Autko dla dziewczyny .
-
To dobrze, że wiesz
czego chcesz i potrzebujesz
Diesel na krótkie
dystanse/miasto to faktycznie słaby pomysł, natomiast już w trasie to naprawdę
fajna sprawa. Nie taki klekot zły jak Ci się wydajeKolega z pracy napalił się na diesla w tamtym roku. Kupił 110-konną Cordobę (coupe). W trasie spalanie około 5 litrów na setkę (trasy robił raz na miesiąc). Za to w mieście (4 km w jedną stronę do pracy głównie) niedogrzany diesel wciągał mu nawet ok. 13 literków
Co do Peugeota 206 to są naprawdę ładne auta (zawsze mi się podobały), ale raczej się nie skuszę.
Nie ma co generalizować, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza. Wujek nakręcił ze 200 kkm Citroenem Berlingo 1.9D (fakt, że silnik niezniszczalny), teraz jeździ Doblo 1.3 Multijet i mega zadowolony (średnie spalanie ok. 4,5 litra na setkę - trasa mieszana)
-
SORRY bartek, ale
gówno wiesz o dieselach.
nigdy nie miałeś,
nie jeździłeś i się nie znasz.
wbijesz coś sobie
do głowy i się za znawcę uważasz. to że mogło się cos takiego zdarzyć w tamtym aucie
to wiesz. no cóż, może zdażyć się wszędzie, NAWET TOBIE ! Dostajesz zwarcie w
elektryce, stacyjka nie działa, nie możesz zgasić auta, a to wkręca ci się na
obroty.
Co wtedy robisz ?Ładujesz piąty bieg, wciskasz hamulec i puszczasz gwałtownie sprzęgło
-
Ładujesz piąty
bieg, wciskasz hamulec i puszczasz gwałtownie sprzęgłoI po sprzęgle!
-
I po sprzęgle!
Lepiej poświecić sprzęgło niż cały motor
-
Lepiej poświecić
sprzęgło niż cały motorCzy ja wiem? Sprzęgła do nowych diesli to i z 10 tys. mogą kosztować, a jak wysra się przy okazji coś jeszcze...
-
Czy ja wiem?
Sprzęgła do nowych diesli to i z 10 tys. mogą kosztować, a jak wysra się przy okazji
coś jeszcze...No to wtedy "piątka" benzyny i zapałki
-
Czy ja wiem?
Sprzęgła do nowych diesli to i z 10 tys. mogą kosztować, a jak wysra się przy okazji
coś jeszcze...W benzynie też może Ci się stać coś co Cię narazi na spore koszta...umówmy się, jeśli chcemy uniknąć awarii i kosztów serwisowania to wybierzmy komunikację publiczną
-
edyta dla tych
ktorzy probowali by zdusic na wysokim biegu
o tuZnaczy gdzie?
-
Znaczy gdzie?
Cytat:
o tu ---->
Znaczy gdzie? szczerbaty
teraz czytelniej ?
-
163KM, na pojemność
2,4 jeszcze w dodatku z turbo to jest nic, tak więc tu tkwi sekret. Znajomy ma S60 z
tym silnikiem i jemu po mieście średnio wychodzi ok 6l., po trasie jak się postara
są 4l. z małym haczykiemchyba z wiatrem
-
Cytat:
Znaczy gdzie?
szczerbatyteraz czytelniej ?
Teraz tak. Myślałem, że pod "o tu" linka do jakiegoś filmika chciałeś dać, ale nie wszedł.
-
chyba z wiatrem
Chyba nie, no chyba, że stacja, na której tankowaliśmy była opłacona albo ich sytrybutory zaniżają ku uciesze klientów...
-
Wypatrzyłem fajne wozidełko tylko troszkę daleko mam, jest jakiś formowicz z okolicy -
klik -
Jadę po tą piękność , zostaje przy japończyku, będzie honda accord V 2.2 ies coupe na pełnym wypasie ,
-
będzie honda accord V 2.2 ies coupe na pełnym wypasie ,
No i to ma sens!
-
niedługo pierwsze zdjęcia i wrażenia z jazdy ,
gość dodoaje mi drógie autko na części ,takie samo!
tylko bez budy -
niedługo pierwsze
zdjęcia i wrażenia z jazdy ,Czyli co? Dziewczyna będzie śmigać Accordem 2.2?!
-
Swiftem!
kiedyś śmigała mercem teścia ,a tam też 2.2 150 kucy
-
Swiftem!
Przecież mówiłeś że na Swifta patrzeć nie może...
-
Przecież mówiłeś że
na Swifta patrzeć nie może...Dlatego będzie nim jeździć, żeby nie musiała patrzeć na niego