[GTi Mk3] Skrzynia biegów od GTi?
-
Silnik na pewno mam
zdrowy już był temat z tym związany i wszystko sprawdzałem co kazali i było tak jak
trzeba. Sprężanie też mam dobre. Więc nie wiem czemu tak jest. Zwykły 1.3 8V z 93
roku ma do setki 11,7 a seryjny GTi z tego roku ma 8,9 także wszystko jest ok:)Swifty GTI to kilkunastoletnie auta z bogatą przeszłością, więc różne rzeźby mogą mieć porobione...
Możliwe, że masz skrzynię nieoryginalną już
-
Swifty GTI to
kilkunastoletnie auta z bogatą przeszłością, więc różne rzeźby mogą mieć
porobione...
Możliwe, że masz
skrzynię nieoryginalną jużNieoryginalna to na pewno jest ale z jakiego modelu to nie wiem bo przy 100km/h na 5biegu ledwo dochodzi do 2500obr/min także muszę kupić od 1.0 i może się poprawi coś
Pozdrawiam wszystkich maniaków suzuki swifta -
A po co chcesz zmieniać? Przynajmniej na trasie możesz jechać jak gość. W gti to góra 110 idzie jechać, potem to już taki obroty, że silnik przez maskę omal nie wyskakuje.
-
A ktoś wie gdzie mogę wyremontować skrzynie w której jest padnięta dwójka i czy dużo z tym roboty?
-
A po co chcesz
zmieniać?Generalnie Swifta Gti kupuje sie przez pryzmat fajnych osiagow i sensownego spalania, wiec jak sie wykresli fajne osiagi (dluga skrzynia) to zostaje caly arsenal wad i zero plusow
-
Generalnie Swifta
Gti kupuje sie przez pryzmat fajnych osiagow i sensownego spalania, wiec jak sie
wykresli fajne osiagi (dluga skrzynia) to zostaje caly arsenal wad i zero plusowtak jak pisze Xsystoff właśnie po to. A w 1.0 sa 3,4i5 dłuższe niż w GTi. Na naszych drogach jazda z większą prędkością niż 120 to i tak nie ma sensu bo nadrobisz może 10minut a spalisz dużo więcej. Swifta kupiłem nie do jeżdżenia w trasy tylko do ścigania.
-
Tylko nie wsadzaj bebechow z matiza, bo podobno wytrzumuja jednego, maks dwa kjs`y czyli przekladajac na streety pewnie kilka nocnych scigow
-
A ktoś wie gdzie
mogę wyremontować skrzynie w której jest padnięta dwójka i czy dużo z tym roboty?najlepiej u jakiegos kolesia co ma o tym pojecie roboty jest sporo bo trzeba cala skrzynke rozebrac... znajac zycie to wyjdzie jeszcze cos do wymiany( lozysko, wybierak, przesuwka).
co do wycia silnika - zawsze mozna zaaplikowac 5 z 8v/6v obroty spadaja z ok 3300 na 3000 przy 100, niby nie duzo ale calkiem pozytywnie sie to odczuwa
-
Nieoryginalna to na
pewno jest ale z jakiego modelu to nie wiem bo przy 100km/h na 5biegu ledwo dochodzi
do 2500obr/min także muszę kupić od 1.0 i może się poprawi coś
Pozdrawiam
wszystkich maniaków suzuki swiftaJak masz 2,5 tys. obr przy 100 km/h to pewnie masz skrzynię od 1.3 8V - w moim są takie obroty przy tej prędkości
-
Generalnie Swifta
Gti kupuje sie przez pryzmat fajnych osiagow i sensownego spalania, wiec jak sie
wykresli fajne osiagi (dluga skrzynia) to zostaje caly arsenal wad i zero plusowW sumie racja - to ma zapier...ać
Jeśli nie to mamy małe, trzeszczące i papierowe autko
-
Wiem wiem tyle, że na 3 biegu do odcięcia prawie 170 doszło. Jaką będziesz skrzynie wstawiał?
-
Moim zdaniem trochę lipa jak jesteś na autostradzie albo ekspresówce gdzie predkość przelotowa to 140-150kmh. Każdy dłuższy wypad, nd morze czy gdzieś indziej to żadna przyjemność. Dobry pomysł z tym wstawieniem dłuższej "piatki". Osiągi na 1-4 dalej będą dobre..
-
I już wszystko jest OK. W trakcie jak jeździłem na skrzyni z Baleno wyremontowali mi moją skrzynie z GTi. Podjechałem, wymienili i wszystko śmiga Bez żadnych dopłat, płaczu i zgrzytów
Jakby co:
Autodiagnos. Zakład mechaniczno - diagnostyczny. Kycia J
Ul. Na Łuku 22
44-100 Gliwice
tel. 0 32 270 00 49 -
Biorac pod uwage, ze Cie oszukali na poczatku to ja bym ich nie polecał :szalone:
-
Hmmm czy oszukali. Powiedzieli, że to z Baleno. Trzeba pogadać z szefem bo mechanicy którzy odbierają tel na warsztacie mogą coś poprzekręcać. Dlatego wszystko poszło gładko po rozmowie z szefem.
-
I już wszystko jest
OK. W trakcie jak jeździłem na skrzyni z Baleno wyremontowali mi moją skrzynie z
GTi. Podjechałem, wymienili i wszystko śmiga Bez żadnych dopłat, płaczu i
zgrzytów
Jakby co:
Autodiagnos. Zakład
mechaniczno - diagnostyczny. Kycia J
Ul. Na Łuku 22
44-100 Gliwice
tel. 0 32 270 00 49Ile płaciłeś za ten remont skrzyni?
-
Za samą skrzynie 700zł.