[GTi MK2] Suzuki Swift 1.3 GTi MK2 by Marcin_GTi
-
ja i mkv mamy cos z twojego
kololowego gti ba, nawet mialem w nim okazje zasiasc za kadencji bylego wlasciciela
co do kompletowania wnetrza, zaczepy czekajaa ja mówię - skądś kojarzę to "ciapate" Mk II i jednak miałem rację
-
no ja też w nim siedzialem ba nawet jeździłem:P
-
Ty to już za mojej kadencji
Mjecio co masz? Oddawaj
Po zaczepy wpadnę jakoś, może na jakimś spocie Warszawskim się spotkamy -
Mjecio co masz? Oddawaj
kubelki ale i tak kompletujesz serie wnetrze wiec ci sie nie przydadza
Po zaczepy wpadnę jakoś, może
na jakimś spocie Warszawskim się spotkamyno spoko, o ile ich rudy nie wszamie
-
Wnętrze na zimę tylko, teraz będzie out ;p
Poza tym tylna kanapa się czasem przydaje, a i tak się zdarzyło, że co niektórzy w bagażniku musieli jechać -
A więc jeśli chodzi o pracę przy Suzi, to cały czas jest usuwany stary lakier, ponieważ lubił sobie odpryskiwać z niektórych elementów (chyba nikt go nie odtłuścił i nie zmatowił przed malowaniem, szczególnie ten czerwony, bo czarny się jeszcze trzymał), dodatkowo zabezpieczyłem już podłogę od wewnątrz, wyskrobując i lecąc 2 warstwy Hammerite`a, teraz już na dniach będzie kładziony nowy lakier, ale ze względu na przeciągające się prace na razie zostawię dach w spokoju i komora silnika też będzie musiała zaczekać
Jak będzie straszna wioska z tym czarnym dachem to się będzie czym prędzej malować, ale już mam dość chodzenia na piechotę Natomiast co do lakieru to wrócę do koloru w którym Suzi opuściła fabrykę, czyli białego, tylko z innej palety, zamiast Suzuki, będzie Porsche (+10km :d) Klik -
-
Dawno nic w temacie się nie działo, więc z nowości to przede wszystkim Suzuki przeszło przegląd , dostało nowe świece NGK i kable zapłonowe (Seiwa powiedziała papa, a że było to tuż przed Bemowem kupione o 8 rano, to są Boscha, bo tylko takie można było od ręki dostać )
Jak już wspomniałem trochę sobie Świst pojeździł w weekend na Bemowie, myślę, że jak na pierwszy raz, brak TPSa, serię wydech (poza kolektorem) i serię dolot czas ET: 16.161 jest w miarę ok, ale będzie chyba trzeba coś ze skrzynią zrobić, bo końcówka 3 i 4 trochę przymula... Chyba, że po montażu TPSa problem ustąpi...
Natomiast najlepszy czas na 60st to: 2.435 co ciekawe większość przejazdów na mecie to za każdym razem 136km/h, różnica czasów to praktycznie tylko kwestia trakcji na starcie, a po 400m ta sama prędkośćPrzy okazji kilka zdjęć:
Najnowszy mod :
2 w nocy w piątek, a on przestał chodzić jak powinien (kable zapłonowe : ):
-
Jakby to było mk3 to bym powiedział, że masz bardzo fajnego białego klona mojego GTi
a że jest to mk2 to mogę jedynie powiedzieć, że bardzo piknie się prezentuję po zmianie lakieru -
qrde ten tyl ma cos w sobie, gdzie mozna dorwac te dokladki zderzaka pod taka blaszke?:D
-
qrde ten tyl ma cos w sobie,
gdzie mozna dorwac te dokladki zderzaka pod taka blaszke?:DMam taką do sprzedania
-
To jest dokładka od MK2 zwykła
Miał być tył całkiem mk3 (oprócz zderzaka) z tablicą na zderzaku, ale nie idzie spasować dokładki od mk3 do mk2... Jest zbyt płytka i trzeba by jeszcze poza tym, przerabiać mocowania, ogólnie dużo rzeźby... Jakby ktoś chciał to leży u mnie dokładka od mk3 nowiutka, świeżo polakierowana na biało
Dzisiaj, jako, że pojawiła się okazja zakupić CRXa Del Sola, zacząłem się poważnie zastanawiać nad jego zakupem... Tylko szkoda by mi było chyba Suzuki sprzedać, tym bardziej, że technicznie oprócz braku TPSa (ma przyjść w tym tygodniu) w bardzo dobrym stanie, z zewnątrz w miarę ogarnięty, tylko o progach będzie trzeba pomyśleć, bo je zjadać zaczęło po woli już, głównie prawy... O włożonej pracy w niego nie wspomnę, szczególnie biorąc pod uwagę, że kupiony za ponad 4, włożone pracy i pieniędzy lepiej nie mówić, a teraz jakby ktoś za 5,5 wziął to już byłoby dobrze...
