[MK3 GTI] brak tylnego hamulca nożnego
-
wsumie nie powinno
miec to wplywu ale wykrec maksymalnie tloczki... chociaz one powinny same sie
wysowac ale sprobowac warto.jezeli twierdzi ze reczny chodzi mu bez zazutu to nic to nie da
-
Wystarczy wywalic kanape, polke, zapas i klucze. Na sniegu przy hamowaniu na wprost chodzi bokami Z drugiej strony w GS nie przypominam sobie takich efektow... Moze beben inaczej chodzi?
-
hamulce tarczowe z tylu to przerost formy nad trescia chyba specjalnie je zalozyli z mysla o rajdowych nawrotach
-
Coś jest w tym co mówisz..Na domiar złego często jest tak, że ręczny lepiej na bębnach chwyta.
-
Lepiej na bębnach? Ja mam odwrotne odczucia ;p To nic, kilka pustaków do bagażnika i zima niestraszna 8) A tarcze są najwyraźniej po to, żeby ładnie wyglądały
-
U mnie akurat z tarczami ok. Kiedyś na przeglądzie się dowiedziałem od mechaników że ręczny na bębnach mocniej chwyta (statystycznie). Ile w tym prawdy to nie wiem...A Po co Ci pustaki do bagażnika? Uderzysz w słup, one przez siedzenia przelecą i Cie zabiją..Poza tym w gti nie ma korektra powiązanego z ruchem wahacza tylnego i nie zmieni Ci to siły hamowania..;p
-
A nie jest tak, że im cięższy tym lepiej się trzyma nawierzchni?
-
jak bedzie wiekszy nacisk na tylna os to bedzie u mnie na przegladzie tez relatywnie slabo bral nozny, natomiast reczny byl zyleta
-
Ja u siebie mam pustkę z tyłu. Jedyne co mam to kanapę Niedługo przegląd to wyjdzie jak u mnie z tym tyłem. Co do ręcznego to przechodzi moje oczekiwania
-
fajnie gdy z tylu jest gola blacha na mokrej nawierzchni zamiata tylkiem bez hamulca
-
A nie jest tak, że
im cięższy tym lepiej się trzyma nawierzchni?Nawierzchni się trzyma lepiej, ale droga hamowania wzrasta.
-
fajnie gdy z tylu
jest gola blacha na mokrej nawierzchni zamiata tylkiem bez hamulcato kup kiedyś dobre opony, w swifcie jak wyjąłem wszystko z tyłu to łącznie z kanapą to było tak lekkie że się dało jedną reką podnieść Koła zapasowego nigdy nie posiadałem. Jeździłem wydmuszką i nic nigdy się nie działo z rzeczy które wyżej piszecie.
Ps. Ręczny jest zawsze mocniejszy na bębnach.
-
Nawierzchni się
trzyma lepiej, ale droga hamowania wzrasta.Nieprawda, przy hamowaniu awaryjnym ze 150 km/h obciazone 4 osobami auto zatrzymywalo sie kilka/kilkanascie (w zaleznosci od samochodu) metrow szybciej niz auto z samym kierowca. Testy ADAC nie klamia, poszukaj w google. Dociazony tyl pozwalal hamulca duzo sprawniej hamowac.
to kup kiedyś dobre opony,
Na R888 na suchym tez zamiata i to w duzo ciezszych autach, ale ja nie wiem, moze sa lepsze opony Na Dunlopach WinterResponse praktycznie nowych 8mm bieznik tez dupa chodzila jak chciala na sniegu, na Conti letnich w prawie nowych na mokrym rowniez.
-
avon zv3 nie byly zle u mnie wydmucha to brak wszelkich plastikow, wygluszen, lacznie z tymi matami wygluszajacymi jedynie mialem watpliwosci co do zbieznosci tylnej osi
-
Wielkie dzięki za pomoc Panowie, regulacja korektora rozwiązała problem.
Jedyne co się nie zgadzało, to grubość podkładki-dopiero 2x2mm dało pożądany efekt. Przegląd zaliczony, niechcianych driftów brak. -
To jest akurat dobre w tym aucie, że niektóre rzeczy da się prosto i bez kosztów dobrze zrobić.
-
Wielkie dzięki za
pomoc Panowie, regulacja korektora rozwiązała problem.
Jedyne co się nie
zgadzało, to grubość podkładki-dopiero 2x2mm dało pożądany efekt. Przegląd
zaliczony, niechcianych driftów brak.no to miałes poprostu mocno zużytą sprężyne
-
jartechnology za to inne potrafią przetrzepać portfel
świstak jest znowu road-legal więc idzie na handelek -
To jest akurat
dobre w tym aucie, że niektóre rzeczy da się prosto i bez kosztów dobrze zrobić.Mechanika do SS
a nawet GTi jest calkiem tania jesli bierzemy pod uwage, ze to najmocniejsza wersja i nie bylo tego niewiadomo ile na rynku, za to moim zdaniem SS generuje koszty w dziedzinie blacharka i w dziedzinie skrzynia biegow najbardziej. Reszta do ogarniecia za przyzwoite pieniadze. Np. koszt jednej tarczy do Celicy GTi tej z poczatku lat
90 to 7 stow w IC -
Na R888 na suchym
tez zamiata i to w duzo ciezszych autach, ale ja nie wiem, moze sa lepsze oponyR888 trzeba się napracować żeby porządnie na tyle rozgrzać... Ja na Continentalach nie mam takich problemów o jakich tutaj czytam