Zmiana gaźnika z 1,0 na 1,3 czy się da?
-
Witam
jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.Mam pytanie chcę zmienić silnik w moim świstaku ("98"r) z 1,0 na 1,3 i już taki nabyłem ale okazuje się ze ten w silniku 1,3 ma jakiś dziwny gaźnik (silnik z "94"r) wygląda zupełnie inaczej niż wszystkie na allegro i niż w moim 1,0.
Pytanie brzmi czy w razie czego można zastąpić ten gaźnik w 1,3 na mój 1,0???
Wiem że pewnie różnica jakaś jest ale czy ktoś tak kombinował już? -
Witam
jest to mój pierwszy post na
tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Mam pytanie chcę zmienić
silnik w moim świstaku ("98"r) z 1,0 na 1,3 i już taki nabyłem ale okazuje się ze ten w
silniku 1,3 ma jakiś dziwny gaźnik (silnik z "94"r) wygląda zupełnie inaczej niż wszystkie na
allegro i niż w moim 1,0.
Pytanie brzmi czy w razie
czego można zastąpić ten gaźnik w 1,3 na mój 1,0???
Wiem że pewnie różnica jakaś
jest ale czy ktoś tak kombinował już?Zacznijmy może od tego, że nie masz gaźnika...
-
Pewnie to co napisze zburzy Twoj swiatopoglad, ale zarowno 1.0 jak i 1.3 nie maja gaznika tylko monopunkt.
edit:
Erde szybszy -
Wiem wiem tak czy inaczej wiadomo o czym mowa
-
Ja zaburzę wasz światopogląd, gdyż nazywanie monowtrysku gaźnikiem nie jest błędem i w literaturze stosuje się czasem takie określenie.
-
nie wymądrzajcie sie tylko odpowiedzcie na pytanie...bo te glupawe odpowiedzi do niczego nieprowadza.
-
Ja zaburzę wasz światopogląd,
gdyż nazywanie monowtrysku gaźnikiem nie jest błędem i w literaturze stosuje się czasem takie
określenie.gaznik owszem, ale elektroniczny gdyz funkcje dysz i rozpylaczy zastapila elektronika.
moze wegrzyny mialy inny uklad wtryskowy... tak czy siak watpie zeby wtrysk z 1,0 chodzil w 1,3 poprawnie
-
Urządzenie zasilające silnik w paliwo (to określenie zaakceptuje każdy) w 1.0 i 1.3 jest takie same (niedowiarków odsyłam do EPC).
Różnice jakie zauważyłeś wynikają ze zmian konstrukcyjnych do jakich doszło w 1997r.
W Twoim aucie jest inny silnik krokowy oraz dodana grzała (takie czarne ustrojstwo)które śmiało można wywalić. Jak już będziesz chciał zmienić monowtrysk to zaopatrz się w nowe uszczelki -
Dzięki właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem a nie wymądrzania się co jak się nazywa.
Czyli bez obaw mogę przełożyć cały silnik z 1,3 do mojej 1,0 (98r) i wstawić mój mono wtrysk z 1,0 bo on ma podpiętą elektronikę a tamten z 1,3 nie ma (94r)