Rozpórka z GTi w 1.0 - pasi?
-
Znalazłem coś takiego:
Czy ktoś próbował zakładać rozpórkę z GTi do litra? Mocowanie wizualnie pasuje do kielichów, ale co z filtrem powietrza? Niby rozpórka jest w tym miejscu wygięta ale raczej pod kształt dolotu i kolektora ssącego z GTi.
To samo z tylną, czy 3 drzwiowe GTi ma inne mocowania amortyzatorów jak 5D? -
Tylna pasuje i do 3d i 5d
-
Dzięki, czyli tylna potwierdzona
-
Przednia do kielichów pasuję, bo rozstaw taki sam. Rozpórek do Gti jest wiele rodzajów i kształtów zarazem, także pewnie jakiś model nad silnikiem 1.0 też się zmieści.
-
do 1.0 odpusc sobie rozporke...
-
Tyaaa.... Yendrek ma i sobie chwali...
-
Przod nie podejdzie przez obudowe filtra powietrza. W 1.3 8v mialem w tym miejscu mocno wygieta rozporke, a w GTi giecie jest duzo mniejsze i w innym miejscu. Sama rozporka bardzo duzo daje przy kilkunastoletnim, lekkim nadwoziu.
-
Sama rozporka bardzo duzo daje przy kilkunastoletnim, lekkim nadwoziu.
Ale najpierw niech wrzuci sobie staba,mniejsza kasa a jest różnica
-
Rozpórkę miałem kiedyś w kadeciku 1.6 i miło wspominam wrażenia po jej założeniu. Poluję też na stabilizator, ale trudno go będzie tu przewieść.
-
Przod nie podejdzie przez
obudowe filtra powietrza. W 1.3 8v mialem w tym miejscu mocno wygieta rozporke, a w GTi giecie
jest duzo mniejsze i w innym miejscu. Sama rozporka bardzo duzo daje przy kilkunastoletnim,
lekkim nadwoziu.A miałem nadzieję że jednak będzie pasować ta przednia... Trudno, pozostaje mi założenie tylnej i stabilizatora do przodu.
-
Znalazłem coś takiego:
> Rozpórka z eBay121 funciaków za dwie - good price może skuszę się na jesień jak kasa będzie ( albo w lato jak uda się robotę dorywczą znaleźć u mnie na wsi )
To samo z tylną, czy 3
drzwiowe GTi ma inne mocowania amortyzatorów jak 5D?swego czasu chciałem właśnie tylną zakładać od kolegi Suzin-a, niestety miałem parę mm różnicy na kielichach ... więc odpuściłem temat.
Przód - rozstaw pewnie pasuje, ale puszka blokuje, trzeba by ją wywalić i zrobić customa To nie problem, już Stanley ( bodajże dobrze pamiętam ) robił przeróbkę na dolot z VW-eja jakiegoś ( chyba Polo ) i puszka była bardziej płaska i mniejsza -
chwali sobie, przynajmniej plastiki nie hałasują..
a moja rozpórka powstała poprzez odpowiednie naginanie rury którą dostałem od bartiego, a potem było spawanie do mocowań i do pierścieni -
Rozpórka do Swifta 1.0 pasuje firmy UltraRacing ( sam ma zamontowaną auto jeździ w KJS'ach itp.) http://www.ultraracing.com.my/Catalog.asp?Brand=Suzuki&Model=Swift%2089-94&page=1
nic nie trzeba zmieniać z filtrem bo "przechodzi" nad nim.
Jest tylko pytanie jakie masz wzmocnienia na masce (zależne od roku produkcji auta) bo jeśli się krzyżują nad mocowaniem rozpórki to nie domkniesz maski ( chyba że je usuniesz ). -
Z tego co mi wiadomo to w piasecznie pod Warszawa jest firma która jest przedstawicielem UR .
Kiedyś u nich kupowałem takie niebieskie wężyki do chłodnicy .
Rozpórka zupełnie nie będzie pasować od gti .
Ale wiem ze była jakiś czas temu na allegro rozpórka do 8v wystawiona przez firmę z sopotu .
Dars tuning czy coś takiego. -
Dalej mozna zrobic pod Szczecinem rozpore za 175 zł na wymiar do 1.0
Odnosnie rozporki z 1.3 8v to pytanie czy 1.0 ma dokladnie w tym samym miejscu obudowe filtru powietrza... bo jakby nie patrzec 1 cyl mnniej...
-
Z tego co mi wiadomo to w
piasecznie pod Warszawa jest firma która jest przedstawicielem UR .masz może jakiś namiar na nich, albo www ?
Ale wiem ze była jakiś czas
temu na allegro rozpórka do 8v wystawiona przez firmę z sopotu .
Dars tuning czy coś takiego.tak - dokładnie od Darsa były
Dalej mozna zrobic pod
Szczecinem rozpore za 175 zł na wymiar do 1.0coraz droższe te rozpórki ?
-
powiem szczerze ze tak czytam i naszla mnie chec na rozporke....... tylko musze poszykac do 1,3 8v ... chyba ze ktos wie gdzie sa ewentualnie linka
-
czyli prawdopodobnie rozpórka z gti bez problemu podejdzie do 1,3 mk V ????
-
Sklep z rozpórką UltraRacing
http://www.rpmotorsport.pl/auta/suzuki_swift_89-94_-_rozporka_przednia_gorna-p-12012.htmlJeżeli ktoś ma filtr powietrza okrągły ( u góry), a z tego co wiem to tylko Gti i 1.6 ta nie ma to rozpórka od Gti wygięta nie będzie pasować do reszty bez przeróbki dolotu powietrza.
-
W 1,6 też jest ten okrągły filtr powietrza