[GTi mk2] Przemask84 Projekt: Renowacja Swifta GTi rocznik 89`
-
światełka
W 8v to niby bez swiatel jezdzisz ?
- klima
Kilkanascie kilo niestety w plecy, ale przy klima OFF samo lozysko z paskiem tylko chodzi wiec akurat strata minimalna.
- wspoma
Przy jezdzie na wprost pompa nie chodzi wiec straty nie ma
... strata będzie boleć
I tak 8v nie ma szans nawet jakby zaladowac komplet pasazerow
-
Wrażenia? może najpierw
wypowiedzą się Krzysiek z Marcinem, którzy to mieli przyjemność zaznać organoleptycznie tej
przyjemności a ja ewentualnie uzupełnię ich wypowiedźTak jak Krzychu wspomniał jeździ się rewelacyjnie, na prostej twardo, przy delikatnych skrętach kiery, leciuteńko Po prostu poezja
Dla osób które nie jeździły z takim wspomaganiem, może to być dziwne i ciężkie do wyczucia,
ja na ten przykład miałem na początku problemy z ogarnięciem tego
ale to wszystko kwestia przyzwyczajeniaTo może Przemo dodasz co zrobił pasek od wspomy na torze
-
W 8v to niby bez swiatel
jezdzisz ?czasem tak
Kilkanascie kilo niestety w
plecy, ale przy klima OFF samo lozysko z paskiem tylko chodzi wiec akurat strata minimalna.
Przy jezdzie na wprost pompa
nie chodzi wiec straty nie maale pasek jest na rolce więc strata mimo wszystko chyba jest ?
I tak 8v nie ma szans nawet
jakby zaladowac komplet pasazerowja się tylko śmieję, a Ty od razu
-
ale pasek jest na rolce więc
strata mimo wszystko chyba jest ?Jest jest, ale watpie aby wyraznie odczuwalna.
ja się tylko śmieję, a Ty od
razu -
Nadszedł najwyższy czas aby wyrwac się z tego cholernego snu zimowego i wziąć się za modyfikacje czerwonego narwańca Na pierwszy ogień leci kompletny dolot
A tutaj małe co nieco tego co będzie się działo w najbliższym czasie
Przepustnica Nissan Primera 2.0 16v P11
Kolektor dolotowy
Blosss..
CATCH TANK OILMore? Coming Sun
-
Nadszedł najwyższy czas aby
wyrwac się z tego cholernego snu zimowego i wziąć się za modyfikacje czerwonego narwańcaNo fajne zabaweczki
muszę zobaczyć tego catch tank oila na żywo -
muszę zobaczyć tego catch
tank oila na żywoWpadaj kiedy chcesz
-
Wpadaj kiedy chcesz
to jutro Cie nawiedzę :]
-
ile za przepustnice dales? a catch tank wyglada super;]
-
Przepustnica 70zl Catch wyglada fajnie, tylko nie mam pomyslu gdzie go zamontowac
Krzysiek juz wspomnial o dzisiejszym treningu na torze
....::::On-bard::::....
-
widze zmierzasz w odpowiednim kierunku
przeplywke rozwiercasz? mozesz sie jeszcze pokusic(jesli bedzie ci sie chcialo) o przepolerowanie przepustnicy, i takie pierdoly: -
a co z tym motylkiem od przepustnicy robiłeś ?
-
splaszczylem go i sruby tez, zeby jeszcze wiecej powietrza dostawal, nie wiem czy do nie przerost formy nad trescia ale zobaczymy, dzieki takim pierdolom mozna zawsze cosik wiecej wycisnac
-
Wow widzę ze też ostro poczynasz prze pływkę chyba zostawię w spokoju boję się komplikacji ale jak zamierzasz być pionierem to chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia w planie mam zrobić cały kolektor dolotowy z przepustnicą na lustro, a później prysnąć to clarem aby nie matowiało z zewnątrz oczywiście
-
w planie mam zrobić
cały kolektor dolotowy z przepustnicą na lustro, a później prysnąć to clarem aby nie matowiało
z zewnątrz oczywiściejedno jest zaprzeczeniem drugiego ... czemu - bo jak zrobisz lustro, to żaden clar Ci się nie przyczepi
Dodatkowo jak robisz polerkę, to się jej nie bój
Przetrzesz co jakiś czas autosolem i po sprawie -
Przepustnica 70zl
Gdzie Ty ją za 70zł dostałeś?
-
Gdzie Ty ją za 70zł dostałeś?
Na allegro jest tego od cholery, 70 zł to juz z przesylka, sama przepustnice mozna kupic za 50 zł. Oczywiscie niektorzy wystawiaja przepustnice drozej ale trzeba na glowe upasc zeby zaplacic wiecej niz 100 zl za tak popularna czesc.
-
jedziesz z przeplywka nie ma zadnych komplikacji, moja ma 49mm i nic sie nie dzialo, no moze troche bylo za ubogo przy srednich predkosciach obrotowych silnika ale nic strrasznego sie w silniku z tego powodu sie nie stalo i wine za to ponosila wieksza przepustnica. ja swoj kolektor tylko wyczyszce na druciaku, oraz zrobie malego gratisa na gorze kolektora
ja dalem 100 z przesylka, tylko od p10, przemek ma od p11, ale chyba nie bedzie roznicy... marcin jak chcesz taka, to po drodze do mnie jest szrot wiec mozesz podbic, i zainwestowac, bo ostatnio zrobilem rozeznanie
-
jedziesz z przeplywka nie
ma zadnych komplikacji, moja ma 49mm i nic sie nie dzialo, no moze troche bylo za ubogo przy
srednich predkosciach obrotowych silnika ale nic strrasznego sie w silniku z tego powodu sie
nie stalo i wine za to ponosila wieksza przepustnica.A zamierzasz jakoś podnosić ciśnienie/dawkę paliwa?
Sam myślę o takiej przepustnicy i zastanawia mnie właśnie kwestia zwiększenia ilości dostarczanego do silnika paliwa - tak, aby nie było za ubogo
No i jak odczucia po takiej małej zmianie? Jeśli serio warto, chyba zacznę przeszukiwać Allegro
Pozdr.
-
Ja mogę polecić Coobcia z forum www.nissanklub.pl ma dużo gratów do nissanów...sam od niego brałem przepustnice.