[mk III,IV,V] klamka wewnętrzna
-
Ok, dzięki za info, być może jutro wezmę się za to i zobaczymy jaki będzie efekt.
-
To nic trudnego, uważaj tylko żeby nie połamać ramki, oraz zaczepów które trzymają cięgna w klamce
-
zastosować przy tym cienki śrubokręt płaski aby podważyć zaczepy. powoli pójdzie i da radę, nic na siłę
-
I już po wymianie. Wszystkie uwagi mi się przydały, rzeczywiście ramka od klamki siedzi dosyć ciasno i cienki śrubokręt jest konieczny. Jedyny kłopot sprawiła mi korbka od szyby - nie mogłem jej zdjąć. Ponoć jest jakoś zabezpieczona przed zdjęciem, ale o tym dowiedziałem się już po wymianie. W każdym razie bez zdejmowania korbki udało mi się na tyle odchylić boczek, że klamkę wymieniłem bez problemów. Jeśli ktoś z szanownym Forumowiczów wie jak ściągnąć korbkę to proszę o info, może się przydać na przyszłość, gdyby przyszło mi wymieniać druga klamkę.
Dzięki bardzo wszystkim za pomocne informacje!
-
Jeśli ktoś z szanownym
Forumowiczów wie jak ściągnąć korbkę to proszę o info, może się przydać na
przyszłość, gdyby przyszło mi wymieniać druga klamkę.tak samo bardzo płaski śrubokręt, kręcisz korbką i czekasz, aż naruszy Ci spinkę zabezpieczającą, niestety jest to wredna czynność, czasem trzeba lekko odciągnąć korbkę, co by zobaczyć ułożenie końcówek tego ustrojstwa. Powodzenia.
-
Ja zawsze wkładam szmatkę pod korbkę i poruszając nią na boki, wyskakuje ten 'dynks' ktory blokuje korbkę, zeby nie wypadała