[Swift GTI] Skrzynia z mk4 1.3GLX do MK3 1,3 GTI wejdzie?
-
Na takiej skrzyni się tragicznie jeździ Prędzej bym do skrzyni z GTi wrzucił tylko długą piątkę ;p
-
Niby dłuższe biegi to gorsze przyspieszenie a lepiej na trasie...Owszem, ale przy uzyciu tych samych biegów. Natomiast wydaje mi się, że jest to trochę naciągane bo przecież można zredukować na niższy bieg (skrzynia 8v) niż przy oryginalnej skrzyni. Przykładowo jadąc tak samo szybko na ory skrzyni redukcje robisz na 4. bieg a na nowej z 8v redukcje robisz na 3. bieg i tez masz powera. No chyba, że pod rozwagę brać jedynie sprint spod świateł od 0 - 70 km/h to wtedy skrzyni od gti nic nie przeskoczy.
-
Jak przy 80km/h musiałem redukować do dwójki, żeby się jakoś zebrać odpowiednio to mnie osobiście szlak trafiał x)
-
Jak przy 80km/h
musiałem redukować do dwójki, żeby się jakoś zebrać odpowiednio to mnie osobiście
szlak trafiał x)Dokładnie też tak robiłem nie polecam do GTi-ka takiej skrzyni miałem taką i jeszcze mi zagraca miejsce w piwnicy hehe nie nadaje się do tego silnika, samochód nie chce jechać, rozpędza się jak zdrowy GS
-
Heh no chyba faktycznie sie starzeje,tak jak mowie- zalezy mi tylko by sie kulac , za czesto jade z bb na cieszyn i meczy mnie jazda piekna S1 na takich obrotach, moze i nie zmienial bym skrzyni jak by sie dalo 6 bieg wrzucic no ale sami wiecie ze ni hu hu. Ktos mowil tez ze ciezko potem bedzie sprzedac takiego Gti ... czy ja wiem jakbym zobaczyl na allegro takiego z taka skrzynia dlugo to mialbym niemal pewnosc ze nie byl krecony na wysokich obrotach a skrzynia z gti i tak przy nim zostanie.
-
Jak ktoś bardzo chce osiągi GTi to sobie znajdzie skrzynie i ją ewentualnie wyremontuje, co za problem Ważne, żeby buda zdrowa była
-
no dobra a teraz pytanie w druga strone czy z Mk2 `90r 1.3 tez by podejszla Skrzynka bo tamta sie wykruszyla:P
-
Podejdzie, skrzynie w Mk2-5 są zamienne (oprócz 1,6 ;))
-
aaa no prosze jak sprytnie sobie to Japonce wymyslili:D
Dziekuje wszystkim za wszelka pomoc i pozdrawiam
-
napewno skrzynia od 1.3 16v nie pasuje bo ma inaczej wybierak
-
Do dlugiej skrzyni trzeba miec jeszcze zapas mocy, bo sie okaze, ze nawet GTi stanie w polowie obrotomierza na dlugasnej skrzynce.
-
napewno skrzynia od
1.3 16v nie pasuje bo ma inaczej wybierakjak to nie pasuje?? to jaka skrzynia jest montowana w 1.3 GTI 16v jak schodzi z tasmy?? chyba jakis maly blond popelniles , nie moge wlozyc do swojego auta seryjnej skrzyni to jakis absurd nie uwazasz?
-
Występuje też silnik 1.3 ccm 16v z jednym wałkiem a nie dwoma jak gti. Moc wynosi 85 KM.
-
wow no to chyle glowe w pokorze nie wiedzialem
-
dodam ze wystepuje w mk5 w silnikach 1.3 od 2001
-
wow no to chyle
glowe w pokorze nie wiedzialemsprzedajesz auto i chcesz wymieniać skrzynię?
-
sprzedajesz auto i
chcesz wymieniać skrzynię?no myslalem ze zdążę przed rozwiazaniem(ciaza) ale niestety musze zmienic woza na 5 drzwiowe wiec Suza idzie za troszke mniej ale i tak mysle ze za rozsadna i uczciwa cene