-
Naprawdę fajnie auto się prezentuje w dwukolorowym malowaniu i ten tył USDM miodzio
P.S. Masz taką krótką antenkę do CB dlatego, że pompa paliwa strasznie sieje?
W moim to jest nie do wytrzymania... -
To jest dokładka od MK2
zwykłano zwykła zwykła, ale od USDMa
przez co nie ma podświetlenia tablicy
ja sobie w tej dokładce umieściłem oryginalne oświetlenie z dokładki europejskiejGej sola nie kupuj
takie niemęskie auto jeśli kogoś uraziłem to przepraszam -
w sumie to trochę się dziwiłem, że nie ma dziury po podświetlaniu, ani śladów łatania od spodu... Więc może faktycznie USDM
Ogólnie mnie do Hondy ciągnie, bo części do tego tańsze, przez dobre hamulce, zawias, czy graty do silnika... Czy to będzie Del Sol, zobaczy się, bo ten jeśli będzie w dobrym stanie to zostanie sprowadzony za w sumie nie wielkie pieniądze i na poniedziałek by był... A Suzuki jeszcze nie wiem cały czas... Miało mieć już u mnie "dożywocie", ale dopóki się człowiek uczy to nie da rady utrzymać 2 samochodów... Albo jakiś dupowóz z LPG na jakiś rok się kupi, a później wróci do GTi... Bo teraz trzeba by było w wakacje już progi wymieniać, zrobić wydech na przelot 2", żeby jakoś to miało ręce i nogi z tym kolektorem i przy okazji nie dzwoniło o tyli stabilizator, więc trzeba by było trochę kasy włożyć, a w tym roku się chyba z tym nie wyrobię, bo jeszcze trzeba gdzieś odpocząć w wakacje... Jeszcze trzeba sprawę przemyśleć...
Antenka + jakieś radio Inteka to pierwszy zestaw jaki zadziałał w Swifcie i nie ma z nim problemu, oprócz marnego nadawania na krótkiej antence, które jest tak samo słabe na Swifcie jak i innych samochodach to odbiór jest jak na normalnej antenie
-
Ogólnie mnie do Hondy
ciągnie, bo części do tego tańsze, przez dobre hamulce, zawias, czy graty do silnika... Czy
to będzie Del Sol, zobaczy się, bo ten jeśli będzie w dobrym stanie to zostanie sprowadzony za
w sumie nie wielkie pieniądze i na poniedziałek by był... A Suzuki jeszcze nie wiemNo to widzę, że masz podobnie jak ja. Też mnie ostatnio coraz bardziej w kierunku Hondy ciągnie - na pewno nie Del Sol (wizualnie mi nie pasuje). I na pewno coś z VTEC'iem. Ale także - ciągle jeszcze się zastanawiam, a Swift bezawaryjnie pokonuje kolejne kilometry. No i - GTi potrafi spalić 7l/100 w trasie (ostatnio sprawdzane KK=> Kraków i z powrotem), ładnie się zbiera. Wizualnie także mi pasuje, silnik porobiony, zawias porobione.... szkoda byłoby sprzedawać - tym bardziej, ze nie dostałbym za GTi'ka na pewno tyle, ile w niego już włożyłem. A nowe auto znów było by niewiadomą - w przeciwieństwie do GTI'ka, który jest dla mnie całkowicie pewny aktualnie.
Pozdr.
-
No to widzę, że masz podobnie
jak ja. Też mnie ostatnio coraz bardziej w kierunku Hondy ciągnie - na pewno nie Del Sol
(wizualnie mi nie pasuje). I na pewno coś z VTEC'iem.Ja już zdecydowałem że na wiosnę, swift idzie na sprzedaż a kupuje civica w coupecie
-
Antenka + jakieś radio Inteka
to pierwszy zestaw jaki zadziałał w Swifcie i nie ma z nim problemu, oprócz marnego nadawania
na krótkiej antence, które jest tak samo słabe na Swifcie jak i innych samochodach to odbiór
jest jak na normalnej antenieNo właśnie ja miałem też dziadowskiego Inteka z tą dodawaną do niego antenką i jeszcze jakoś to dawało radę na krótkich dystansach, ale teraz mam Unidena i ML145 i zbiera mi toto cały syf z instalacji elektrycznej auta...
-
No właśnie ja miałem też
dziadowskiego Inteka z tą dodawaną do niego antenką i jeszcze jakoś to dawało radę na krótkich
dystansach, ale teraz mam Unidena i ML145 i zbiera mi toto cały syf z instalacji elektrycznej
auta...mam taki sam zestaw i takie same problemy :szalone:
-
Ja już zdecydowałem że na
wiosnę, swift idzie na sprzedaż a kupuje civica w coupeciesame Hundy będą a ja Hundy nie kupię prędzej Nissan-a