sportowy regulator ciśnienia...
-
Czy ktoś kiedys montował? Czy po takich modach jak cały dolot, przepustnica 60mm i cały przelot jest sens go montować i podnosić ciśnienie?? Jak go zamontować? Czy wyda taki z allegro za 150 pln?? Szukałem po forum ale kompletnie nic nie znalazlem. Wesołych świąt:)
-
Moim zdaniem szkoda pieniedzy.
Jakbys mial agresywne walki to byc moze bylby sens ale...
Przy duzych przerobkach i tak przyda sie ecumaster lub strojenie kompa org., a wtedy mozna przekrecic kopulke i masz wczesniej sygnal z walkow a tym samym wtrysk(komp chyba nie ma zadnej kompensacji tego). Potem mozna wydluzyc wtrysk i efekt podobny jak przy wiekszym cisnieniu tylko duzo bardziej sterowalny. -
fetor ma musi sie ujawnic regulator ma sens jesli masz zamiar dalej grzebac, ale jesli nie, to taniej wyjdzie listwa wtryskowa od mk1 gti, ustawiona jest na wyzsze cisnienie, i jest dobrym rozwiazaniem poki nie bedziesz stroil, teraz u mnie bedzie taka zamontowana poki nie bede mial swini na forach pisza ze po przepustnicy mozna jezdzic bez grzebania z paliwem jednak z doswiadczenia, silnik na za ubogo przy srednich wychyleniach przepustnicy. masz rozwierconego maf-a, czy seryjny rozmiar?
-
maf narazie seria, ale bedzie rozwiercony po nowym roku. wydaje mi sie że szybciej i łatwiej będzie założyć regulator niż szukać listwy od mk1... chyba że ktoś ma do sprzedania:D regulator poradził mi kiedyś rossi, niby nie jest to duzy koszt a może dołożyć troszkę mocy:) pozdro i chetnie wysłucham waszych wypowiedzi.
-
Najpierw robisz TO , a potem zakladasz regulator cisnienia.
jezdzilem tak przez ponad rok, nic sie nie dzialo.
-
kolego mam już to zrobione:) Jaki miałeś ten regulator? Jakieś problemy przy montażu?
-
Najpierw robisz
TO , a potem zakladasz
regulator cisnienia.
jezdzilem tak przez ponad
rok, nic sie nie dzialo.A jak tam subiektywne odczucia (czy też może masz jakiś pomiar?) po zmianie przepustnicy i zwiększeniu ciśnienia paliwa?
Myślę o małych modach mojego Swifta na wiosnę - właśnie przepustnica + regulator, do tego jakaś obróbka głowicy. No i chciałbym wiedzieć, jakich efektów się spodziewać Lub też czy nie zacząć lepiej myśleć o Isuzu Gemini GTi (wiem, wiem - wariactwo ze względu na dostęp do części, ale... )/CRX'ie ED9.
Pozdr.
-
za te pieniądze nie kupisz nic co będzie chodziło tak jak swift gti... jak zamontuje regulator to pojadę na hamownie i wkleje.
Dobra mam jeszcze takie pytanie jakie jest seryjne ciśnienie na listwie? Z tego co pamiętam rossi mówi, żeby zwiekszyć aż o 1.0??