Żarówki Suzuki Swift
-
a tak w ogole, to
ajnie by było jak tak sie wypowiadamy na temat zarowek, aby ktos wrzucił te testy.
zeskanował i pokazał nam. kazdy sobie moze mowic co wg niego jest lepsze. ale test
testemJa czytałem w Auto Świecie Poradnik, tylko nie pamiętam który nr, bo w markecie czytałem...
-
Widzę, że jesteś zainteresowany, specjalnie wyszukałem w internecie żarówki dobrej firmy CarCommerce
-
Widzę, że jesteś
zainteresowanyjedyna żarówka LED jaką planuję kupić do auta to żarówka do podsufitki od Philipa i nic więcej
-
a jest znaczna roznica w oswietleniu?
bo mam taką za 3zł i... widać tylko, że się świeci, lub nie, czy drzwi domknięte... nic wiecej.
-
a jest znaczna
roznica w oswietleniu?
bo mam taką za 3zł
i... widać tylko, że się świeci, lub nie, czy drzwi domknięte... nic wiecej.nie kupię to się nie przekonam, bardziej chodzi mi o barwę światła, bo seryjna daje je ... kremowe, a chcę białe
-
jedyna żarówka LED
jaką planuję kupić do auta to żarówka do podsufitki od Philipa i nic więcejJa miałem białe pozycje LED poświeciły może 3 miesiące i znowu się świecą zwykłe philipsy
-
a tak w ogole, to
ajnie by było jak tak sie wypowiadamy na temat zarowek, aby ktos wrzucił te testy.
zeskanował i pokazał nam. kazdy sobie moze mowic co wg niego jest lepsze. ale test
testemno to wrzucałem przecież http://www.auto-swiat.pl/1-test-zarowek-h4-sprawdzamy-ktore-swieca-najlepiej w gazecie było lepiej bo wszystko w tabelce.
-
Jakby pozycyjne był
razem z reszta to lepiej by wyglądało a tak to pozycyjne z wiekiem ciemnieje i
totalnie z dupy wygląda przy nie zszarzałym reflektorze za to zamiennik nie dość
że ciężko spasować to jest jaśniejszy od szklanego klosza i nie tworzy to
zgranej całościDlatego ja mam w swoim pozycje w kloszu głównym, a w miejscu postojówek kierunki
-
a postojówki, białe
czy ledowe.? Co da lepszy efekt.?Postojówki ledowe to bierz białe - i tak mają niebieskawą poświatę. Jak dasz niebieskie to będą naprawdę strasznie niebieskie
-
Widzę, że jesteś
zainteresowany, specjalnie wyszukałem w internecie żarówki dobrej firmy CarCommerce
tylko pamiętaj, pomysł
mój... wykonanie moje...No akurat Car Commerce to marketowy shit...
Jak kupić białe ledy do postojówek to tylko białe (nie niebieskie) ledy firmy Philips.
Kolega miał je kilka lat temu zamontowane w Citrenie C4 i efekt był naprawdę super - C4 ma takie fajne postojówki w kształcie paska i wygląda to ładnie
-
Ja miałem białe
pozycje LED poświeciły może 3 miesiące i znowu się świecą zwykłe philipsyno ja też miałem i też długo nie pochodziły - jakieś badziewie z Norauto - po kilku miechach zrobił się efekt stroboskopu w jednym kloszu
-
Ledy w postojowkach wyglądają strasznie bo świecą punktowo. Miałem takie 9xSMD i od razu zmieniłem na zwykłe. No chyba, że Wasze świecą lepiej to z miłą chęcią zobaczę foto
-
Ledy w postojowkach
wyglądają strasznie bo świecą punktowo. Miałem takie 9xSMD i od razu zmieniłem na
zwykłe. No chyba, że Wasze świecą lepiej to z miłą chęcią zobaczę fotono tutaj niestety właśnie wszystko zależy od rodzaju klosza... W C4 wygląda to super, coś jakby to była listwa świetlna, a w Swifcie tylko jasna kropa
-
... a przegląd podbije Ździsław, co sobie po godzinach dorabia jako ochroniarz w remizie Dobra, tyle, bo dostanę warna.
Jak już trochę było o ledach, to odpowiedźcie mie na pytanie, w szkołach mnie uczono, że LED'y są wytrzymalsze od tradycyjnych żarówek, a tu prawie każda "żarówka" LED (czy to do domu, czy do auta- jako światła do jazdy dziennej) pali się na grande, czyżby wina kiepskiego "bloku" zasilającego takie ledy? Irytuje mnie to ostro...
-
... a przegląd
podbije Ździsław, co sobie po godzinach dorabia jako ochroniarz w remizie
Dobra, tyle, bo dostanę warna.
Jak już trochę było
o ledach, to odpowiedźcie mie na pytanie, w szkołach mnie uczono, że LED'y są
wytrzymalsze od tradycyjnych żarówek, a tu prawie każda "żarówka" LED (czy to do
domu, czy do auta- jako światła do jazdy dziennej) pali się na grande, czyżby wina
kiepskiego "bloku" zasilającego takie ledy? Irytuje mnie to ostro...
wszystko zależy na jakich LEdach dana "żarówka" lub listwa została zrobiona. Jeżeli "żaróweczka" jest tania niema co liczyć na super jasność. Ważne jest również napięcie, bo każda dioda ma inne. Akurat mam na myśli jak coś sami majstrujemy. Bo jak kupujemy gotowe to wiadomo, że od razu są przystosowane pod odpowiednie napięcie. Warto kupować produkty do których jest nota producenta (np. http://download.maritex.com.pl/pdfs/os/GU10.pdf) mamy gwarancję że spełnia nasze żądania to tak w skrócie -
Panowie!
Posprzątałem tyle o ile wasze wypociny i ostrzegam na przyszłość: to nie jest yps tylko kącik techniczny i nie gadamy o dupie Maryny a o problemach technicznych. Tylko i wyłącznieEdit:
I trzymać się tematów wątków -
dzis z ciekawosci wrzucielm sobie ledy za 4zl ( za 2) jako postoje i w swifcie wyglada to tragicznie swieca w caly swiat
wrzucilem potem zaroweczki philipsa i odrazu lepiej i ladniej
jak bede wieczorem przy samochodzie to dam foto jak na zaroweczkach wyglada xD