[GTi MK3] Black and rust power
-
Witam, na poczatku chcialem przeprosic ze to kolejne czarne gti w projektach ale chcialem pozostawic cos po moim sztosie jak go juz ruda utleni Najlepiej zaczac od poczatku wiec tak: po kilku innych mniej i bardziej udanych samochodach, postanowilem kupic takie ktore juz pozostawie na dluzszy czas i bedzie calkiem rozwojone, a jednoczesnie niezbyt pospolite na naszych ulicach... spontanicznie wybor padl na czarnucha, to chyba bylo chwilowe zauroczenie kilka telefonow i wycieczka do sieradza po czarne dosyc seryjne gti, rzekomo w dobrym stanie. Po przybyciu na miejsce, na szczescie sie nie zalamalem, tylko delikatnie prrzejalem deliatna rzezba tu i owdzie, 3 zaprawki, dziurka w podlodze, rzeznicko spawany wydech, nie trzymajace silowniki klapy, zdarta kierownica, felgi delikantnie nadgryzione zebem czasu, i 2 lyse opony z lylu (o wielu pierdolach pewnie zapomnialem ) na autem przemawiala mechanika, hamulce i zawias w dobrym stanie, nie zniszczone wnetrze, i bezwypadkowa przeszlosc( jedynia byla mala kolizja, czego sie dopatrzylem po kilku miesiacach, o skutkiem czego byl wymieniany reflektor, halogen i zderzak), ogolnie trzymalo sie kupy, i wygladalo na te 189 000 km przejechanych przez 2 Hansow w srednim wieku mniejsza o wiekszosc, auto po stosownej negocjacji kupilem, i szczesliwe przejechalem te 180 km do domu( stare dobre czasy, jeszcze bez prawa jazdy, wtedy to sie bylo mlodym, glupim ) dobra koniec przynudzania, troche suchych faktow po przyjezdzie od szwabow:
MODEL: rdzuzuki dziurswift GTi '95
SILNIK: 1.3 16v DOHC nasze koffane i uwielbiane G13b
Plan: rozlegly, na chwile obecna czesciowo realizowany...
UKŁAD DOLOTOWY: seria
Plan: cos trza ulepic...
UKŁAD WYDECHOWY: seria, brak kata i srodkowego, ostatni przepalony i zardzewialy, i jeszcze duzooo drutu na nim
Plan: kompletny układ wydechowy z kwasówki + kolektor 4-2-1 o stosownej srednicy
ELEKTRONIKA: seria
Plan: kwi... kwi... kwi... pewnie wleci DET 3
UKŁAD NAPĘDOWY: seria, kola 195/45R15
Plan: lekkie alu, skrocic glowne, moze zeszperowac w dalekiej przyszlosci dyfer
ZAWIESZENIE: seria
Plan: obnizyc i usztywnic
UKŁAD HAMULCOWY: seria
Plan: ogolnie poprawic skutecznosc hamowania.
BODY-KIT: seria, biale klosze kierunkow, ciemne szyby, brak oznaczen
ŚRODEK: seria, szportowa kiera, wiejska galka
Plan: hardcorowo na sportowo
CAR-AUDIO: jakis stary blaupunkt, glosniki alpine w desce i elipsy sony w boczkach z tylu
Plan: poprawic audio -> wywalic audio -> wsadzic cokolwiek bylyby brzdekalo
MOC: tego nikt nie wie
troche fot jak autko wygladalo po zakupie, niestety nie mam wnetrza ani z pod maski
-
troche fot jak autko wygladalo po zakupie, niestety nie mam wnetrza ani z pod maski
Fajne czarne GTi Jednak coś w tym jest, że 3/4 GTi'ków są czarne wrzucaj białe kierunki w bok i będzie super
-
Na glebe go!
-
Na glebe go!
dokladnie tak!. a czarny bo nie od dzis wiadomo ze czarne GTi sa najlepsze
-
a czarny bo nie od dzis wiadomo ze czarne GTi sa najlepsze
no już nie bądź taki skromny czerwone mk2 i białe mk3 też są fajne,po prostu na czarny zawsze jest moda
-
gleba bedzie w nadchodzacym roku na zdjeciach jeszcze jakos wyglada, masakra jest po wybebeszeniu wnetrza kierunki zmienie, ale dopiero jak wpadnie luzny grosz
-
Czarne jest piekne
Na zlocie zrobimy black gti terror
-
Czarne jest piekne
Na zlocie zrobimy black gti
terrorTaaa terroryzowac to Wy mozecie jedynie biedne babcie :lizulizu: brudem na swoich piekielnie wyplowialych afro japanizach lepiej zabierzcie ze soba myjnie podreczna i kilka wiader mleczka kororyzujacego
Ale wracajac do tematu powodzenia w projekcie
A na moje oko to w ostatnim czasie na forum przybywa wiecej GTi niz ubywa -
No i autko po zakupie prezentowało się na prawdę dobrze
Plany masz dość ciekawe i mocne - powodzenia więc
BTW. A czarne GTi MK3 rzeczywiście najlepsze
Pozdr.
