Motor Show Poznań 2013
-
@leo napisał w Motor Show Poznań 2013:
Łeee. myślałem o autach dla normalnych, zwykłych ludzi...
A to akurat fakt!
No i najgorsze jest jeszcze to, że teraz jak odczepisz znaczek z maski to za cholerę nie będziesz wiedział czy to Skoda, Mercedes czy może Opel... :P -
Chyba jednak trochę przesadzacie. W obrębie koncernu czy marki (zwłaszcza BMW czy Mercedes) zgodzę się, że auta są do siebie podobne, ale też nie aż tak, że nie da się ich rozpoznać.
-
@Gooral napisał w Motor Show Poznań 2013:
Chyba jednak trochę przesadzacie. W obrębie koncernu czy marki (zwłaszcza BMW czy Mercedes) zgodzę się, że auta są do siebie podobne, ale też nie aż tak, że nie da się ich rozpoznać.
Tiaa dobry żart...
Już nawet nie mówię o bliźniakach takich jak: Toyota Corolla/Suzuki Swace, Toyota GT86/Subaru BRZ/Scion FRS, Fiat Sedici/Suzuki SX-4, Hyundai I30/Kia Cee'd.
Oświadczam Ci że gdyby pokazać Ci współczesne auta bez doczepionych znaczków trafiłbyś może 1 na 10. ;) -
@BPX33 napisał w Motor Show Poznań 2013:
Tiaa dobry żart...
Już nawet nie mówię o bliźniakach takich jak: Toyota Corolla/Suzuki Swace, Toyota GT86/Subaru BRZ/Scion FRS, Fiat Sedici/Suzuki SX-4, Hyundai I30/Kia Cee'd.
Oświadczam Ci że gdyby pokazać Ci współczesne auta bez doczepionych znaczków trafiłbyś może 1 na 10. ;)Przecież Swace i Corolla mają inne zderzaki a co za tym idzie wloty powietrza, grille etc., GT86 i BRZ również różnią lampy z przodu, a porównania i30 i Cee'da to nawet nie będę komentował, bo chyba tylko ślepy mógłby pomylić je wizualnie 🤷🤷🤷
-
@Gooral napisał w Motor Show Poznań 2013:
Przecież Swace i Corolla mają inne zderzaki a co za tym idzie wloty powietrza, grille etc., GT86 i BRZ również różnią lampy z przodu, a porównania i30 i Cee'da to nawet nie będę komentował, bo chyba tylko ślepy mógłby pomylić je wizualnie 🤷🤷🤷
Czyli 99,99% społeczeństwa jest ślepa... :P
Akurat z GT86 i BRZ nie masz racji, bo są identyczne. Jak z resztą nie wiem, bo się nie przyglądałem aż tak dokładnie. I30 i Cee'd chodzi o II generację nie obecne... -
Targi, targi i po. :P
W zeszły piątek byłem sobie jak co roku na owych targach. Względem zeszłego roku, chyba jednak regres (nie mówiąc już o tym, że w tym roku nie dostałem akredytacji prasowej, bo wprowadzili jakieś dziwne wymogi...).
Jakichkolwiek jazd testowych niestety dalej zero. :(
Chińczycy ostro wjeżdżają na europejski rynek motoryzacyjny i było naprawdę sporo ich modeli w tym roku (włącznie z kopiami Forda Bronco czy Mercedesa klasy G). ;) Poza tym po raz pierwszy w historii pojawiło się oficjalne stoisko Tesli (było chyba najbardziej obleganym na całych targach) oraz Dodge'a (były dwa Vipery) z czego jeden "przepalany" (mikrofon w smartfonie nie dał rady zebrać tego dźwięku nawet w 50%). :D
Największy plus? Dostałem pół siatki różnego rodzaju spinek samochodowych (choć chciałem tylko kilka), bo zaczęły mi się kończyć. :PKilka filmów YT Shorts ode mnie znajdziecie tutaj: Szorty
A album ze zdjęciami tutaj: Motor Show Poznań 2024 -
-
@leo napisał w Motor Show Poznań 2013:
Nie podoba mi się stylistyka najnowszych aut. Jakoś nie moja bajka.
Mi w większości przypadków też nie. Najgorsze są chyba obecnie Ople, choć tu nigdy nie było choćby przyzwoicie...
@pacior napisał w Motor Show Poznań 2013:
@BPX33 Ssangyong i Swift najładniejsze 😁
Ssangyong naprawdę poszedł do przodu (podobnie jak KIA i Hyundai kilka lat temu). Swift obecnej generacji mi się nie podoba (przekombinowali go), za to poprzednią generację pewnie kiedyś kupię (wg mnie jest najładniejsza). ;)
Uważam również ze marka MG ma bardzo ciekawą stylistykę i naprawdę znośne ceny jak na polskie realia. :)