Jak Sprawdzić Poziom Płynu Do Spyrskiwacza w MK6 (Sport)
-
4,5 litra wchodzi w mk4, w mk6 moze podobnie
-
chyba "wyssę" ten płyn.
Poważnie 4,5 litra? coś za dużo chyba
-
racja, pomylka, 3l, teraz spojrzalem ile zostalo w baniaku
edit:
a tak generalnie to mozna kuupic taki srodek do plynu letniego, ze nie bedzie zamarzał, kosztuje ponizej 10zl, ale nadal na jedno wychodzi, bo 5l plynu zimowego 8-14zł -
dokładnie - to się nazywa koncentrat płynu do spryskiwaczy. Kupujesz litrowe opakowanie, dolewasz do letniego i już
-
ale nie tak fajnie jest i nie zalecam.
wlewa się go w odpowiednich proporcjach do tego ile płynu jest w zbiorniku.
zbyt wysokie stężenie tego płynu powoduje odbarwianie się lakieru.
.........
Czyli wracamy do punktu wyjścia. albo pryskasz cały zbiornik i nalewasz zimowego, albo bierzesz i dolewasz zimówki i jeździsz.
-
ale nie tak fajnie
jest i nie zalecam.
wlewa się go w
odpowiednich proporcjach do tego ile płynu jest w zbiorniku.
zbyt wysokie
stężenie tego płynu powoduje odbarwianie się lakieru.tego nie wiedziałem
Czyli wracamy do
punktu wyjścia. albo pryskasz cały zbiornik i nalewasz zimowego, albo bierzesz i
dolewasz zimówki i jeździsz.w sumie jak doleje zimowego do pełna, też będzie ok, bo mrozów do końca roku nie zapowiadają jak będzie w nocy z -7 st. to będzie wszystko
-
Nie popadacie wszyscy razem do kupy w paranoję przypadkiem... Wypsikać w cholerę letni i problem z głowy... W końcu letni to za grosze się kupuje, więc nie będzie wielkiej straty...
-
szkoda silniczka spryskiwacza (chociaż ja mam jeden zapasowy)
-
szkoda silniczka
spryskiwacza (chociaż ja mam jeden zapasowy)Szkoda to może być jak płyn zamarźnie...
-
Możesz kupić sobie zimowy płyn do spryskiwaczy instant (w tabletce). Normalnie rozpuszczasz go w wodzie, ale skoro już masz płyn letni to tylko wrzuć do niego te tabletkę i dolej wody do pełna i już masz zimowy. Np. : http://www.log24.pl/firmy/pluum-wrzuc-i-juz
albo dolej sobie troszkę koncentratu w płynie o temp. zamarzania -80 C. -
Możesz kupić sobie
zimowy płyn do spryskiwaczy instant (w tabletce). Normalnie rozpuszczasz go w
wodzie, ale skoro już masz płyn letni to tylko wrzuć do niego te tabletkę i dolej
wody do pełna i już masz zimowy. Np. : http://www.log24.pl/firmy/pluum-wrzuc-i-juz
albo dolej sobie
troszkę koncentratu w płynie o temp. zamarzania -80 C.-1 tabletka = 5 llitów płynu
-przyjazny dla środowiska
-wreszcie przyjemny zapach
-idealnie usuwa zabrudzenia
-eliminuje smugi na szybach
-do użycia z każdym rodzajem wody
-eliminacja ryzyka związanego z rozlaniem się płynu w bagażniku lub w kabinie
-łatwe w użyciuKup tabletkę, uwolnij się!
-
a tak generalnie to
mozna kuupic taki srodek do plynu letniego, ze nie bedzie zamarzał, kosztuje ponizej
10zl, ale nadal na jedno wychodzi, bo 5l plynu zimowego 8-14złGdzie ty taki tani płyn masz u mnie w tesco chca az 15zl za 4l i to jeszcze do -17 tylko
Dlatego narazie jezdze bez (powinni w koncu w biedronce cos rzucic) -
auchan : )
moze podrozal, 3 tyg temu dawalem 9zl - do -23
-
Kupiłem Castrol biofix premium zimowy już jakiś czas temu.
Letni wypompuję przy pomocy wężyka i gruszki zapewne jutro. Ciekawe jak to będzie szło. -
Kupiłem Castrol
biofix premium zimowy już jakiś czas temu.
Letni wypompuję
przy pomocy wężyka i gruszki zapewne jutro. Ciekawe jak to będzie szło.a nie lepiej odpiąć wężyk doprowadzający płyn do spryskiwaczy gdzieś przy masce, wsadzić go do butelki i włączyć spryskiwacze ?
-
W tej wersji najwyraźniej to nie takie proste
Próbowałem wylac przez wężyk płyn ale...
weszło go 40cm dobre a i tak nie mogłem nic zassac więc w finale wylałem normalnie spryskiwaczem.
Do zbiorniczka wchodzi jakies 2-2,5 litra -
Ło matko! Jeżeli przestanie psikać, to znaczy że płyn się skończył. Nie wiem, może w w niektórych bogatych wersjach pewnych marek pojazdów jest "poziom płynu w zbiorniku spryskiwaczy" ale zazwyczaj nie ma. Ja dolewam co jakiś czas i mam głowę spokojną.
-
ja bym
wolał się nie przekonać czy cos się stanie jak zamarznie. Wiesz jak było by go mało
to wiadomo można dolać ale rzecz w tym że nie mam pojęcia ile tam jest jeszcze tego
letniego.nie no nie
kupiles auto za iles tysiecy pln i sie przejmujesz czy cos zamarznie
ciagniesz dzwignie wycieraczek do siebie i jak przestaje leciec to nalewasz zimowego do pelna
-
tak durnej dyskusji to dawno tu nie było, tyle w temacie.
-
No nie było ale...
Koledzy zadaja pytania to staramy się jakoś odpowiedzieć