Dolot własnej roboty z nierdzewki w SS GTI
-
Myślę że pierwszy pomysł będzie najlepszy...czyli nierdzewka fi70...tylko chciałbym to zobaczyć jeśli ktoś taki ma...
potrzebuje fotki bo chce zobaczyć jak to mniej więcej wygląda czy rura wygięta i łączniki, czy rura prosta i kolanka, i czy trzeba dospawać dwa otwory na podciśnienia czy można to jakoś obejść żeby nie trzeba było się bawić?
-
jakbys cycu byl na
zlocie to bys widzial in real jak wyglada ten dolot K&N bo zaklinacz ma wlasnie takialee nieeee wolales
siedziec z kobita gdzie indziejnikogo nie zmusisz,żeby się zbratał z klubem ale i tak moim zdaniem było w pytkę
-
jakbys cycu byl na
zlocie to bys widzial in real jak wyglada ten dolot K&N bo zaklinacz ma wlasnie takiZaklinacz jest proszony o zapodanie fotki
-
Zaklinacz jest
proszony o zapodanie fotkini ma dla takich co nie przyjeżdżają na zlot, fotków nie będzie
-
-
kolanko 90st troche za dużo ; )
-
no o coś takiego mi chodziło czyli musi być jedno kolanko na podciśnienie...i rura prosta myślę że 20cm wystarczy żeby ew dopasować wszystko do kupy wraz z łącznikami...dzięki wielkie za foto
Może ktoś jeszcze coś doda?
-
kolanko 90st troche
za dużo ; )No niby tak, bo dolot powinien być jak najprostszy w sensie kształtu oczywiście
Tak naprawdę to tylko teoria, bo im dłuższy dolot,
tym lepiej się auto zbiera od niższych obrotów.
Natomiast w takim wypadku jak jest to teraz zrobione, nie zauważyłem, żeby auto jakoś kulało, a wręcz przeciwnie czuć sporą różnice, w porównaniu do serii
Co nie znaczy, że docelowo ten dolot tak będzie wyglądał Zmiany jeszcze nadejdą... -
W twoim wypadku Danbar sporo da obudowa filtra, myslales moze o roztoczeniu przeplywki? Ktos juz eksperymentowal z przeplywka?
-
a jeśli chodzi o filtr stożkowy to jaki kupić?
-
a jeśli chodzi o
filtr stożkowy to jaki kupić?okragly jest najlepszy
-
W twoim wypadku
Danbar sporo da obudowa filtra, myslales moze o roztoczeniu przeplywki? Ktos juz
eksperymentowal z przeplywka?bo to jeden ...
okragly jest
najlepszygrzybek ładniejszy
-
bo to jeden ...
grzybek ładniejszyale tez okragly
-
nie wiem właśnie jaki kupić czy jakąś chińszczyznę czy dozbierać na jakiś lepszy(k&n, pipercross, fujita)
grzybek był by dobry ale tylko od HKS'a
-
A co myślicie o czymś takim?
http://allegro.pl/item1180401362_filtr_stozkowy_simota_airbox_stozek_do_200km.html
I obudowa już gotowa...
Miał ktoś styczność z takim cudem?
-
nie wiem właśnie
jaki kupić czy jakąś chińszczyznę czy dozbierać na jakiś lepszy(k&n, pipercross,
fujita)
grzybek był by
dobry ale tylko od HKS'agrzybon only HKS
-
A co myślicie o
czymś takim?
http://allegro.pl/item1180401362_filtr_stozkowy_simota_airbox_stozek_do_200km.html
I obudowa już
gotowa...
Miał ktoś styczność
z takim cudem?Fajna sprawa. Tylko pociągnąć rurę od zderzaka do tej puchy i gitara
-
W twoim wypadku
Danbar sporo da obudowa filtra, myslales moze o roztoczeniu przeplywki? Ktos juz
eksperymentowal z przeplywka?hehe doskonale o tym wiem
Na razie nie mam czasu na kombinowanie z obudowywaniem filtra, zobaczy się za jakiś czas.
Ważniejsze teraz jest doprowadzenie zimnego powietrza ze zderzaka.
Jeżeli roztoczysz przepływke, czy też wsadzisz większą z innego auta,
to trzeba się liczyć z tym, że autko najprawdopodobniej nie pojedzie
Dlatego do takiego zabiegu przydałby się ecumaster.
Było już o tym parę ładnych razy, wystarczy poszukać. -
sorki za OT
A jeśli chodzi o świnkę to którą II czy III? gdzieś na necie widziałem II razem z map sensorem ale nie pamiętam jaka była cena ale porównywalna do III coś koło 600zł
-
Mam zamiar kupić filtr firmy SIMOTA wiem że dobiera się filtr do mocy i pojemności i tu pytanie do was:
-jakie wymiary ma mieć stożek(dł/szer) i jaką ma mieć średnicę pod adapter do przepływomierza...PS: układ trochę zmodyfikowany...rozwiercona przepływka i przepustnica od sr20de