Dolot Suzuki Swift 1.3
-
-
Też przymierzałem się do nowego dolotu+blos w 1.0, ale propozycja kolegi Ubek chyba jednak jest sensowniejsza Problem cały w tym, że trzeba tak trafić (albo policzyć) żeby nam nie ucięło momentu na dole, a moc cośtam wzrosła, oryginalny dolot to kompromis i chyba najlepiej przy oryginale zostać.
-
Też przymierzałem
się do nowego dolotu+blos w 1.0, ale propozycja kolegi Ubek chyba jednak jest
sensowniejsza Problem cały w tym, że trzeba tak trafić (albo policzyć) żeby
nam nie ucięło momentu na dole, a moc cośtam wzrosła, oryginalny dolot to kompromis
i chyba najlepiej przy oryginale zostać.no u Ciebie już jest skrzynia z litrówki, więc całe te 300 zł może iść na przelew
-
Jestem posiadaczem
Suzuki Swift 1.3 GLX Sedan 1998r. Zlanazłem sportowy filtr powietrza do mojego auta
http://www.rallyshop.pl/index.php?p134828,filtr-powietrza-k-n-suzuki-swift Ale
niestety jak wiecie sam filtr nie wystarczy, jak dobrać reszte dolotu.? Bo dolotu do
tego modelu auta niestety nie ma.daj sobie spokój - ja wolałbym zainwestować te 300 zł na rozpórkę górną przód i tył, żeby to wnętrze tak nie skrzypiało
Kiedyś to zrobię, o ile auto wcześniej się nie rozleci
-
a na czy, polega robienie tej rozpórki.? Jestem laikiem w tych sprawach, więc sory.
-
a na czy, polega
robienie tej rozpórki.? Jestem laikiem w tych sprawach, więc sory.To nie jest robienie rozpórki tylko montaż jej...
Możesz zamontować sobie dwie rozpórki kielichów(przód i tył) i na pewno stabilizator przedni(nie wiem jak z tyłem, niech fachowcy się wypowiedzą)... -
z przodu to wiem, rozpórki zakłada się na kielichy amortyzatorów, ale tyl.?
-
po za tym, skąd mam wiedzieć, jakie muszę mieć rozpórki.? Jechać do mechanika.? Zapytać tylko w sklepie.?
-
poczytałem trochę o tym, i z tego co wyczytałem to jest, (przód) góra, i dół, to nie lepiej zrobić tylko przód z tym że dolną też.? a jeżeli chodzi o stabilizator to seryjny trzeba wymienić na coś mocniejszego czy co.? Dość ciekawa propozycja z tymi rozpórkami.
-
Ja bym sobie na Twoim miejscu wrzucił rozpórki na przód i tył...
-
z przodu są dwie, górna i dolna, a z tyłu.?
-
z przodu są dwie,
górna i dolna, a z tyłu.?Z tyłu górna, no i jak trochę poprzerabiasz to możesz też założyć tylny stabilizator...
-
tak więc jeżeli chciałbym to robić, to potrzebuje 2x rozpórki górne i 1x dolna tak.?
-
tak więc jeżeli
chciałbym to robić, to potrzebuje 2x rozpórki górne i 1x dolna tak.?No wychodzi, że tak...
-
Możesz zamontować
sobie dwie rozpórki kielichów(przód i tył)rozpórek można mieć 3 - przód dolna/górna i tył górna.
i na pewno stabilizator przedni(nie wiem
jak z tyłem, niech fachowcy się wypowiedzą)...1.3 ma stab z przodu panie ... dodatkowo to sedan, więc na tyle powinien mieć chyba stab, albo przygotowanie pod niego
-
a skąd mogę się dowiedzieć jakie potrzebuje rozpórki.? Są jakieś rozmiary, czy jak to wygląda.?
-
a skąd mogę się
dowiedzieć jakie potrzebuje rozpórki.? Są jakieś rozmiary, czy jak to wygląda.?dolna jest raczej taka sama do wszystkich, górne - przednia jest inna do 8V, z racji talerza ... w GTi może iść na prosto od kielichów ... tylna jest ta sama.
-
rozpórek można mieć
3 - przód dolna/górna i tył górna.
1.3 ma stab z
przodu panie ... dodatkowo to sedan, więc na tyle powinien mieć chyba stab, albo
przygotowanie pod niegoSedany miały staba w serii.
-
Sedany miały staba
w serii.a o czym pisałem
-
ile mniej więcej to kosztuje.?