładałem klimę z
GeoMetro 1996 rocznik do Swifta MK4 i w zasadzie jest to autonomiczny układ. Jedynie
jeden drut idzie do komputera. Musisz na schemacie sprawdzić czy komputer z MK5 ma
też jeden przewód do klimy czy jest to jakoś inaczej zrobione.Wkładaliśmy drogi Michale
A tak wracając do tematu. Klima jest taka sama. Ba nawet kabelka nie trzeba dokładać, po prostu między rocznikami są różnice w wiązkach. W mk3 kabel idący do kompa który informuje go że została włączona klima by ten na luzie podniósł obroty jest na innym pinie
Kolor jest nawet ten sam - czarny Co do wiązki też nie trzeba mieć całej. Trzeba mieć natomiast taki "mostek" - foto.
Po operacji z ^Mickey^ (w 14h demontaż z Geo i montaż w Sedanie) robiłem klimę jeszcze raz dla siebie.
Jako off-top dodam że mam dwie sprężarki z sankami, i jedną klimę kompletną , jeden sterownik na zbyciu, ale chłodnicę warto wziąć od Michała bo moja może rok pociągnie - wszystkiego się chętnie pozbędę bo już mam dość przekładania tego z póły na półe. -
sholek, to jakbyś mógł jeszcze skrzynkę opróżnić, bo byłbym zainteresowany kompletem
-
Na allegro jest
pełno zderzaków do kupienia do mk3 już z takimi zaślepkami pod kolor
Ja już zamawiam od
jednego mk3 co na części idzie ;pA nie lepiej halogeny zakupić z Wesem-u?
Chyba, że przy mega glebie cały czas by się tłukły
-
A za ile pozbyłbyś się kompletnej klimki?
-
Skrzynka próżna
-
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, już wszystko mniej więcej wiem, teraz tylko czekać na wiosnę bo teraz za zimno na takie operacja no i klima póki co nie potrzebna. Jeszcze mam jedno pytanie, ile średnio wzrasta zuużycie paliwa przy chodzącej klimie w 1.0, i jak bardzo go zmula?
-
Dzięki za wszystkie
odpowiedzi, już wszystko mniej więcej wiem, teraz tylko czekać na wiosnę bo teraz za
zimno na takie operacja no i klima póki co nie potrzebna. Jeszcze mam jedno pytanie,
ile średnio wzrasta zuużycie paliwa przy chodzącej klimie w 1.0, i jak bardzo go
zmula?A masz wspomaganie kierownicy?
-
A masz wspomaganie
kierownicy?Nie mam