słabe hamulce 1.0 98 HB
-
szukałem dość długo informacji jak można poprawić hamowanie w modelu 1.0 bo jak wszyscy wiemy po prostu nie hamuje..lepsze klocki produkują do wyższych wersji 1.3..myślałem o wstawieniu tarcz na tył, czy ktoś próbował? czy zaciski od 1.3 na przód przełożyć? co polecacie?
..jeśli wątek się już pojawił to poproszę o link;)i sorka za odgrzewanie kotleta;) -
szukałem dość długo
informacji jak można poprawić hamowanie w modelu 1.0 bo jak wszyscy wiemy po prostu
nie hamuje..lepsze klocki produkują do wyższych wersji 1.3..myślałem o wstawieniu
tarcz na tył, czy ktoś próbował? czy zaciski od 1.3 na przód przełożyć? co
polecacie?
..jeśli wątek się
już pojawił to poproszę o link;)i sorka za odgrzewanie kotleta;)Jesli problem nie wynika z opony (ktora sie slizga zblokowana po asfalcie) to na starcie musisz ozywic zaciski przednie- rozebrac i zobaczyc czy pracują jak nalezy.
1.0L a 1.3L mialy inne tarcze? chyba tylko Gti ma inne zaciski i tarcze. Jesli sa takie same w litrze i w 1.3l to wez lepssze klocki i przednie tarcze nacinane(napewno są takie), to zalatwi sprawe chyba ze masz pompe uwalona ale to bys tu nie pisal;]Umnie w GTi, po ozywieniu wszystkich zacisków, wymianie tarczy przod: nacinane speedmaxa, tyl: seryjne nowe, klocki: tyl seria, przod Kashiyama, auto latem powyzej 80km/h potrafi zblokowac laczki 195/45/15 bez mocniejszego zaciskania posladow
-
W 1.0 z tego co kojarzę są tarcze niewentylowane jak w Tico. W 1.3 są wentylowane
-
W 1.0 też są wentylowane.
-
witam!
co do poprawienia hamowania polecam na przód Tarcze Brembo i Klocki Ferodo(Premier)p.s pamiętaj ze masz system klocków boscha.
W porównaniu do serii odczuwalna jest różnica hamowania. przy kołach 175/55/R15 Felga 7Cali
przy 100km/h blokuje koła bez problemu a przy serii było to niemożliwe
pozdro -
p.s pamiętaj ze
masz system klocków boscha.system hamulcowy
jak się oczyści rdzę z zacisku, to na jego górze powinien być duuuży napis BOSCH -
DZIEKI!!
czyli klocki i tarcze są takie same jak do 1.3?? moge kupować ??
szukałem lepszych tarcz(wentylowanych) czy klocków lepszych marek(EBC czy ferrodo), ale w większości sygnowane są do wersji 1.3..dlatego nie jestem przekonany czy będą pasowały..Pozdrawiam!!
-
Nie ciesz się za wcześnie. Typ klocków zależy od producenta zacisku. Musisz sprawdzić, po ściągnięciu koła (i oczyszczeniu zacisku ze rdzy) będzie wybity na zacisku jego producent. Ktoś wyżej sugerował, że masz system bosha, jeśli to prawda, to masz nieciekawą sytuację, bo do tego systemu klocki są mega drogie.
-
Znalazłem coś takiego :
http://www.rallyshop.pl/index.php?p133926
Opłaca się ? Bo muszę na bank wymienić płyn bo mój pamięta jeszcze chyba kitańców
http://www.expolmozbyt.com/klocki-hamulc...owe-fdb780.html
Tutaj jest napisane, że klocki pasują do rocznika maks 1993 to jak mam 94 to nie podejdą ?
-
Znalazłem coś
takiego :
http://www.rallyshop.pl/index.php?p133926
Opłaca się ? Bo
muszę na bank wymienić płyn bo mój pamięta jeszcze chyba kitańców
http://www.expolmozbyt.com/klocki-hamulc...owe-fdb780.html
Tutaj jest
napisane, że klocki pasują do rocznika maks 1993 to jak mam 94 to nie podejdą ?Cena średnia, można kupić tańszy innej firmy, byle DOT4. Ile trzeba kupić jest w FAQ.
