Czy GTi mk2 da się przełożyć do budy mk5 ??
-
Co wyście się wszyscy tego pasa uczepili. Ja z MK3 przechodziłem na MK5 i pasa ani okularów ruszać nie trzeba jedynie wzmocnienie pionowewraz zamkiem jest inne w MK4/5 niż MK2/3. Więc nic nie trzeba spawać tylko jedną blachę przekręcić.
SWAP 1.0 na 1.3 i z powrotem to mały pikuś różnicą jest 1.6 ze względu na dodatkowe mocowanie silnika.
Pozdrawiam
Sholek -
Co
wyście się wszyscy tego pasa uczepili. Ja z MK3 przechodziłem na MK5 i pasa ani
okularów ruszać nie trzeba jedynie wzmocnienie pionowewraz zamkiem jest inne
w MK4/5 niż MK2/3. Więc nic nie trzeba spawać tylko jedną blachę przekręcić.
SWAP 1.0 na 1.3 i z
powrotem to mały pikuś różnicą jest 1.6 ze względu na dodatkowe mocowanie silnika.
Pozdrawiam
SholekNo to decyzja trochę łatwiejsza - szukać 1.0 z 2003r najlepiej chyba z klimą i robić przekładkę - aha i oczywiście musi być czerwony
To będę miał poszukiwania na najbliższe miesiące -
tylko żebyś się nie rozczarował jeżeli chodzi o budę mk5 bo produkcja węgierska nie umywa się do japonskiej.
-
No to decyzja
trochę łatwiejsza - szukać 1.0 z 2003r najlepiej chyba z klimą i robić przekładkę -
aha i oczywiście musi być czerwony
To będę miał
poszukiwania na najbliższe miesiącebierz 4x4, ja bym tak zrobil
-
tylko żebyś się nie
rozczarował jeżeli chodzi o budę mk5 bo produkcja węgierska nie umywa się do
japonskiej.Co konkretnie masz na myśli?? Buda z 2003 rok ubędzie miała więcej korozji w kluczowych elementach wytrzymałościowych niż japońska z 1990r ??
-
bierz 4x4, ja bym tak zrobil
Plusy:
- fajna zabawa na śniegu, błocie itp
Minusy:
- większe spalanie
- mniejszy bak paliwa
- trudniejszy dostęp do części ??
-
tylko żebyś się nie
rozczarował jeżeli chodzi o budę mk5 bo produkcja węgierska nie umywa się do
japonskiej.chyba nie widziałeś nigdy na oczy zadbanego madziar made ...
-
nie no z tym spalaniem to przegieles, w autko chcesz wpakowac sporo kasy, pracy, chcesz pewnie jeszcze troche mocy podniesc(bo pisales o kompie itp) a tu o 2 litry sie mlotkiem po jajach bijesz?
moze na starcie bedzie problematyczne (jesli chodzi o przeniesienie wszystkiego z budy do budy) ale pozniej jakbys myslal bardizje po podniesieniu mocy i jakims szybszym starcie to obie oski zrobia naprawde swietna robote. Jesli myslisz o jakis 130km+ to moim zdaniem tylko dwie oski, bez wzgledu na pogode sobie smigniesz ladnie.
-
Jesli myslisz o jakis 130km+ to moim
zdaniem tylko dwie oski, bez wzgledu na pogode sobie smigniesz ladnie.za przeproszeniem pierd*** o Szopenie
Na FWD + szpera też da radę, swift nie ma jakiegoś wybitnie ciężkiego tyłu
Zresztą co to za 4x4 w swifcie ... -
zadbanego? nie tak łatwo o takiego a inna strona medalu w tym roczniku to jest około 6 tysi. ja kupiłem za połowe zdrowe gti gdybym dołożył do niego resztę z tych 6 tys był by jak nowy a do tego zostaje mi reszta gratów. więc moim zdaniem to nie taki świetny pomysł z tym hungarianem.
-
Plusy:
- fajna zabawa na
śniegu, błocie itp
Minusy: - większe spalanie
- mniejszy bak
paliwa - trudniejszy
dostęp do części ??
ale bzdury z tymi minusami
bierz 4x4,
FWD+szpera < AWD
- fajna zabawa na
-
za przeproszeniem
pierd*** o Szopenie
Na FWD + szpera też
da radę, swift nie ma jakiegoś wybitnie ciężkiego tyłu
Zresztą co to za
4x4 w swifcie ...ja wiem ze da rade, wszystko nawet po 200kucy da rade, ale jesli chodzi o start sam to rpzy 130km by se wg mnie zdalo juz 4x4, wtedy calkowicie inny start jest oprzy dobrych waruknach, a jak jest troche wilgotno to taki 4x4 je""bie na starcie takiego gtika, o sniegu zapomnijmy,
No co to za 4x4, fakt ale ile to przerobbic na cos sensowniejszego i tak jestem zdania ze lepsze to od oski jesli chodzi o sam start.
-
Jakby dorwac dyfer od Cultusa, gdzie byl staly 4x4, a nie ta wiskoza...
Ale to raczej graniczy z cudem -
zadbanego? nie tak
łatwo o takiego a inna strona medalu w tym roczniku to jest około 6 tysi. ja kupiłem
za połowe zdrowe gti gdybym dołożył do niego resztę z tych 6 tys był by jak nowy a
do tego zostaje mi reszta gratów. więc moim zdaniem to nie taki świetny pomysł z tym
hungarianem.Podtwierdza to chocby ostatnia akcja przywolawcza;]
-
Jakby dorwac dyfer
od Cultusa, gdzie byl staly 4x4, a nie ta wiskoza...
Ale to raczej
graniczy z cudemoj nie mow hop
ja juz takie cuda widzialem do swifta ze dziwie sie ze to jeszcze istnieje
i to wszystko JDM
-
Sprzedam Ci mojego zdrowa buda i ładny czerwony kolor
W poniedziałek odbieram po polerce -
zadbanego? nie tak
łatwo o takiego a inna strona medalu w tym roczniku to jest około 6 tysi. ja kupiłem
za połowe zdrowe gti gdybym dołożył do niego resztę z tych 6 tys był by jak nowy a
do tego zostaje mi reszta gratów. więc moim zdaniem to nie taki świetny pomysł z tym
hungarianem.Ja sprzedam z 5 tys hehe
-
zadbanego? nie tak
hungarianem.on już ma GTi, więc połowa sukcesu, ja u siebie miałem naprawdę mało rdzy z tyłu, a rozebrałem go ze wszystkiego co się dało
No co to za 4x4,
fakt ale ile to przerobbic na cos sensowniejszego i tak jestem zdania ze lepsze to
od oski jesli chodzi o sam start.gorzej jak wiskoza nie poradzi sobie z mocą, jak MKV postanowi coś dołożyć w przyszłości
Podtwierdza to
chocby ostatnia akcja przywolawcza;]u mnie ledwie lakier z amorków zszedł, ale jak wymiana, to wymiana, płakać nie mam zamiaru
-
gorzej jak wiskoza
nie poradzi sobie z mocą, jak MKV postanowi coś dołożyć w przyszłości
u mnie ledwie
lakier z amorków zszedł, ale jak wymiana, to wymiana, płakać nie mam zamiarubylo pisane ze tam jeszcze duzo zapasu jest.
-
bylo pisane ze tam
jeszcze duzo zapasu jest.dużo tzn. ile ? 150-160 ? to dużo