Felgi ...
-
Ja mam w Justy 15x7 et38 z oponami 195/50 i przy trzech osobach czasem ociera, a tak to spoko można jeździć ale w przyszłości tylko profil 45
-
W moim na kołach 195/50/15/7 nic nie obcierało, ale nie nie jechałem nigdy autem więcej niż w 2 osoby i nie mam nadkoli z tyłu.
Co do prowadzenia bardzo fajnie, ale w koleinach trzeba się pilnować.
A tak to wyglądało: -
W GTi 195/50 r15 ociera, nie
wiem jak w reszcie ale nie podejrzewam zeby bylo inaczej.Jakie masz ET ? to jest istotne!
-
Jakie ET bys nie mial to i tak bedzie trzec o nadkole, a moje ET nie ma nic do rzeczy bo mam 175/55 i jest ok.
-
Jakie ET bys nie mial to i
tak bedzie trzec o nadkole, a moje ET nie ma nic do rzeczy bo mam 175/55 i jest ok.miałem et 38 i kapcie 195/50r15 i nic nie tarło nawet z 5 osobami w aucie teraz mam et 40 i tym bardziej jest duży luz
-
u mnie felga 15x7" et 38, na kapciach 195/45 nic nie obcieralo, teraz na 195/50 przod delikatnie przy max skrecie, moze to kwestia mocowania nadkola, z tylu nie wiem bo jeszcze koncze opony na profilu 45 poza tym i tak mam wydmuszke wiec obcierac nie bedzie
-
Niedawno założyłem felgi 15x7` et 37 Na maksymalnym obiążęniu, gdzie jechałem z trzema osobami, z czego każda po jakieś 90kg, obcierał tył(195,50) na wybojach, przód spoko bez odzewu (195,45) Z kolei jak jeżdżę sam, to cisza, załozylem na chwile te wyższe na przód i również nic sie nie działo, ale nie wiem co jakby to wyglądało z obciążeniem.
Więc jak sie jezdzi samemu góra 2 osoby, to 50 mogą byc jednak jeżeli bedzie ktoś wozić sięfurą z kolegami na bujaka to pasuje miec te 45. Ja jeżdżę prawie zawsze sam, wiec zostanę przy 50.Dodam, że zmiana z 13
stalowych na 15
alu, zmienia pojazd całkowicie -
Ja też przeważnie jeżdżę sam i opony 195/50 są spoko, ale są o jakieś 1,5cm wyższe niż seryjne 13 i jest większy opór na przyszłość kupię profil 45. Niektórzy mówią że 15" są do swifta za duże, może to i racja ale samochód ładnie wygląda
-
na 15 ( et 38) polecam 175/55 albo i 175/50 nic nie obciera no i to wygląda nie jak 195/50 balony he i tak auta nie muli
p.s sprawdzone na 2 swiftachpozdro
-
jeden czort
-
na 15 ( et 38) polecam 175/55
albo i 175/50 nic nie obciera no i to wygląda nie jak 195/50 balony he i tak auta nie
muli
p.s sprawdzone na 2 swiftachpozdro
tylko, że szersza opona wygląda ciekawiej jak się spojrzy z tyłu na auto. No ale niestety, nie można mieć wszystkiego.
-
tylko, że szersza opona
wygląda ciekawiej jak się spojrzy z tyłu na auto. No ale niestety, nie można mieć wszystkiego.175 też robi robotę 195 do litra to troszkę chyba już za dużo
-
Ja mam Justy 1.3 8V 4WD a w garażu silnik od Swifta Gti...także silnik zrobi robotę hehe tylko nie mam kasy na przekładkę i kilka części.
Widziałem w swiftach nawet 17 calowe felgi ale to już przesada, uważam że 15" wyglądają ładnie:) -
15 cali to juz granica, wieksze sa za duze
-
Ja mam Justy 1.3 8V 4WD
zestaw mam podobny tylko że moje to swift i bez 4WD tylko kasy na felgi brak -
zestaw mam podobny tylko że
moje to swift i bez 4WD tylko kasy na felgi brakposzukaj na allegro w aukcjach
ja wylicytowałem za 172 komplet felg 15, 7
bardzo ładne -
15 cali to juz granica,
wieksze sa za duzekto Ci takich bzdur naopowiadał ? 16" to granica w serii, powyżej już pozostaje klepanie nadkoli, albo jazda samemu bez niczego
-
poszukaj na allegro w
aukcjach
ja wylicytowałem za 172
komplet felg 15, 7
bardzo ładnea tak wyglądają
-
poszukaj na allegro w
aukcjach
ja wylicytowałem za 172
komplet felg 15, 7
bardzo ładneTylko, że u mnie jest jeszcze taki problem, że ciągle jeszcze mam do regeneracji maglownice i nadchodzi rozrząd i olej, więc wole mieć najpierw zrobione to co powinno być, i nie mieć felg, niż mieć felgi i rozklekotane auto
-
kto Ci takich bzdur
naopowiadał ? 16" to granica w serii, powyżej już pozostaje klepanie nadkoli, albo jazda
samemu bez niczegono nie mam sil... żadne bzdury, to mowa o wyglądzie ;/
wieksze felgi sa za duze do takiego malego samochodu