-
lepiej zabierzcie ze soba myjnie podreczna i kilka wiader
mleczka kororyzujacegoZawsze lepsza podreczna myjnia niz podreczny zestaw do polerki, bo juz po kilku godzinach czerwony tak plowieje, ze wyglada jak roznowe majty Dody
A na moje oko to w ostatnim
czasie na forum przybywa wiecej GTi niz ubywaAle coraz mniej ich ogolnie, zostaja w rekach fanatykow.
-
Zawsze lepsza podreczna
myjnia niz podreczny zestaw do polerki, bo juz po kilku godzinach czerwony tak plowieje, ze
wyglada jak roznowe majty DodyWole rozowe ale CZYSTE majty dody niz czarne a w dodatku BRUDNE majty afrohomoniewiadomo
Ale coraz mniej ich ogolnie,
zostaja w rekach fanatykow.Kto wie, moze z czasem w polsce bedzie wiecej GTi niz w jakim kolwiek innym panstwie europy
-
Wole rozowe ale CZYSTE majty
dody niz czarne a w dodatku BRUDNE majty afrohomoniewiadomoTrzeba bedzie to sie i nawet polerke zrobi zeby autko ladne bylo.
Dobra dojdzmy do zgody. uznajcie wyzszosc czarnych Gtikow;]Kto wie, moze z czasem w
polsce bedzie wiecej GTi niz w jakim kolwiek innym panstwie europyta bo nigdzie ich nie chca i w pl proboja zlomowac. A my je ratowac i smigac;]
-
Czarne jest piekne
Na zlocie zrobimy black gti
terrortrue
-
no już nie bądź taki skromny
czerwone mk2 i białe mk3 też są fajne,po prostu na czarny zawsze jest modaale czerwony jest szybszy
-
ochydne trolle!
po zakupie trzeba bylo zalegalizowac sztosiwo, duzo jezdzenia, troche stania w kolejkach, najwiecej oczekiwania na wszystkie papiery i w koncu zarejestrowalem czarnucha, dla dociekliwych calkowity koszt rejestracji wyniosl 1500 z oc na pol roku W miedzyczasie wymienilem podstawowe elementy eklsploatacyjne: filtry, olej, rozrzad, swiece, itp. takze wyszedl pierwszy problem jakim bylo przerywanie i nierownomierna praca silnika powod okazala sie banalny, przerdzewial przewod paliwowy nad zbiornikiem( pierwsze oznaki prawdziwego swifta, ruda daje sie we znaki od poczatku uzytkowania )
Wjezdzajac sie w auto i je poznajac, zaczynalem doswiadczac coraz czesciej tego czego doswiadcza kazdy uzytkownik dzitiaja, nieokreslony banan na twarzy, przy wyprzedzaniu, rozpedzaniu, pokonywaniu zakretow... poprostu przyjemnosc z jazdy byla niesamowita, nie sadzilem ze auto tak kartonowe i z tak malym silnikiem moze sprawiac tyle frajdy z jazdy( zreszta teraz tez sprawia ), jednak powoli zaczynal doskwierac takze niedosyt, w glowie zaczynaly rodzic sie plany....
i wymienilem irytujaca mnie alu galke na przyjemna w dotyku skorzana gale, jacky auto sport
p.s. sorry za mala ilosc zdjec ale czesc z nich poszla w sina dal po awarii kompa
-
Ładny, czarny GTi
Te auta mają coś w sobie...Gdzie nabyłeś taką gałkę? Moja w Swifcie też mi się nie podoba, a ta jest całkiem ładna.
Byłem na stronie tego jacky auto sport, ale nie sprzedają w detalu.PS. Wyczyść skrzynkę, bo pisać do ciebie nie można.
Wyświetla się "Mjecio przekroczył limit swojej skrzynki odbiorczej." -
Gdzie nabyłeś taką gałkę?
Moja w Swifcie też mi się nie podoba, a ta jest całkiem ładna.
Byłem na stronie tego jacky
auto sport, ale nie sprzedają w detalu.Na allegro są,wystarczy poszukać
-
dokladnie, sa na allegro wyczyscilem skrzynke
-
Siemasz Małolat Widzę, że nawet po kupnie Twoje GTI prezentowało się godnie. Fajnie fajnie, kolejny dżitiaj nie zmarnuje się gdzieś na złomie, życzę powodzenia i dużo cierpliwości
-
jaki malolat, prawdopodobnie najmlodszy uzytkownik gti w klubie dzieki a czy nie skonczy na zlomie to sie okaze, bo moja cierpliwosc tez ma swoje granice