jakim cudem?
-
gps kłamie , w
rodzinie trzy auta różnych marek , i podobnie uszukiwałCzyli znaczy, że we wszystkich autach liczniki przekłamują podobnie jak w Swifcie!
-
Czyli znaczy, że we
wszystkich autach liczniki przekłamują podobnie jak w Swifcie!W dobie fotoradarów można to uznać za plus
-
chyba nie myślicie że jesteście lepsi od inżynierów ?
-
chyba nie myślicie
że jesteście lepsi od inżynierów ?Liczniki w samochodach przekłamują (niektóre całkiem sporo!) i nie ma dyskusji!
-
Dokładnie, nie wiem skąd to zdziwienie.
-
Liczniki w
samochodach przekłamują (niektóre całkiem sporo!) i nie ma dyskusji!Zgadza się, czasami potrafią uratować tyłek
-
Dokładnie, nie wiem
skąd to zdziwienie.Widocznie kolega sovik3b był święcie przekonany, że producenci kalibrują liczniki swoich aut z dokładnością do 0,01 km/h...
-
Trudno mi uwierzyć w to że producenci nie przyłożyli sie do kalibracji liczników ,
Macie na to jakiś sensowny dowód , czy tak kolega kolegi mówił że ma tak w aucie .
Można sie sprzeczać o to ,i wcale nie twierdze że nie macie racji , jakiś test rozwiąże wszystkie wątpliwości -
Trudno mi uwierzyć
w to że producenci nie przyłożyli sie do kalibracji liczników ,A po co im się do tego przykładać?! Dla nich to żadna różnica czy licznik pokaże Ci 1-2 km/h więcej czy mniej niż faktycznie jedziesz.
Macie na to jakiś
sensowny dowód , czy tak kolega kolegi mówił że ma tak w aucie .Tak!
Chociażby taki, że pływaki w bakach też pokazują co chcą i nie ma to żadnego odzwierciedlenia ze stanem faktycznym (różnice potrafią sięgać 5 litrów na 40 litrowym baku). -
Co mają pływaki w bakach do naszego tematu?
1-2 km/h rozumiem dopuszczalne , ale ten koleś z filmu jechał 20km/h więcej niż fabryka dała -
-
Co mają pływaki w
bakach do naszego tematu?To, że to kolejna rzecz w aucie która przekłamuje!
1-2 km/h rozumiem
dopuszczalne , ale ten koleś z filmu jechał 20km/h więcej niż fabryka dałaWystarczy, że miał niefabryczny rozmiar kół i było lekko z górki i to żaden problem tyle pojechać.
Pisałem Ci już, że mi litra udało się rozbujać do 163 km/h (licznikowych), więc co to za problem dla silnika 1.3 wycisnąć 185 km/h?! -
zwracam honor panowie
Co do wskazań poziomu paliwa , moim zdaniem straszny oszust -
więc co to za problem dla
silnika 1.3 wycisnąć 185 km/h?!Taki, ze ma tylko 13 czy tam 15 koni wiecej, a opor rosnie z kwadratem predkosci Podawanie predkosci licznikowej to jak podwania dlugosci wacka wraz z kregoslupem
-
A jak ktoś założy większe koło i mu się prędkościomierz pokrywa z GPSem to też? Na 195/45R15 u mnie tak właśnie było.
-
No właśnie , ja założyłem sobie na zimę rozmiar 185/65/14, licznikowo dobujam do 180 , to ile tak na prawde jadę? biorąc pod uwagę procent zakłamania licznika i za dużych opon?
-
No właśnie , ja
założyłem sobie na zimę rozmiar 185/65/14, licznikowo dobujam do 180 , to ile tak na
prawde jadę? biorąc pod uwagę procent zakłamania licznika i za dużych opon?Jeśli masz większe koła niż w serii to prawdziwa prędkość jest wyższa niż wskazuje prędkościomierz. Chyba, że większy rozmiar kół kompensuje akurat idealnie przekłamania licznika przy wyższych prędkościach GPS prawdę Ci powie
P.S. 180 km/h prawie 20 letnim autem z prawdopodobnie przeżartymi mocowaniami przednich wahaczy to hardcore
-
Tylko z prawej strony nieco nadgryzione , do wiosny przelatam jeszcze i wielkie spawanko w czerwcu
-
Tylko z prawej
strony nieco nadgryzione , do wiosny przelatam jeszcze i wielkie spawanko w czerwcuU mnie lewe ma dziurkę od strony koła - napchałem w dziurę bitexu i nie widać
Ale wiem, ze ona tam jest
-
Ale wiem, ze ona
tam jestI zatańczy dla mnie...