Klocki to sobie zobacz jakie masz w aucie, bo w katalogach lubią być błędy i potem będzie płacz. -
Cena średnia, można
kupić tańszy innej firmy, byle DOT4. Ile trzeba kupić jest w FAQ.Czyli płynu wcale nie trzeba żadnego dobrego ?
Klocki to sobie
zobacz jakie masz w aucie, bo w katalogach lubią być błędy i potem będzie płacz.A jak to sprawdzić ?
-
Czyli płynu wcale
nie trzeba żadnego dobrego ?jak chcesz to zalej nawet Motula, ale nic Ci to nie da, DOT4 to DOT4, DOT5.1 to DOT5.1 i tyle
A jak to sprawdzić
?podnośnik, kółko, zacisk, klocek
-
jak chcesz to zalej
nawet Motula, ale nic Ci to nie da, DOT4 to DOT4, DOT5.1 to DOT5.1 i tyleTo porównaj sobie punkty wrzenia DOT4 z Tesco i DOT4 z Motul-a (RBF 660)
-
To porównaj sobie
punkty wrzenia DOT4 z Tesco i DOT4 z Motul-a (RBF 660)1.0 to nie GTi, przez kilka lat lałem no name (typu Orlen, Mobil) i żyję.
Teraz przy okazji innych zakupów nabyłem dot4 Valvoline, ale różnicy nie czuję.
Przy aucie, którym się śmiga po buły i raz do roku nad morze nie ma co szaleć. Ważne, żeby na brązowym płynie nie śmigać -
Czyli płynu wcale
nie trzeba żadnego dobrego ?
A jak to sprawdzić
?Trzeba zdjąć koło i zobaczyć.
Potem np. KLIK i zobaczyć w katalogu części, które to klocki.Możesz zrobić to sam albo zapraszam do Krakowa, na koszt firmy ci sprawdzę
Jak będziesz miał wątpliwości to zapodaj fotkę a forum, tylko taką, żeby całe zaciski z klockami było widać.
-
1.0 to nie GTi,
przez kilka lat lałem no name (typu Orlen, Mobil) i żyję.
Teraz przy okazji
innych zakupów nabyłem dot4 Valvoline, ale różnicy nie czuję.
Przy aucie, którym
się śmiga po buły i raz do roku nad morze nie ma co szaleć. Ważne, żeby na brązowym
płynie nie śmigaćZgadza się Nie namawiam nikogo do zalewania sportowego płynu przy normalnej jeździe, wystarczy zwykły byle nie zapomnieć go wymienić od czasu do czasu Chciałem tylko Hellsina uświadomić, że nie każdy DOT4=DOT4. Sama klasa to tylko opis szeregu minimalnych parametrów jakie płyn musi spełnić - i niekoniecznie świadczy o jego jakości
-
Zgadza się Nie
namawiam nikogo do zalewania sportowego płynu przy normalnej jeździe, wystarczy
zwykły byle nie zapomnieć go wymienić od czasu do czasu Chciałem tylko Hellsina
uświadomić, że nie każdy DOT4=DOT4. Sama klasa to tylko opis szeregu minimalnych
parametrów jakie płyn musi spełnić - i niekoniecznie świadczy o jego jakościŚwięte słowa Erde. W pełni się zgadzam.
-
Zgadza się Nie
namawiam nikogo do zalewania sportowego płynu przy normalnej jeździe, wystarczy
zwykły byle nie zapomnieć go wymienić od czasu do czasu Chciałem tylko Hellsina
uświadomić, że nie każdy DOT4=DOT4. Sama klasa to tylko opis szeregu minimalnych
parametrów jakie płyn musi spełnić - i niekoniecznie świadczy o jego jakościja pisałem o zwykłych hamulcach, bez oplotów, wyczynowych tarcz i klocków, które trzeba dogrzać, żeby hamowały jak żyleta i auto blokowało koła nawet ze 160
Do zwykłej jazdy nawet starczy DOT4 z Teco
Ba nawet napiszę jeszcze dalej - taki z Teco częściej wymieniany będzie dużo lepszy, niż Motul wymieniany raz na xx czasu bo drogi -
Możesz zrobić to
sam albo zapraszam do Krakowa, na koszt firmy ci sprawdzę
Jak będziesz miał
wątpliwości to zapodaj fotkę a forum, tylko taką, żeby całe zaciski z klockami było
widać.Paliwo też na kosz firmy ?
-
Paliwo też na kosz
firmy ?Tak, ale tylko takie