Mocowanie zwrotnicy w MK IV i V - serwis wzywa wszystkich
-
Gdzie szukać informacji kto był producentem amortyzatora?
-
Gdzie szukać
informacji kto był producentem amortyzatora?na amorku ...
-
ja bylem w Dabrowie Gorniczej na ul.sobieskiego i niecale 2 godziny im to zajelo
-
Mam pytanko ,ponieważ i mój świstak jest na liście.Czy do serwisu trzeba zadzwonić i się umówić czy sami powiadomią listownie ,bo w TVN Turbo mówili ,że powiadomią wszystkich listownie ,ale widzę że niektórzy dzwonili i się umawiali...
-
albo zadzwoń by się umówić albo jedź, ale wtedy jak nie będą mieli chwili wolnego to Ci nie przebadają auta
-
Czyli nie ma co czekać na ew. zawiadomienie???
-
A ma to jakiś sens? Im szybciej tym lepiej
-
Czyli nie ma co
czekać na ew. zawiadomienie???Jak nie jesteś pierwszym właścicielem to możesz się nie doczekać
Umów się na termin, bo w ciemno nie ma co do ASO jechać. -
Jak nie jesteś
pierwszym właścicielem to możesz się nie doczekaćja jestem i do tej pory świerszcze w skrzynce
-
ale chociaż zrobili? zaglądałeś?
-
Czyli nie ma co
czekać na ew. zawiadomienie???Przecież te auta już od nowości 5 razy zmienili właściciela, więc na jaki list chcesz czekać?
Dzwoń do serwisu zanim akcja się skończy
-
U mnie również orzekli wymianę amortyzatorów
-
Cudownie.
Ja czekam na info
osób, które już mają tą operację za sobą i jakieś szczegóły.Ja dzisiaj byłem na serwisie Mad Mobil w Rybniku, po wcześniejszym e-mailowym umówieniu terminu
Obsługa miła, ale nie czekałem na serwisie tylko udałem się do rodzinki. Ogólnie sprawa została przedstawiona tak że jeżeli nie będą się kwalifikowały do wymiany to po godzinie będą dzwonić, żeby auto odebrać. Zadzwonili w niecałe dwie godziny po tym jak zostawiłem samochód z informacją, że amortyzatory kwalifikowały się (podlegały akcji serwisowej) do wymiany i mogę odebrać samochód. Więcej nie wnikałem w szczegóły. Sprawdziłem tylko czy nowe i takie są, włącznie z gumami zabezpieczającymi przed dostawaniem się syfu - z tego co widziałem w godzinach późno wieczornych. Dowiedziałem się też że mam wahacze do wymiany poskładali delikatnie żeby się nie rozsypały i żebym nie został z samochodem u nich ;( -
zostawiłem samochód z informacją, że amortyzatory kwalifikowały się (podlegały akcji
serwisowej) do wymiany i mogę odebrać samochód.Zastanawia mnie jedno.
Cytat: "Chodzi o korozję uchwytu zwrotnicy kolumny zawieszenia koła
przedniego."Skoro chodzi o korozję uchwytu zwrotnicy to czemu jej nie wymieniają tylko amory
-
Zwrotnice są OK, gniją mocowania amorka do zwrotnicy
-
Dobrze, że Ci nie wymienili wahaczy na pałę w ASO-wskiej cenie + robocizna
-
Właśnie wróciłem z Chorzowa-Japan Motors.
No i po godzinnych oględzinach mam czekać do dwóch tygodni na telefon-mają sprowadzić części.
Jutro jak będzie jasno to sprawdzę jakie mam amortyzatory teraz, bo potwierdzili w ASO, że to od nich zależy wymiana... no i sam się serwisant zdziwił sporym przebiegiem (190).
Czyli Zurex pecha miał w Chorzowie.. -
no i niestety. moje nie idą na wymianę. powiedzieli że mam firmy "morgen berger" czy jakos tak to brzmiało. a z tego co wiem to wymieniają SHOWA i KAYABA. Wiem też, że auta z jakiegoś okresu (zapomnialem zapytac jakiego) już bez oględzin bezpośrednio są kwalifikowane na wymiane.
-
Ja mam "hungry berwa" i też podlegają pod wymiane...
-
Jako ze bylem wczoraj w serwisie Auto Traper w Starowej Górze k. Łodzi ,dzielę se na gorąco wrażeniami..
Zostałem obsłużony bardzo profesjonalnie . po 30 minutach doradca serwisowy poinformował mnie, że będą wymieniac amorki.. Wszystko szło nad wyraz sprawnie dopóki nie okazało się że przysłali im dwa prawe amortyzatory. Nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło ,bo do domu wróciłem pachnącym nowością mkVI z przebiegiem 1800km, niestety w piątek rano muszę go oddac i powrocic do szarej, trzeszczącej rzeczywistości.
Na przykładzie tych dwóch aut widac jaka przepaśc dzieli auta teraźniejsze od konstrukcji sprzed 20 lat ,ale to tak poza tematem.
Wiedziałem że moje pytanie będzie przejawem czystego optymizmu ,ale zapytałem o koszta wymiany rozrządu w mojej taczce... i jet to jedyne 1600pln , czyli ponad 25% wartości całego auta...