Czy jest roznica miedzy alternatorem od 1.0 a 1.3 GTi?
-
jw. szukam szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. najprawdopodobniej nie mam ladowania i czeka mnie wymiana. a na rynku (szczecin) dostepne sa tylko od 1.0. podejdzie? czy nie bardzo?
-
jw. szukam szukam i nie mogę
znaleźć odpowiedzi. najprawdopodobniej nie mam ladowania i czeka mnie wymiana. a na rynku
(szczecin) dostepne sa tylko od 1.0. podejdzie? czy nie bardzo?wydaje mi się, że nie powinno być różnicy w ładowaniu,
prąd chyba dają taki sam, ale nie dam sobie wacka uciąća dowiadywałeś się u nas ile kosztuje regeneracja altka ?
-
Nie ma komplenie żadnej różnicy .
Ja mam u siebie w gti od 1.0 i wsio jest ok . -
Dzięki za rozwianie wątpliwości jutro się dowiem jak będzie z regeneracja. O 8 jadę do elektryka sprawdzić jak wygląda ładowanie z alternatora. Bo dzisiaj rozładował się aku który załatwił mi Krzysiek, a on raczej był sprawny. Są 3 możliwości, albo mam gdzieś zwarcie i to mi rozładowuje aku (gorsza wersja), alternator powiedział bay bay (wersja pośrednia) lub poluźnił się pasek (wersja która bardzo by mnie zadowoliła )
-
Nie ma komplenie żadnej
różnicy .
Ja mam u siebie w gti od 1.0
i wsio jest ok .może i na oko jest ok, ale według Intercarsu, jest to 45A vs 50A ... więc zawsze te 5A mniej
-
Cześć. Dam Ci odpowiedź z pierwszej ręki. Alternator wydaje się być taki sam. Przekładałem do gti z 1.0 i działa bez zarzutu. Jedyną komplikacją jest fakt, że kółko pasowe na alternatorze z 1.0 jest węższe niż na Twoim starym z gti. Wystarczy je przełożyć i wszystko gra. Cześć
-
Okazalo sie, ze jest uwalony kabel od altka, ale to Przemek dokladniej opisze jak wroci.
-
Znaczy sie wg katalogu na stronie w , którym zapewne sprawdziłeś.
Jakiś czas temu szukałem pod gti i niestety nie posiadali nawet po oczekiwaniu na niego tydzień czasu . -
Okazalo sie, ze jest uwalony
kabel od altka, ale to Przemek dokladniej opisze jak wroci.ach te wredne wiewiórki
Znaczy sie wg katalogu na
stronie w , którym zapewne sprawdziłeś.dokładnie tak.
Jakiś czas temu szukałem pod
gti i niestety nie posiadali nawet po oczekiwaniu na niego tydzień czasu .IC to IC - co jest w katalogu, czasem nie pokrywa się ze stanem faktycznym co jest na stanie