Spawanie mocowania wachaczy
-
A przypadkiem przez
mocowanie wahacza nie idzie kanał odpływowy? Wtedy nalanie oleju nic nie da, bo
ucieknie innym otworem w podłodze.Zalepiamy i po robocie Wiem, że zaraz podniosą się głosy, iż wilgoć nie ucieknie z profili etc, ale nie musielibyśmy się bawić olejem gdyby fabryczne rozwiązanie zdawało egzamin, ot co.
-
Ja jednak odpuszczę tego swifta, chociaż pewnie i jest do uratowania.
Gdyby ktoś był zainteresowany to chodzi o tą sztuke:http://tablica.pl/oferta/suzuki-1-3-gti-CID5-ID207TB.html#5e8d135764;r:;s:
PS. W dziale kupię założyłem odpowiedni temat, szukam jakiegoś zdrowszego GTI
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showthreaded&Number=1062532#Post1062532
-
za 1500 bral bym dla silnika szkoda ,ze nie mam wolnych 1500
-
kolego ile masz na auto odłożone ?
-
kolego ile masz na
auto odłożone ?ja?:)
-
kolego ile masz na
auto odłożone ?Jeśli chodzi o mnie to tak do 4,500 zł.
-
Co proponujecie na zabezpieczenie podwozia ?
Mam już smarowidło wierzchnie , tylko co bedzie na blache z rdzą ,musi to być produkt głeboko penetrujący -
wiec tak gdzie masz miejsca skorodowane oczysc do czystej blachy, na to daj podklad reaktywny i pozniej barnka boll ale ja na twoi miejscu wszystko bym sciagnal i na nowo zrobil czyli cale podwozie podkladem reaktywnym a pozniej baranem , na barana mozesz dac jeszcze fluidol konserwacja do profili zamknietych jest to cos na bazie wosku woda bedzie ladnie splywac
-
Cały spód będe czyścił do blachy , zależy mi głównie na konserwacji elementów zamkniętych , progi, mocowania wahacza, podłużnice , ale to wszystko sie okaże czy buda jeszcze to wszystko trzyma w kupie. Jest jeszcze sprawa progów bo u mnie nie ma tego pasa co lewarek sie wkłada w niego , jest jakby nowa blacha wspawana na progi ,zaciągnięta pod auto i przyklejona na jakąś smołe ...rzeźba totalna
-
Ponieważ nie chcę zakładać niepotrzebnie następnego wątku to napiszę tu.
Czy 250 zł za obspawanie jednego mocowania wahacza to dużo czy mało?
-
Może ja się nie znam, bo nie musiałem tego robić, ale według mnie dużo.
Stówkę bym zaakceptował. -
Może ja się nie
znam, bo nie musiałem tego robić, ale według mnie dużo.
Stówkę bym
zaakceptował.Zależy ile jest do obspawania, bo jak jakieś łatki to według mnie 250zł dużo.
No chyba że się ugina, no to wiadomo, że roboty więcej -
Zależy ile jest do
obspawania, bo jak jakieś łatki to według mnie 250zł dużo.Też mi się dużo wydało...
No chyba że się
ugina, no to wiadomo, że roboty więcejA w życiu, nic się nie ugina!
-
A dziury widać duże?
No i ile tych mocowań, wszystkie cztery? -
A dziury widać
duże?Dziur nie ma żadnych. Jest tylko w jednym miejscu rdza widoczna. Chcę to po prostu zrobić zapobiegawczo.
No i ile tych
mocowań, wszystkie cztery?Tylko przód.
Ale cena 250 zł to jest za jedno mocowanie, czyli np. prawy przód.
-
No to jak jest tylko rdza, to dużo za dużo.
Chociaż nie wiadomo ile wyleci pod wpływem śrubokręta czy młotka -
No to jak jest
tylko rdza, to dużo za dużo.Wszystkie zdjęcia mocowań pokazywane na tym forum były w gorszym stanie niż moje...
-
Wszystkie zdjęcia
mocowań pokazywane na tym forum były w gorszym stanie niż moje...Pamiętaj, że one gniją od środka więc z zewn. może być nic nie widoczne a mimo to może zrobić chrup i koło łup
-
Pamiętaj, że one
gniją od środka więc z zewn. może być nic nie widoczne a mimo to może zrobić chrup i
koło łupJakby to tak było to parę razy bym urwał...
Ale tak jak już pisałem chcę to zrobić profilaktycznie, więc piszcie na temat bardzo proszę.
-
Jakby to tak było
to parę razy bym urwał...Mi blacharz też mówił,że są ok( no i były na oko i było chrup chrup przy hamowaniu z 60 przed czerwonym a potem trawka
Ale tak jak już
pisałem chcę to zrobić profilaktycznie, więc piszcie na temat bardzo proszę.250 zeta z zabezpieczeniem wydaje mi się normalną ceną za jedno mocowanie, o ile zrobione fachowo, bo jak pan Heniu w stodole to przepłacasz