Swift GTI - bierze olej
-
ok, w sumie zapomniałem o service manualu.
BTW: co to za wersja manuala? U mnie strona z pomiarem kompresji wygląda inaczej -
ok, w sumie
zapomniałem o service manualu.
BTW: co to za
wersja manuala? U mnie strona z pomiarem kompresji wygląda inaczejNo To jest Swift GTi service manual - chyba TEN
ps. zmień mechanika - dałem Ci przecież kontakt w Warszawie do takiego który Ci nie będzie głupot wciskał na temat GTi
-
Tego właśnie mam
Co do mechaników - na poważne ruchy udam się tam, gdzie polecałeś albo podwinę sam rękawy. -
Tego właśnie mam
Co do mechaników -
na poważne ruchy udam się tam, gdzie polecałeś albo podwinę sam rękawy.Na niepoważne na normalny przegląd możesz spokojnie oddać samochód na Długą 52A ze świadomością, że jest w dobrych rękach
-
Powiedzieli, że ok
jest 11-12.Głupoty gadają. 11 kwalifikuje silnik do remontu.
15 to bardzo ładny wynik. Jak na mój gust to masz uszczelniacze zaworowe do wymiany. -
Dokładnie - mój swift łykał ok litr na 1kkm, po wymianie uszczelniaczy było git.
-
Dokładnie - mój
swift łykał ok litr na 1kkm, po wymianie uszczelniaczy było git.Ja to narazie się cieszę bo po remoncie i odpowiednim docieraniu ("na ostro") wygląda na to, że nie bierze nic oleju
-
Docierasz na "ostro"? Jak to wygląda w Twoim przypadku? Bo różnie piszą.
-
Przy robieniu głowicy wymieniłem uszczelniacze, tzn, mechanik, tzn. miał wymienić...
-
Przy robieniu
głowicy wymieniłem uszczelniacze, tzn, mechanik, tzn. miał wymienić...Albo nie wymienił albo dał jakieś lipne... Mickey chyba ze 2 razy u siebie uszczelniacze zmieniał bo mu silnik żłopał olej jak głupi... Dopiero po założeniu Takomy miał spokój z tego co pamiętam.