Suzuki Swift GTi by Bak :)
-
-
Witam po troszkę dłuższej nieobecności
Prace z GTi posunęły się już trochę dalej
Co zostało zrobione
- Amortyzatory- stare były już na wykończeniu, mogłem wymienić, tylko dwa, ale stwierdziłem, że potem nie będzie mi się chciało znowu grzebać, więc zostały wymienione na 4 nowiutkie Bilsteiny
- Przy okazji wymienione łożysko kolumny MCPhersone'a
- Wymienione Tuleje wahaczy
- Wszystkie płyny wraz ze wszystkimi filtrami
- Wymieniony rozrząd
- Wymienione świece, kable zapłonowe
- Koła wymienione na zimowe (na stalówkach)
- Podświetlenie zegarów- zrobione, ale znów zaczęło przerywać (Przerywa na wybojach)
- Maska- wystarczyło wyregulować- już się pięknie zamyka
- Wymieniony cały wydech. Miałem całkowity przelotowy Teraz są dwa tłumiki dedykowane do GTi- końcowy z jedną rurką.
- Blacharka zrobiona, całe podwozie zabezpieczone. Było już zabezpieczone, więc nie było tak najgorzej. Podłoga i progi są całe zdrowe, na mocowaniach wahaczy jest troszkę rdzy, ale tego już się pozbyliśmy.Jak wystarczy zapału, to na wiosnę auto będzie rozebrane do najmniejszej śrubki i zabezpieczone jeszcze raz całe pożądnie
Modyfikując Swifta będę robił to tak, aby zachował on jak najbardziej cichociemny wygląd.
Na razie każdy, który stawał ze mną- nie miał szans
Miny gości- bezcenneZa halogeny jeszcze się nie zabrałem...
Na razie tyle, jak ogarnę wszystko, to jeszcze w tym tygodniu powinny być fotki
Pozdrawiam,
Bak -
- Podświetlenie zegarów-
zrobione, ale znów zaczęło przerywać (Przerywa na wybojach)
pewnie kostka któraś na stykach
Na razie tyle, jak ogarnę
wszystko, to jeszcze w tym tygodniu powinny być fotki
Pozdrawiam,
Bakszkoda trochę tego wydechu, ale jak łeb urywało to cóż
P.s: czemu jedna rurka - miała być dwu rurka - Podświetlenie zegarów-
-
Oczywiście nie miałem czasu, żeby napisać... sorry
Samochód już w miarę ogarnięty
Przeciwmgielne już przykręcone, podświetlenie zrobione, w między czasie wymieniłem jeszcze drążki kierownicze, więc była ustawiana zbieżność, wszystko graP.s: czemu jedna rurka - miała być dwu rurka
Też polowałem na jakąś dwururkę, ale niestety pewnego dnia dostałem rozkaz:
"Jedź coś zrobić z tym tłumikiem, ze starym nie wracaj"
I z takich, które mi się podobały, to był tylko jeden, właśnie z jedną rurką.
Wygląda to mniej więcej tak:
Sorry, za brudny samochód
Niedługo może uda mi się wyskoczyć na jakąś sesję, to porobię ładniejsze zdjęcia. -
I z takich, które mi się
podobały, to był tylko jeden, właśnie z jedną rurką.
Wygląda to mniej więcej tak:jak to się mawia - to nie ma wyglądać tylko jeździć
P.s: no i jak tam wrażenia ?
P.s2: kiedy dupohamownia ? -
Wrażenia?
Jeżeli chodzi o tłumik, to... cicho
A jeżeli chodzi o auto, to super. Właśnie czegoś takiego się spodziewałem po GTi, i te miny innych kierowców
Hamownia będzie, kiedy będzie czas. Najbliższą mam w Augustowie, więc nie jest tragicznie, lecz czasu ciągle brak...
Ale kiedyś się zmobilizuję i podjadę. Pewnie, jak już będzie cieplej.Tutaj kilka zdjęć z "sesji" pod tytułem "Czarni Bracia"
Swift GTi MK III vs. Swift 4x4 Mk VI obydwa made in Japan
Na 2 zdjęciu widać w GTi takie niebieskawe światła. Dziwne, bo normalnie tego nie widać, patrzyłem specjalnie. Tylko na zdjęciach wychodzą takie niebieskawe... dziwne
-
Na 2 zdjęciu widać w GTi
takie niebieskawe światła. Dziwne, bo normalnie tego nie widać, patrzyłem specjalnie. Tylko na
zdjęciach wychodzą takie niebieskawe... dziwneJa mam podobnie...mam H4 Philipsa BV i też tak widać czasem na niebiesko...a świecą prawie jak normalne troche bardziej na biało
-
no to bierz ze sobą letnie oponki na hamownie, bo na zimówkach będzie lipa
a co do tych niebieskich poświat w lampie, to jak się przyjrzysz to je zobaczysz, no oczywiscie jak słońce się dobrze odbije
-
pod tytułem "Czarni Bracia"
Swift GTi MK III vs. Swift
4x4 Mk VI obydwa made in Japankolejnego Swifta kupiłeś ?
-
Nie, 4x4 Mk6 już mam od ponad roku
-
Nie, 4x4 Mk6 już mam od ponad
roku3 Suzuki :] to jest fan marki To teraz czas na GV albo SX4
-
Wcześniej był jeszcze Swift 1.0 GL MkIV ale to daawno temu
GV jest za duża, nie potrzebny nam taki duży samochód, ale od niedawna bardzo poważnie zastanawiamy się nad zamianą Ignis -> SX4
Ale SX ma sporą konkurencję- niestety nie Suzuki... ale też japońskie -
No i stało się...
Dzisiaj wjechał we mnie typ Transitem...
Na takim łuczku wyjeżdżałem z parkingu w prawo, z prawej jechał ten facet, podjechałem parę centymetrów do przodu, zobaczyć, czy nic nie jedzie, byłem może 2 centymetry na drodze. A tamten jechał tak szybko, że go wyrzuciło na przeciwny pas ruchu i we mnie wjechał...
Całe szczęście za dużo nie ucierpiało. Tylko zderzak jest połamany. Wszystkie światła są OK.Czy mi się wydaje, czy zderzak w GTi MK3 składa się jakby z 2 części, dolnej i górnej?
Czy po prostu tak mi pękło?
Jeżeli tak jest to ucierpiała tylko ta górna część -
zderzak sklada sie z dolnej czesci i z gornej nakladki, wiec sie ciesz ucierpiala tansza czesc;]
-
To fajnie
Raczej chyba nie można dostać tego jako części nowej? Chociażby zamiennika.
Na allegro nie mogłem znaleźć (chyba, że źle szukam). Może ktoś trzyma takie coś w garażu? -
www.4cars.pl tam znajdziesz
-
http://moto.allegro.pl/item951500582_zderzak_nowy_suzuki_swift_sedan_jakosc_w_wa.html
Oni ostatnio mieli przednie po 27zł, za jakiś tydzień mają mieć znowu, bo jak brałem tylną to od razu zamówiłem na przód, bo na mojej mam szpachle w jednym miejscu, ale jak doliczysz przesyłkę to w każdym sklepie z częściami u siebie na miejscu taką znajdziesz od ręki za 50zł (chyba, że pogłupieją z cenami, to zamawiaj tutaj)
-
-
pierwsza, bo ta druga to na tył chyba
-
druga to do MK 4 przód.