Swift MK4 wymiana gum zawieszenie przod
-
No to jest, czy nie?
Oczywiście pytanie dotyczy swifta, bo w innych to wiemy, że czasem jest a czasem nie.Niedawno moj nie przeszedl przegladu, bo szanowny pan diagnosta przypierniczyl sie do luzow spowodowanych sworzniem. Wymienilismy wahacz, pozniej sie okazalo, ze koncowki drazka tez sa posypane i tez trza bylo wymienic. Efekt taki, ze ostatni przeglad kosztowal mnie prawie 50% wartosci parcha.
Tak na marginesie gdyby nie wynikalo to z mojego posta - mechanik powiedzial, ze sworznia nie da sie wymienic - trzeba caly wahacz...
Ps. Panowie, zwroccie czasem uwage na ortografie.. "WAHACZ" nie "WACHACZ"... (pisze tutaj, ale blad nagminnie powtarzany w innych watkach)
-
w oryginalnych wahaczach jest niewymienny
-
No to jest, czy nie? Oczywiście pytanie dotyczy swifta, bo w innych to wiemy, że czasem jest a czasem nie.
Nie wiem generalnie co w tym śmiesznego- widziałem wachacze do swifta z wymiennym sworzniem i z niewymiennym Prawdopodobnie te z wymiennym to jakiś zamiennik, no ale wspomnieć trzeba.
-
Nie wiem generalnie co w tym
śmiesznego- widziałem wachacze do swifta z wymiennym sworzniem i z niewymiennym
Prawdopodobnie te z wymiennym to jakiś zamiennik, no ale wspomnieć trzeba.Nie no, spokojnie drogi Kolego , mi chodziło o oryginalny, bo sam nie wiem jak tam jest .
-
ok juz jestem po zabiegu wymiany i powiem tak..... oryginalne wachacze maja niewymienny sworzen a kupione nowki yamoto czy yamato (czy jakos tak moge podac model katalogowy jak ktos chce INTER CARS) maja wymienny...
-
ile taki wahacz kosztuje? i wymiana? możesz na PW podać będę wdzięczny
pozdro -
ile taki wahacz kosztuje? i
wymiana? możesz na PW podać będę wdzięczny
pozdro
Ależ niech tutaj poda, będziemy wszyscy -
Ależ niech tutaj poda,
będziemy wszyscyWłaśnie!
Tym bardziej, że wreszcie będę musiał wymienić. Może za pieniądze ubezpieczyciela drogi. -
ja placilem za 2 wachacze i za 2 laczniki stabilizatora (wszystko oryginalnie japonskie) zaplacilem 183zł ale to po bardzo dobrej znajomosci ogolnie za caly komplet wyszlo by w granicach 300zł (po 100zł za wachacz i 50 za laczniki) polecam w InterCarsie kupowac beda sie dobrze sprawowaly...
-
Witam .Jak odróżnić oryginalne wahacze od zamienników .Jakiej firmy wybrać wahacze ewentualnie tulejki .
-
Jakiej firmy wybrać wahacze ewentualnie tulejki .