Żarówki Suzuki Swift
-
na przegląd włożę
stare, bo te moje marketowki nie mają standardu UE
Jak ja kocham tą naszą Polską wrodzoną kombinatorykę... -
No albo na przeglądzie panu dam 50zl, to znajdzie znaczek UE, cos sie wymysli ; )
-
Ja to nawet nie wiem czy moje spełniają standardy UE... Ale na przeglądzie się nie czepili to pewno mają...
-
No i tu się mylisz!
Byłem w zeszłym roku na diagnostyce, bo właśnie mi się wydawało, że źle mi
światła świecą... Zapłaciłem, podjechałem i wyrzuciłem w błoto 20 zł, bo wszystko
było w porządku...pewnie diagnosta był wczorajszy, bo nie tylko to powinien sprawdzić
-
pewnie diagnosta
był wczorajszy, bo nie tylko to powinien sprawdzićA co niby jeszcze?
-
A co niby jeszcze?
a takie cuś :
w przypadku żarówek H4 strumień świetlny żarnika mijania ma mieć 1000 lm z tolerancją w obie strony najwyżej 15 proc.
-
a takie cuś :
w przypadku żarówek
H4 strumień świetlny żarnika mijania ma mieć 1000 lm z tolerancją w obie strony
najwyżej 15 proc.A to nie wiem czy to tyż sprawdzał...
-
wiele marketówek właśnie na tym się wykłada ...
-
wiele marketówek
właśnie na tym się wykłada ...Nie wiem. Ja pamiętam, że moje były w jakimś teście w Auto Świat Poradnik i dostały jakąś średnią ocenę, czyli nie tak źle... A relacja jakość-cena jest nieporównywalna z firmówkami.
-
No albo na
przeglądzie panu dam 50zl, to znajdzie znaczek UE, cos sie wymysli ; )Nie wiem czym teraz chciałeś się pochwalić, znajomościami czy głupotą, może jednym i drugim, ale polecam Ci na forum się takimi rzeczami nie chwalić, dla Twojego dobra
-
a to czemu, nikomu sie tu nie podoba zwykla codziennosc i standardzycia w tym kraju?
-
Panowie! Czy przypadkiem nie zmierzacie w złym kierunku?
-
Kombinujecie z tymi żarówkami, ja jeżdżę na takich jakie dostane na stacji benzynowej jak mi się przepali
Zresztą moim zdaniem swift i tak ma zaskakująco dobre światła w porównaniu z innymi samochodami, zwłaszcza tymi które maja plastikowe klosze. Dla ładnego światła można se wsadzić jakieś philipsy nightguide czy inne blue vision jak ktoś nie ma co z pieniędzmi robic Wtedy będzie nowocześnie wyglądało, białe światło z archaicznego brzydkiego reflektora
-
Białe światło: Osram Cool Blue Hyper White 5000K Halogen.
1. Nic co jest na rynku nie przebija tego białego światła w żarówce 65W
2. W deszczu nic nie widać
3. Drogówka już mnie zatrzymywała za nie ale zatrzymując mnie jednak stwierdzali, że to nie są niebieskie i puszczali dalej
4. Nie mają homologacji ( idzie kupić chyba tylko w UK)
5. wytrzymałościowo są super, 3 sezony, przekładane nie raz i świecą dalej
6. w mk3 beznadziejnie to wygląda z żółtymi postojówkamiDżizas, swift ma ładne światła moim zdaniem ;p Po małych modach to jeszcze lepiej wyglądają
-
Ja w moim posiadam Philips X-treme Vision +70% (65zł+przesyłka) i naprawdę elegancko ładnie oświetlają drogę. Mam już je ponad rok. auto świat tu masz test żarówek, mam to wydanie w formie papierowej a tu musisz troche stron po przewalać W pozycjach mam LEDy białe i tak od półtora roku chyba. A już parę razy mijałem niebieskich i nic póki co. A jak chcesz dobrze doświetlić pobocze to walnij LEDy w klosz jak w moim. Efekt powalający
-
Ja w moim posiadam
Philips X-treme Vision +70% (65zł+przesyłka) i naprawdę elegancko ładnie oświetlają
drogę. Mam już je ponad rok.raczej znaki dużo nie różnią się od zwykłych żarówek, te 70% jest osiągane na długich ...
p.s: rok - to praktycznie już są na końcu żywota ... mi jedna padła po miesiącu ( jakaś lipa z fabryki ), druga po trochę ponad roku -
apropo
Swift jest zajebisty pod wzgledem wymiany zarowek, zalozylem sobie niebieskie postojowki z przodu, w polaczeniu z białymi mijania spodobaly sie kumplowi, chcial zrobic to samo w oplu corsa 06 - co się okazuje? on musi zdjąc lampe, a żeby to zrobić to zdjąć zderzak, u mnie minutka
-
raczej znaki
dużo nie różnią się od zwykłych żarówek, te 70% jest osiągane na długich ...
p.s: rok - to
praktycznie już są na końcu żywota ... mi jedna padła po miesiącu ( jakaś lipa z
fabryki ), druga po trochę ponad roku
ja tam jeszcze nie widzę spadku jasności ja i tak się cieszę że tak długo działa, bo jak patrzę na te nowe maszyny które niedawno z salonów powyjeżdżały i już mają po przepalane żarówy to mi sie śmiać chcerav52v i za to właśnie uwielbiam starsze auta
-
Dżizas, swift ma
ładne światła moim zdaniem ;p Po małych modach to jeszcze lepiej wyglądająMam takie małe mody
Jakby pozycyjne był razem z reszta to lepiej by wyglądało a tak to pozycyjne z wiekiem ciemnieje i totalnie z dupy wygląda przy nie zszarzałym reflektorze za to zamiennik nie dość że ciężko spasować to jest jaśniejszy od szklanego klosza i nie tworzy to zgranej całości
-
jeżeli ktoś będzie tam uprzejmy, to niech wrzuci jakąś fotkę jeżeli ma ciekawe światło w swoim świstaku i poda model żarówek jakie ma, będzie mi łatwiej, bo z tego co tu czytam to już nie wiem nic.