Układ kierowniczy luzy na kierownicy
-
I mogły wyskoczyć luzy na przekładni kierowniczej. Można je częściowo zniwelować dokręcając jakąś śrubkę, ale wówczas kierownica będzie chodziła nieco ciężej.
-
A ja proponuje zamiast magikowania i cudowania podjedz na SKP i się wszystkiego dowiesz,ile za szarpak jest 20 zł? Ale zobaczy to ktoś kto się zna
-
najprawdopodobniej drążki masz do wymiany, nie bagatelizował bym.
-
Mam tak samo. Przekładnia Ci mówi, że jest do regeneracji. Ewentualnie czasem mogło się popuścić mocowanie kolumny do wałka przekładni, ale to raczej rzadkie przypadki.
-
ile cie taka przyjemność kosztowała? czy jazda z takim czymś jest niebezpieczna czy da rade z takim czymś jeździć?
-
ile cie taka
przyjemność kosztowała? czy z takim czymś jest niebezpieczna czy da rade z
takim czymś jeździć?regeneracja przekładni bez wspomy to 100zł w Katowicach na Paderewie
-
regeneracja
przekładni bez wspomy to 100zł w Katowicach na Paderewiea na allegro 500. Ale chyba ze wspomaganiem.
-
a na allegro 500.
Ale chyba ze wspomaganiem.No raczej:) Ja się tym interesowałem jakoś chyba 2 albo 1,5 roku wstecz,więc wątpię,żeby tak ceny skoczyły
-
ile cie taka przyjemność kosztowała? czy jazda z takim czymś jest niebezpieczna czy da rade z takim czymś jeździć?
Ja narazie z tym jeżdzę, co prawda rozkraczyć auto się nie rozkraczy, ale bardzo łatwo można skończyć na drzewie z takimi luzami
-
a na 500.
Ale chyba ze wspomaganiem.Raczej ze wspomaganiem za 500 w Łodzi bez wspomagania chcą 150, a ze wspomaganiem 550 dlatego ja też to odwlekam jak tylko mogę.
-
Dziś byłem na diagnostyce i okazało się ze tuleja Lewego wahacza! a co ciekawe ze wahacze mam new maja 2 miechy nie całe 2tys km przejechane
Wahacze Yamato... miało być tak fajnie a tu lipa. nic muszę kupić new tuleje koszt 25zł od razu sobie drążki kierownicze dam new żeby potem z nomu 200razy zbieżności nie robić.
Pyt.
Aby wymienić tuleje wahacza przedniego tą mniejszą potrzebna jest prasa? aby stara gumę wyjąć a new wsadzić?Pozdro
-
najprawdopodobniej wina lezy nie po stronie wahacza a po stronie osoby ktora to wymieniała nawet najgorsze gumy po 2 miesiacach nie wybija sie az tak bardzo... ktos kto montował wahacz skrecił wszystko z podniesionymi kołami i ot cala tajemnica.
-
Mam dokładnie te same wahacze, mają niecałe 6 tys przelotu i nie mam problemów z nimi, więc to by potwierdzał, że to nie ich wina. Chociaż jak wiadomo wahacz wahaczowi tej samej firmy czasem nierówny.
-
Dziś byłem na
diagnostyce i okazało się ze tuleja Lewego wahacza! a co ciekawe ze wahacze mam new
maja 2 miechy nie całe 2tys km przejechane
Wahacze Yamato...
miało być tak fajnie a tu lipa.To chyba Ty pisałeś, że te wahacze Yamato niby a jeden był wyraźnie gorzej wykonany od drugiego...
Może to jakieś podróby?
-
to był właśnie org bo tamten to był nie org mi wymienili
dziś jade do mechanika obadać ile mnie będzie ta zabawa kosztowała ;/ -
a kto zakladał poprzednie ?tak na marginesie wymiana wahacza w swifcie to sprawa banalna 20 minut roboty na strone.
-
ja to robiłem u mechanika Który ma dobrą opinie firma "Grześ" na śląsku ma swoje odziały.
no sprawa banalna ale zbieżność trzeba zrobić potem
Jutro jadę zakładać tuleje razem z new końcówkami kierowniczymi całość imprezy
60zł części oraz 140zł robota razem z zbieżnością. -
Jutro jadę zakładać
tuleje razem z new końcówkami kierowniczymi całość imprezy
60zł części orazjakie zakładasz te końcówki?
-
tylko skrec opuszczony samochod na kolach.... trzeba na luzno przepchac tyl - przód ponaciskac aby sie ulozylo tak jak powinno i dopiero dokrecac na maxa.
-
końcówki JC
a co do zakładania to jutro bende patrzał na ręce mechanikowi