Wymiana/Wyjęcie szyby czołowej lub tylnej w Suzuki Swift 1.0 93' (5d)
-
Witam wszystkich otóż jeżeli wszystko pójdzie dobrze to niedługo rozpoczynam remont blacharki w aucie. Wszystko fajnie ale się zastanawiam jak wyciągnąć szyby, tylną i czołową?? Tylną to chyba niema wielkiej filozofii(ale jak ktoś ma pomysły to zapraszam do wypowiadania się ) ale jak patrzę na czołową to już jest trudniej. Czy ktoś kiedyś to robił lub wie co i jak?? Czy uszczelki z szyby czołowej trzeba będzie wymienić po demontażu szyby czy można je ponownie użyć?? No i ostatnie pytanie : gdzie mógłbym dostać nowe uszczelki do czołowej i tylnej szyby? (na allegro cisza) Pozdrawiam
-
Wszystko fajnie ale się zastanawiam jak wyciągnąć szyby, tylną i czołową??
Tylną to chyba niema wielkiej filozofii(ale jak ktoś ma pomysły to zapraszam do
wypowiadania się )tylna jest na 99% klejona.
No i ostatnie pytanie :
gdzie mógłbym dostać nowe uszczelki do czołowej i tylnej szyby? (na allegro cisza)
PozdrawiamASO, ale cena ... hmmm ... przemilczę
-
Witam wszystkich
otóż jeżeli wszystko pójdzie dobrze to niedługo rozpoczynam remont blacharki w
aucie. Wszystko fajnie ale się zastanawiam jak wyciągnąć szyby, tylną i czołową??
Tylną to chyba niema wielkiej filozofii(ale jak ktoś ma pomysły to zapraszam do
wypowiadania się ) ale jak patrzę na czołową to już jest trudniej. Czy ktoś
kiedyś to robił lub wie co i jak?? Czy uszczelki z szyby czołowej trzeba będzie
wymienić po demontażu szyby czy można je ponownie użyć?? No i ostatnie pytanie :
gdzie mógłbym dostać nowe uszczelki do czołowej i tylnej szyby? (na allegro cisza)
PozdrawiamTylnej nie wyciągałem to nie powiem... A co do przedniej to zostawiłbym to na twoim miejscu profesjonalistom. Przednią szybę trzeba wycinać specjalnym drutem i wyjmować bardzo ostrożnie najlepiej na przyssawkach. A i tak jest ryzyko że pęknie... U mnie tak właśnie było... Potem trzeba ją wklejać. Uszczelka może zostać stara o ile nie zniszczą.
-
dzięki za rady. Czyli zostaje mi wciskać taśme malarską przy malowaniu ehhh . Przednia to w sumie ujdzie bo to tylko na dachu się pomęczę ale z tyłu jest więcej do roboty. A jak jest z tymi małymi tylnymi bocznym szybkami??
-
Uszczelka przedniej szyby to około 80zł u szybiarzy. Mi wymieniali przednią i stara uszczelka nie nadawała się do ponownego użytku.
-
z przodu jest szyba wklejana a nie na uszczelke
-
Przednia jest wklejana tak jak i tylna. Co do uszczelek są one twarde i łatwo mogą się odkształcić lub połamać. Z przednią nie wiem jak uszczelką ale ktoś pisał że ok 80zł. Tylna podobno pasuje od micry ale pewnie w podobnych pieniądzach. Najlepiej daj specjalistą do wycięcia i powiedz że wszystko jest do odzysku. A po robocie daj im do poskładania chyba że uszczelki będą ok to możesz już wkleić sam na klej + taśma na kilka dni. Jak wyjmiesz szyby to robota będzie zrobiona porządnie a tak to na końcu nie będziesz zadowolony jak skończysz malowanie bo to będzie widać. Boczne uchylne są odkręcane na 3 wkręty krzyżaki. 1 od rączki i dwa od słupka B pod uszczelką.
-
z przodu jest
szyba wklejana a nie na uszczelkeAle oprócz kleju jest też uszczelka
-
Boczne
uchylne są odkręcane na 3 wkręty krzyżaki. 1 od rączki i dwa od słupka B pod
uszczelką.kolega ma 5D, a tam jest inna historia ...
-
kolega ma 5D, a tam
jest inna historia ...ups. nawet się w takim razie nie podejmuję bo w polo to mam zgrzane z uszczelkami chyba albo w leonie tak miałem
-
Czyli rozumiem że będę zmuszony śmigać przez miasto bez szyb i to w dodatku 2 razy mam nadzieje że w pobliżu miejsca gdzie będę malował jest jakiś szybiarz to nie będę musiał daleko jeździć A z bocznymi po kombinuje może sam dam radę
-
Czyli rozumiem że
będę zmuszony śmigać przez miasto bez szyb i to w dodatku 2 razy mam nadzieje że
w pobliżu miejsca gdzie będę malował jest jakiś szybiarz to nie będę musiał daleko
jeździć A z bocznymi po kombinuje może sam dam radęmasz jakiś problem to już było jak mi szyby nie parowały i nie zamarzały. auto bez niczego a do domu 20km
-
masz jakiś
problem to już było jak mi
szyby nie parowały i nie zamarzały. auto bez niczego a do domu 20km
ok, już niemarudze